2011. november 3., csütörtök

Grillezett sajt vajon párolt kukoricával

Az egyik legjobb turbó sebességgel elkészíthető kaja, vacsinak, ebédnek is tökéletes. Még hónapokkal ezelőtt anya hozott nekem Halloumi sajtot az Aldiból, elég szkeptikus voltam azzal kapcsolatban, hogy milyen sajt az ami grillen nem olvad és folyik szét, de ez pont ilyen. :) Na azóta már többször is vettem belőle, nagyon sokáig eláll a hűtőben, finom és gyors is.
Hozzávalók:
  • egy doboz Halloumi
  • kb két maroknyi (nagy marok :D) fagyasztott kukorica
  • egy evőkanál oliva olaj
  • egy evőkanálnyi vaj
Elkészítés:
A kukoricát a vajjal együtt bedobom egy lábosba, fedőt teszek rá és közepes lángon ott hagyom. A sajtot kb ujjnyi szeletekre vágom (nekem 7 darab jön ki egy csomagból), előmelegített serpenyőben - közepesnél kicsit nagyobb lángon - kis olívaolajon mindkét oldalát pirosra sütöm. Amíg a sajttal elszórakozom (nincs több 10 percnél) addigra a kukorica a vajban szépen megpárolódik. És ennyi. :D

Fontos, hogy a sajt már önmagában is eléggé sós, és kis fűszert is vélek rajta felfedezni, úgyhogy nem kell vele semmit csinálni, sózni meg semmiképpen. :) Friss zöldsalátával is nagyon finom, vagy más párolt zöldséggel, most épp kukorica volt itthon, és egy hosszú napon éhesen hazaérve erre volt affinitásom. Rohanós napokon tökéletes kaja.

Ti ettetek már grillezett sajtot? :)

4 megjegyzés: