2011. április 15., péntek

Il Makiage sminkelésen jártam

Szerdán a Westendben sétálva állított meg egy lány az Il Makiage pulttól nem messze, hogy ingyen sminkelés és sminktanácsadás lehetőség van náluk, érdekel-e. Miért ne érdekelt volna, végülis szeretek sminkelni és szívesen ismerem meg az új dolgokat. Tegnap hívtak is hogy mára van időpont. Tegnap a telefonban kétszer is megkérdezték hogy de ugye biztosan megyek mert mindenkinek személyre szabott sminkese lesz aki csak vele foglalkozik és nem akarják feleslegesen behívni a lányokat, ami ugye érthető. Ma 2x is hívtak hogy de ugye akkor megyek, az előbb említett dolgokra hivatkozva (ehhez képest fele annyi sminkes volt mint amennyien egyszerre ott voltunk, volt akinek várnia kellett, no de mindegy).

Mielőtt nekiállok elmesélni a tapasztalataimat leírom hogy én mit várok el egy ilyen alkalomtól. Számomra fontos a higiénia, tiszta ecsetekkel dolgozzon az aki csinálja. Smink szempontjából - főleg mivel tanácsadásról is volt szó elviekben! - elvárom hogy beszéljen a sminkes arról hogy mit miért csinál, mi áll jól. Nem vagyok nagy sminkguru, nem is sminkblogot írok, de sokat olvasok és emiatt nagyjából tisztában vagyok a dolgokkal. Szerintem egy ilyen helyen legyen szó highlighterről, bronzosítóról, mit hova, miért, milyen árnyalatban. A smink legyen teljes, tehát ne maradjon ki semmilyen lépés az alapozótól a rúzsig. Így nagyjából ennyi.

Hétre mentem az Andrássy utcai központjukba, ami egyébként egy hatalmas több szintes hely, mint utóbb kiderült itt tartják a sminktanfolyamaikat is. Elsőre kaptunk egy kérdőívet amit ki kellett töltenünk, személyes adatok, elérhetőség, érdeklődési kör, sminkelünk-e, milyen termékekkel, érdekel-e a sminkelés mint szakma, satöbbi. Ezután betereltek minket (kb tizen voltunk) egy kisebb terembe ahol a cég vezető sminkese beszélt nekünk kicsit a márkáról, lehetőségekről. Nagyon szimpatikus nő volt, elmesélte hogy ők nem a médián keresztül reklámoznak hanem így, hogy meghívják magukhoz az embereket hogy ismerjék meg személyesen a termékeket. Szó volt még a tanfolyam lehetőségéről is, de ez az egész beszéd nem tartott tovább 10 percnél, ami nagyon szimpi volt. Megkérdezte kit érdekel bővebben a tanulási lehetőség, ők ott maradtak, mi meg akiknek erre nem volt igénye mehettünk a sminkelésre. Egy kb 30 éves csajszit kaptam, le is ültem a tükör elé. Megkérdezte mindig így sminkelem-e magam mint most (egyszerű barna smink volt rajtam, reggeli rohanásban erre tellett), meséltem kicsit miket szoktam magamra tenni, addig ő lemosta a sminkem. Ez érdekes volt mert csak a szemem törölte le, az alapozóm satöbbi mind maradt.
Ezután elszaladt egy másik asztalhoz alapozóért (nem mindenkinél volt). Miközben elkezdett alapozni kérdeztem mivel szokták fertőtleníteni az ecseteket, 70%-os alkoholt és sebbenzint használnak. Viszont mikor kinyitottam a szemem vettem észre hogy az alapozó ecset már erősen színezett állapotban van, nem az én alapozóm kente össze ennyire, és a többi ecset is csak le volt szórva a kis asztalra, ott voltak már akkor is mikor odamentem. Az alapozóról elmondta h fps meg könnyű állagú, hidratáló satöbbi. Aztán elszaladt púderért. Pirosító egy színben volt az asztalon, azt tette fel nekem is, az árnyalata kifejezetten tetszett, kicsit sötétebb volt de arcon nagyon szép, és pigmentált, láttam hogy alig tett az ecsetre. Közben kérdezgetett hogy milyen termékeket használok, vannak-e ecseteim, ilyesmik. A szememre mondta hogy milyen szép zöld (egyébként kék :D), és hogy emiatt egy zöldessárga sminket csinál mert az milyen jól kiemeli a zöld szememet. Szemhéjpúderalapozót nem használt, a szemhéjamat is sima alapozóval kente be még az elején. Nagyon gyorsan dolgozott egyébként, kb 10 perc alatt megvoltunk mindennel. A szemem semmi különös nem lett, szép, de kicsit extrábbra számítottam.
A szempillaspirál nekem nagyon csomósnak tűnt, nem tudom hogy a felvitel miatt-e, vagy mert régi, vagy az állaga ilyen. Mikor mostam le a sminkem is látszott hogy elég vastagon lett feltéve, nem tudom ez minek tudható be.
Spirálozás után pedig végeztünk. Engem ez eléggé meglepett, az arcomon pirosító kivételével semmi extra nem volt a szokásos dolgokon kívül, azt hittem egy kis kontúrozás vagy kiemelés még lesz. Én legalábbis a szemöldököm alá és az arccsontomra még rohanós napon is teszek fel highlightert, fél perc sincs és sokat dob a sminken. Igazából a bronzosító érdekelt volna mert még sosem használtam de ezt majd megtanulom máshonnan. :) Ami még hiányzott az összképből (bár az ecsetek állapotából adódóan nem bánom hogy kimaradt) az az ajakszínezés. Nem vagyok nagy rúzsos és érdekelne hogy mi állhat jól, vagy ő mit tett volna rám.
Miután végeztünk elkísért egy pulthoz ahol összeírta hogy milyen termékeket használt rajtam. Közben egy lány aki eladónak tűnt hordta oda azokat a dolgokat amik fel lettek írva. A második után mondtam hogy köszi de most nem tudok vásárolni viszont a listát elteszem és ha nagyon megtetszik valami akkor majd a Westendben megveszem. Ekkor elég hamar eltűztek mellőlem, elköszöntem és eljöttem.
Beugrottam a sarkon a Costába egy forrócsokiért hangulatfokozónak és hazajöttem. Itthon gyorsan lőttem pár képet aztán mostam is le mindent és ugrottam a zuhanyzóba. Lehet bebeszéltem magamnak mert tudtam hogy nem tiszta ecseteket használtak rajtam de már a trolin szúrt a szemem és égett az arcom (biztos hogy pszichés, ez nem ilyen gyorsan működik és most már semmi bajom hogy tiszta vagyok). Itthon a saját megszokott fényeimben vettem észre hogy mennyire sötét az alapozó amit használtak rajtam. Ott nem tűnt fel, más fények voltak talán, nem tudom, de sminklemosás közben annyira megdöbbentem hogy csináltam képet róla hogy lássátok miről beszélek.
Az első kép vaku nélkül készült a második pedig vakuval.

Sok dolgot nem tudok mondani tartósságról, a pigmentáltság látszott hogy jó mert szinte alig mártotta bele a sminkes az ecseteket a festékekbe. Az árakról nem tudok nyilatkozni mert nem kérdeztem meg, Zsuzsi azt mondta twitteren hogy MAC árban vannak vagy még drágábbak is talán. Akit érdekelnek a termékek szerintem menjen el személyesen megnézni (a Westendben és az Andrássy úton van boltjuk), mert nem rosszak. Számomra az volt kicsit furcsa hogy annyira kihangsúlyozta a vezető sminkes hogy nekik csak ez a reklám, emiatt nagyon magas elvárásaim lettek, hogy na igen akkor biztos odateszik magukat, ehhez képest én csalódtam.

(Szeretném megjegyezni hogy nem volt célom negatív reklámot csinálni az Il Makiage-nak, az általam tapasztalt szubjektív véleményemet fogalmaztam meg, akiket érdekel hogy milyen is lehet menjen el, tapasztalja meg. Szívesen fogadnak szerintem akárkit, kedvesek az emberrel.)

43 megjegyzés:

  1. Ez az alapozó állati durva :o Én amúgy egy lila szemhéjpúdert akartam náluk venni, volt egy ami egész jó volt (de nem a leesik az állam kategória), és akkor mondták, hogy 5500 v6500, hát ettől viszont leesett az állam :D

    Az is durva, hogy nem törölte le az arcodról az alapozót, hogy lehet rásminkelni?:o Bár lehet, hogy ezt veheted bóknak, hogy olyan hatást kelt az alapozód, mintha a te bőröd lenne :D

    Neked már írtam, de leírom azért ide is, hogy kb 238754 "nem kössz" után én is megadtam már nekik a számom, hogy most már azt mondhassam "kössz már voltam", de aztán a lányok twitteren elrettentettek, hogy mások már írták, hogy ilyen-olyan csúnyaságokat kaptak el ezen a sminkelésen :S Szóval én ezt meg is mondtam nekik, mikor másnap felhívtak, és eléggé ledöbbent a nő, azt állította, hozzájuk ilyen visszajelzés még nem érkezett...
    Amúgy sztem ennek a sminkelésnek csak az a célja, hogy rádsózzák a tanfolyamot és/vagy termékeket, ezért sem foglalkoztak szerintem veled annyi időt :/

    VálaszTörlés
  2. Én még alkohollal és végigmostam a fejem csak nem lesu bajom :$
    Az alapozómat egyébként tényleg nem veszi senki észre hogy van rajtam, lehet emiatt lehetett, de mondjuk én akkor is áttöröltem volna a delikvens arcát mert ha a sminket nem is látom de az utca porát nem árt letörölni mielőtt rákenek valamit.

    VálaszTörlés
  3. Ez aztan a jo reklam nekik.. Amugy en tudom kinek lett herpesz a szajan, de o ezek szerint nem adott visszajelzest errol, de biztos nem csak mese. En mondjuk biztos adtam volna egy szep kis visszajelzest.

    VálaszTörlés
  4. Bogi milyen alapozot hasznalsz?:D

    VálaszTörlés
  5. Bourjois 10 hours sleep effect 72-es árnyalat.

    VálaszTörlés
  6. omg nézzétek mit találtam http://enisjartamilmakiage-ban.blog.hu/2011/03/18/enisjartam_ilmakiageban

    VálaszTörlés
  7. ez az alapozó nagyon brutális, egyszer megadtam nekik a számom de eddig szerencsére lusta voltam elmenni akárhányszor hívtak, na ezek után biztos nem fogom kipróbálni..

    VálaszTörlés
  8. Minek adjatok meg a szamotokat?:D en mindig keresztul nezek rajtuk/elforditom a fejem (de a telefonalast is be lehet vetni) lehet hogy bunkosag, de bevalt.

    VálaszTörlés
  9. Nekem van egy-két dolgom tőlük, azokkal maximálisan meg vagyok elégedve, (pirosító, púder) de a sminktől amit csináltak nem estem hanyatt én se, sőt... A sminkes se volt szimpi és szintén nem voltak tiszták az ecsetek. (Ja és a spiráljuk tényleg katasztrofálisan rossz.)

    A termékek szerintem nagyon jók, de a "körítés" egyáltalán nem jön be. Ha úgy árulnák a termékeiket, mint pl. a MAC, hasonló körülmények között (gondolok itt pl. a higiéniára vagy elérhetőségre), akkor sokkal nyerőbb lenne az egész.

    VálaszTörlés
  10. Ja, kicsit sem ÁTLÁTSZÓ az a blog, ÁÁÁ. Borzalmas.

    VálaszTörlés
  11. Ez tényleg nem túl jó reklám nekik, nem is értem, hogy engedhetik meg ezt maguknak, én abszolút nem vagyok "hőbörgős" típus, de ha valami bajom lenne egy ilyen sminkelés után, nem hiszem, hogy szó nélkül tudnám hagyni. Be kell valljam, én még nem is hallottam róluk, de ha minőségi és árban is elég húzós kozmetikumokról van szó, szerintem mindenképp nagyobb energiát kéne fektetni a reklámba is.

    VálaszTörlés
  12. Én is találkoztam ezzel a "lehetőséggel", bár engem anno a Blahán a buszmegállóban szólított le egy lány.
    Az volt a "szerencsém" h örömömben fűnek-fának elmeséltem a dolgot, így előre megtudtam mire számíthatok, és mikor felhívtak, mégis inkább nem kértem belőle. A nő a telefonban elég rendesen fel volt háborodva, h azt mertem mondani h nem merek elmenni azok után amiket hallottam róluk.

    Ismerek egy lányt, aki elment ilyen sminkelésre, és annyira elégedett volt azzal ahogy ott kifestették, h azóta minden bulira úgy sminkeli magát... Ő volt az 1etlen akitől semmi negatívat nem hallottam.

    VálaszTörlés
  13. Én még nagyon régen voltam náluk sminkelésen, valsz akkor jöhettek be Mo-ra (min.2éve),még a Váci út környékén volt a "központjuk". Ment a "rásózás", de szerencsére én egy nagyon kedves és ügyes lányzót fogtam ki, aki kifejezetten szépen és igényesen sminkelt ki,úh pozitív volt. A barátnőm,akivel mentem, nem volt ilyen szerencsés,őt lerendezték fél perc alatt nemtörődöm módon. De ez tényleg régen volt már.

    VálaszTörlés
  14. Sziasztok!

    Engem egyszer a Westendben sminkeltek ki a barátnőmmel. Szegény sminkes lányon látszott, hogy nagyon fáradt, és iszonyatosan unja a dolgot...
    Megkérdezte, hogy milyen sminket szeretnék, mondtam, hogy pin-up lányosat :$ Erre azt felelte, hogy nem tudja, az milyen, ezért egy egyszerű füstös sminkben maradtunk.

    Amikor elkezdett sminkelni, volt rajta alapozó, sőt, szemhéjtus is, és simán rásminkelt mindkettőre. Amikor végzett a sminkeléssel, és kinyitottam a szememet, szóhoz sem jutottam. Úgy néztem ki, mint egy betépet, megvert panda! Szerintem még a homlokom is fekete szemhéjpúder volt :D

    Barátnőmet is kisminkelték, ő mondta, hogy nem szeretne élénk színű szemhéjpúdert, zöldet, és kéket pláne nem. Erre kisminkelték azzal a tipikus csehszlovák pénztárosnéni kékkel, és kapott hozzá egy iszonyatosan piros rúzst.

    Az Andrássy útra már nem mentünk el, mert 21 év alatt szülői kíséret kell, én pedig akkor még nem voltam 21.

    N.

    Ui: Nálunk fertőtlenítették az ecsetet, előtte és utána is, erre emlékszem.

    VálaszTörlés
  15. 21 év alatt szülői kíséret? :DDDDD Oké hogy amerikai a cég, de igazán rájöhettek volna hogy itthon már 18 év fölött bármit csinálhat az ember.
    Fura h nem tudta mi az a pin-up smink, azt hittem ez eléggé ismert.

    VálaszTörlés
  16. Én azon akadtam ki (persze a nem tisztított ecsetek mellett de ahhoz nem tudok mást szólni, mint az előttem szólók) hogy a sminkes csaj azt mondta zöld a szemed, amikor a képről egyértelmű, hogy nem az, gondolom ez élőben is látszik, és azért egy sminkesnek az ilyen alapvető szemszíneket illene megkülönböztetni, mert ugye ahhoz sminkel...

    VálaszTörlés
  17. Igen, azt mondta a telefonban a nő, hogy ha még nem vagyok 21, akkor bizony kell a szülői kíséret, mert amerikai cég, és alá kell írni valami papírt (?), és oda kell a szülő aláírása is...

    Én is azt hittem, hogy eléggé ismert a pin-up smink, de elég furán nézett rám a sminkes lány. Azt hittem, hogy én mondtam rosszul :D

    N.

    VálaszTörlés
  18. Engem is "elkaptak" egy iylen promósminkre. Mondta a csaj, ha veszek 2 terméket felnyom rám egy teljes sminket. Mondtam OK. 5 perc alatt megvcoltunk, nekem is nyomtáka szép a szemed dumát, semmi highlight, semmi extra, VISZONT vettem egy alapozót és 1 spirált, és teljesen meg vagyok velük elégedve, pedig mikor itthon jobban megnézegettem őket nem igazán akaródzott feltenni őket. Szóval nekem 50-50%. A tanácsadás 0 volt, de a termékeik nekem bejönnek (eddig).

    VálaszTörlés
  19. Tényleg, ez a "21 év alatt hozd el anyukádat is"-dolog velem is megtörtént... Először ezért is nem mentem el, mert 20,5 évesen hagy ne kelljen már szülői kísérettel mennem valahová... Fél év múlva meg azzal hívtak, h eltörtölték ezt a szabályt, jöhetek nyugodtan. :D

    VálaszTörlés
  20. Most találtam a blogodra, és mivel van tapasztalatom, gondoltam megosztom...
    Minden hasonlóan történt a Te eseteddel(koszos ecsetek,össze-vissza, halomba dobálva de bizonygatták, h fertőtlenítik), leszámítva, hogy én a számra is kaptam rúzst...nem kellett volna(egyébként nem is kértem, sőt, szóltam, hogy érzékeny vagyok ilyenekre, és nem szeretnék herpeszt, le lettem ugatva, h ilyen nagy múltú cégről milyen bunkóság ezt feltételezni)...másnapra akkora orbitális herpesz nőtt a számra, mint még soha...ja, igen...a mellettem ülő csajt ugyanazzal az ecsettel festették, mint engem, és meg se törölték a rúzsecsetet utánam. :P Sminklemosás szintén csak szem körül volt, pedig rendesen ki voltam sminkelve, de végre tudtam, milyen az, mikor valaki vastagon le van vakolva...a smink egyébként semmilyen... pirosítót kent a szememre, meg az arcomra, kaptam egy kis barna szemkontúrt, meg 3-3 bogárlábat csinált az egyébként különálló, hosszú szempilláimból...(szerinte ez jól áll)
    És a lényeg: Még herpesz nyomaival a számon elmentem a westendbe...vásárlási céllal, de meg akartam látogatni a standot is, hátha megint elkapnak...bejött...elmeséltem kicsiny problémámat, és virágnyelven elküldtek a p.csába, hogy milyen alapon mondok ilyeneket, mert ez hazugság, ők arról nem tehetnek, hogy nem vigyázok és mindent összenyalogatok...ennyit arról, hogy nem érkezett hozzájuk negatív visszajelzés...Egy biztos, SOHA TÖBBET Il makiage

    VálaszTörlés
  21. Hú Fanni ez nagyon durva :O Nem tudom mit gondolnak, igazából ha eléggé bepörgős lennék simán felhívnék valami Fókusz-szerű izét hogy csináljunk már rejtettkamerás felvételt arról hogyan terjesztik a betegségeket.

    VálaszTörlés
  22. Nem lenne rossz, de ki vállalja be, hogy esetleg elkapjon valamit?:P

    VálaszTörlés
  23. Julcsi:
    Sziasztok!

    Én is voltam Az Andrássy úton tanácsadáson,de nekem teljesen jó élményeim voltak.

    Először is,ha szeretnél valamit kipróbálni azt jelezned kellett volna a sminkesnek,mivel ő nem tudja kitalálni te mire gondolsz...ő javasol neked valamit.
    Szóval én inkább rájuk bíztam magam. Lilás árnyalatú szemsminket kaptam,ami teljesen kiemelte a szemem színét. Érdeklődtem mi a különbség a szemceruza és a por között, és minden kérdésemre választ kaptam.
    Én rajongok a pirosítóért.Meg is tudtam az én arcformámhoz hova is kell pontosan tenni. És egy nagyon szép barack színt kaptam.
    Az ecseteket pedig tisztítják. Lehet mielőtt beültél a székbe előtte fertőtlenítette ki.
    Ami pedig a sminkedet illeti. Szerintem az egy nagyon szép nappali szemsmink, több szín kombinációjaként. És ha valóban 10 perc alatt készítette,akkor gratulálni kellene hozzá.Ők nappali sminkeket készítenek,nem alkalmit.
    Szóval aki szeretné nyugodtan próbálja ki az Il-Makiage sminktanácsadását. Nem fog semmilyen betegséget elkapni. És ha van kérdésed vagy kérésed, nyugodtan tedd fel.

    VálaszTörlés
  24. Szia, Bogca!

    Ma olvastam bele először a blogodba és örülök, hogy megtaláltam ezt a bejegyzést.

    Kedves Klaudia!

    Meg ne haragudj, de a Te jellemzésed nekem eléggé promóciós jellegűnek tűnik. Nem gondolod, hogy lehet némi alapja, amit ennyien állítanak?
    Én még nem találkoztam igazán pozitív véleménnyel az Il-Makiage-ról. Ezzel viszont sajnos már azután szembesültem, hogy magam is résztvevője voltam egy effajta "smink-élménynek".

    Tavasszal váltottam pár üzenetet egy sminkes lánnyal, aki náluk dolgozott. Ő leplezetlen őszinteséggel írt nekem arról, mi is zajlik valójában az Il-Makiage-nál.
    Idézném:
    "Én sminkes vagyok, és dolgoztam náluk, tudok mindent róluk, és undorító amit művelnek a lejárt termékekkel sminkelik a vendégeket, rájuk akarják tukmálni ha a tanfolyam nem jön össze akkor a termékeket. És nekem ez az egész antipatikus. Mi magunkat bent nem is sminkeltük azokkal a termékekkel mert, kipattogsz tőlük hossztávon és mindenféle allergiás reakciót vált ki. Amikor tanultam náluk, capni való volt a tanfolyam is annyira nincsenek tisztában alap dolgokkal sem, hogy az rettentő.
    Nem mellesleg a Magyarországi Il-makiae vezetője, Melinda. Magánfotózásokon MAC termékekkel sminkel, tehát annyira esküszik meg vezeti az IM-et akkor miért sminkkel mással?
    Nekem csak ízléstelen, hogy csekély a tudásuk, és rá kennek az emberekre olyan termékeket amiktől hosszú távon problémájuk lesz.
    Azok a lányok akik sminkelik a behívott vendégeket, van aki az alapképzést sem végezte el, 500 ft az órabérük és negyed óra alatt végezniük kell egy emberrel úgy hogy el is adtak neki valamit. Ezért nem kaptál teljes sminket, általában hangsúlyoznak valamit, pl rúzs vagy eye shadow.. amit utána meg próbálnak eladni neked.
    Egyébként a főnökség tulajdonában van a Next modell ügynökség is ami szintén egy átverés, és ezt a két céget egy tulaj vezeti végül is. De a Netről már hallhattál a hírekben, hogy átverés."

    Na már most, ezt azelőtt írta, hogy én kinyilvánítottam volna véleményemet vagy megjegyeztem volna, mi zajlott. Ebből tehát meggyőződhettem, hogy nem a levegőbe beszél.

    VálaszTörlés
  25. Folytatás:

    Amivel én még kiegészíteném a neki adott válaszból:

    "Én – sajnos – nem rendelkezem sminkes végzettséggel, de nagyon érdekel a téma, magamat is viszonylag korán kezdtem sminkelni, viszont érdekelt mindig az is, milyen az, amit a profik tudnak kihozni belőlem, hiszen én csak autodidakta módon elsajátított alapokkal, a netről ellesett ismeretekkel rendelkezem, így belementem, amikor tavaly ősszel megállítottak a Westendben ezek a toborzó hölgyek. Párszor már sikeresen le tudtam rázni a próbálkozásaikat, de akkor éppen volt időm és korábbi elvből kiindulva, végül is belementem, hogy meghívjanak egy "ingyen sminkelésre".
    Azon kívül, hogy legalább egy órán át várattak, valóban úgy volt minden, ahogy leírod. A termékeket nem volt lehetőségem tanulmányozni, így arról nem tudtam eldönteni, milyen minőségűek, de azt tudom, hogy nagyon nem tetszett az a fajta eljárás, hogy csak úgy "összecsapták" a nappalinak is csak nyomokban nevezhető sminkemet, s akkor még vegyem meg összesen kb. 20 ezerért azt a 3 vagy 4 terméket, amit felhasználtak. Ráadásul, teljesen azt az érzetet keltik többedmagukkal, hogyha nem veszed meg, "jaj neked"... Természetesen csak átvitt értelemben, de nagyon erőszakos volt a fellépésük. Ennek ellenére, nem vettem semmit. Eleve nem volt túl sok pénz nálam, direkt, de ilyen "fércmunkáért", miután nem is kaptam semmit, ekkora nagy lehúzással találjam magam szembe, na, erre nem számítottam.
    Azóta mindig messze elkerülöm azokat a lányokat a bevásárlóközpontban, akik ilyennel jönnének oda hozzám, még sosem mondtam meg a véleményem, de, ha valaha még előadódna, hogy megkeresnek ezzel, kerek perec ki fogom jelenteni, hogy nagyon nem voltam velük megelégedve, ezért ne is próbálkozzanak nálam.

    Egyébként, nálam az alapvetően hosszú szempilláimat hangsúlyozták egy indigókék spirállal és azt akarták elsődlegesen rám tukmálni kb. 8 ezerért. Ennyi pénzt, mint említettem is, egy igazán nagyon jó sminktermékre sem adnék ki, nemhogy olyanra, ami egyáltalán nem győzött meg."

    Ezek után ki-ki döntse el maga, hogy ezt minek tekinti.

    VálaszTörlés
  26. Ina köszi, hogy ezt leírtad!

    VálaszTörlés
  27. Nagyon szívesen. Én is akartam írni erről egy postot, lehet, hogy fogok is még, utálom az efféle megtévesztést. Örülök, ha segíthettem.

    VálaszTörlés
  28. Annyi hozzászólás,hogy nem mindegy milyen sminkest fogsz ki. A termékek jók az tuti, közvetlenül Amerikából érkezik a szállítmány nem gagyi szart árulnak.Vegyünk egy alapozót, azt mindenki használ.Az ő terméküket nem kell 5-6x magadra húzni hogy takarjon, mint más termékeket, szerintem ez magáért beszél.
    Maga a festékekkel is ez a helyzet mennyetek el nézzétek meg, próbáljátok ki.Van a pultnál ahol a termékeket tudod megvenni kiállítva egy paletta tele színmintákkal aki ott jár húzza végig rajta az ujját és nézze meg milyen takarást produkál, nem sok más termék képes erre.A szolgáltatásról annyit hogy egy sima csekkbefizetés is járhat rossz tapasztalatokkal is így azért hagyjuk a fikázást.Menj el próbáld ki és eldöntöd mi a véleményed róla.A termékeket nem kényszeríthetik rád, tehát nem kell megvenned.A MCibe is tukmálják rád ha veszel egy hambit,hogy üdítő vagy desszert esetleg kell e, nekik ez a dolguk,hogy eladják a termékeiket.Ezt minden kereskedelemben dolgozó ember tudja.Hogy ki mit kap el egy sminkelésen, erre annyit mondanék, hogy ez megint a sminkesen múlik és nem a cégen,hogy mennyire higiénikus.De szerintem ha elmész a körzetibe, vagy egy jó kis kínai, Ázsia éterembe hát nem tud meg hogy ott is mit eszel és hogy készül el.Olvastam egy másik blogot,ott azt ecsetelte valaki hogy anyuci, apuci kifizeti a sminktanfolyamot.
    Hát bocsi, erre annyit hogy mindenki magából indul ki, vagy csak irigykedne. Nekem dolgozott ott ismerősöm és ö saját maga kereste meg a pénzt a tanfolyamra és nem anyuci, apuci fizette helyette.Sőt a kolléganői is megdolgoztak azért hogy részt vegyenek egy oktatáson.Az első 1-2-3 órán kapnak egy bőr ismereteket és elmondják nekik hogy az ecseteiket, is hogyan kell higiénikusan tartani és ....stb.
    Ja nem a céget védem, de éppen az adott embert fikázd aki nem megfelelően foglalkozott veled.
    Igen a marketingjükben van kivetnivaló egyébként.
    Egyenlőre ennyi. :)

    VálaszTörlés
  29. hogy nem csak mindig a rosszat lássuk meg valamiben, jó magyar mentalitás.

    http://csajmagazin.hu/il-makiage
    http://www.ilmakiagetanfolyam.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  30. Nálam ez pont nem a jó magyar mentalitás volt. Ilyen helyzetekben a magyarok úgy állnak hozzá, hogy ingyen volt, meg végülis megkaptam amiért mentem, szóval oké.
    Ha elmész mondjuk egy Tescóba, és mocskos a polc amiről vásárolsz, majd az eladó sem kedves akkor mi lesz a reakciód? Az, hogy a takarítónő és a pénztáros nem volt a toppon? Nem, azt fogod mondani hogy a Tesco neked nem jött be. Lehet, hogy itt egyéni problémáim voltak, valóban nem a cégvezető sminkelt, de az összes dolgozójuk a termékeket, a márkát képviseli, ha ő nem nyújtja azt a színvonalat, amit kéne, nem magát hanem a céget járatja le. Ez mindenhol így működik, más cégeknél, más üzletekben, satöbbi. Ha valaki nem szeretné, hogy ilyen előforduljon, szűrje meg az embereit, ennyi.

    VálaszTörlés
  31. Sziasztok! Engem ma állítottak meg egy sminkelésre és teljesen elégedett vagyok az eredménnyel... Nem tukmáltak rám semmit, csak elmondták, hogy mit tettek fel rám, s ha tetszik, akkor megvehetem azt, amelyiket gondolom... Elsősorban alapozót ajánlottak, merthogy azzal lehet a legnagyobb hatást elérni... Mindenről elmondták, hogy micsoda és miért használják...

    VálaszTörlés
  32. Cs: Örülök, hogy tetszett, amit csináltak. :) Ha egy standnál sminkeltek volna engem, lehet nekem is más tapasztalatom lett volna.

    VálaszTörlés
  33. http://katalomics.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  34. Sziasztok!
    Nagyon sok rossz tapasztalatot olvastam már az Il makiage-ról, nekem vegyes érzelmeim vannak.
    Mammut II-ben egy nagyon helyes kiscsajszi állított meg, szokásos mennyire sminkelek topic, bla bla. Mondtam hogy ritkán és akkor is max szemceruza + spirál. Ennek megfelelően egy sötét kék szemhéjpúderrel kontúrozott, teljesen lightos volt nekem. A számat mondtam hogy nem szoktam sminkelni a Bebe függőségem miatt, mondta hogy akkor valami "alig-színű"-t tegyünk rá, ám legyen...
    Aztán belenéztem a tükörbe, és olyasvalaki nézett vissza rám, aki szokott... csak épp nem látszódtak a nagy pórusaim, és a szemem más hatást adott vissza mint amit én csinálok.
    Vásároltam alapozót, meg a szép kék szemhéjfestéket.
    Aztán a későbbiek során elmentem egy segítünk hogyan sminkeld magad 3 órás tanfolyamra, ami számomra tényleg hasznos volt, tekintve a tapasztalatomat.
    Most járok az 1. szintű oktatásra. Fontos, hogy az ember melyik oktatót kapja, ez az én véleményem. Már az első oktatási napon megbeszéltük az arc és ecsettisztítást, és azt gondolom, hogy ha az ember így tanulja meg már az elején a szakmát, akkor ez később sem fog annak a rovására menni. (Legalábbis magamból kiindulva, nem azon az arctörlő kendőn és a párszázforintos sebbenzinen múlik)
    Remélem hogy a képzés végén is hasznosnak ítélem meg majd a dolgot visszamenőleg. Egyébként már az első alkalommal felmerült a kérdés bennem az oktató felé, hogy beszéljünk a sminktermékekről márkaneveket is érintve. Ebbe természetesen beleegyezett, hétről hétre át fogjuk venni minőséget és árkategóriát tekintve az épp aktuális dolgokat - így természetesen nem csak az Il makiage fényezése történik, hanem szerintem "sminkes életre nevelés" is.
    Úgy gondolom, meg kell tudni húzni a határvonalat mindenkinek. Én eddig nem tapasztaltam kifejezett rossz dolgokat, tény hogy a direkt marketing a magyar embereknek nem stílusuk, de bízom benne, hogy a végén átfogó smink- és márkaismeretekkel jövök ki az egészből. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy azért vannak jó tapasztalatok is! :))

      Törlés
  35. Amit kihagytam, miközben a csajszi sminkelt, igenis mondogatta hogy épp mit csinál, vagy hogy én hogy csináljam otthon, hogy hasonló legyen.
    A képzésre áthelyezésekkel együtt most 11-en járunk, akikkel első héten beszéltem 3-4 lány, majdnem mindannyian a Mammutban voltak, és meg voltak elégedve az ott kapott sminkkel.
    Ezek szerint a Mammutba kell menni célirányosan :) Habár biztos ott se mindenki tökéletes.
    Na hajrá, nem feladni :) Tényleg akadnak normális lányok szép sminkekkel számunkra :D

    VálaszTörlés
  36. http://enisjartamilmakiage-ban.blog.hu/2011/03/18/enisjartam_ilmakiageban
    Na, ez kamu!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezt más is linkelte már korábban, nagyon vicces. :D

      Törlés
  37. Magyar Maja nekik dolgozik, és mindenhova odaírja a hülyeséget. Vannak még páran, de ezeket ki lehet szúrni...

    VálaszTörlés
  38. Sziasztok

    Én személyesen tapasztaltam meg az Il Makiage/ Le Maquillage cég gátlástalan cégpolitikájának, menedzsmentjének a menetét. Naivan jelentkeztem a hostess állásukra az interneten, persze a munkaleírásban a cég nevét fel sem tűntették, sem semmilyen más használható információt. ( Pl. órabért ) Hát nem véletlenül. Nincs fix órabér. A regisztrált személyek után 100 Ft-ot, ha az ügyfél bement az Andrássy úti sminktanácsadásra plusz 100ft-t, ha ott helyben ült be egy 10 perces sminkre szintén plusz 100ft-ot kaptunk. Napi 7-8 órát dolgoztam és kb. átlagosan 20 nevem gyűlt össze, ami napi 2000 max 3000Ft-ot jelent. Rabszolgamunka. A másik problémám az ott dolgozók mentalitásával volt. Gondolok itt a shop”menedzserekre” (hajcsár), a standban lévő eladókra. A menedzserek munkája abból áll, hogy minket, hostesseket ugráltasson. Nincs megállás egy percre sem, 5-10 perces szünetet tarthattam munka közben. Csak az a lényeg, hogy minél több embert verjünk át. Vegyenek méregdrága termékeket, „mert ettől ön csak szebb lesz”. Csak a kapzsiság. Ez a cégpolitikája, a pénzlehúzás. A kötelező meetingen az izraeli származású főnök beszédéről meg csak a megfélemlítés jut eszembe. Idézem: „Ha valaki egy percet is késik, akkor, levon egy teljes napi fizetését.” „ Minden ember lecserélhető.”
    Mivel az első nap után láttam, hogy ez egy átverés, másnap fel is mondtam. De megbeszéltük, hogy még három napot dolgozom, mert csak úgy kaphatom meg a fizetésemet. Aznap jött is munka közben a hívás a menedzsertől, hogy: „Attól még, hogy pár nap múlva elmegyek, normálisan kell dolgoznom, különben levonok a fizetésedből.” Sorolhatnám tovább a negatív tapasztalataimat, de nem teszem. Ha nem akarjátok, hogy legalább 5-10szer hívogassanak benneteket, csak annyit üzenek nektek és a gyanútlan vásárlóknak, hogy: meneküljetek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úristen...
      Engem a történet óta már kétszer hívtak újra, első alkalommal még elmondtam hogy rohadtul nem voltam elégedett a szolgáltatással, rámbaszták a telefont.
      Most másodszorra épp nem értem rá beszélni (egyébként is utálom, mikor felhív valaki telefonon és bemutatkozás után nem az az első kérdése, hogy zavar-e, tudunk-e beszélni...) azzal zavartam el, hogy már nem Pesten lakom, szóval nem tudnék elmenni sminkelésre.

      De hívjanak csak fel még egyszer mikor ráérek, elmesélem nekik hogy zaklatásért akár fel is jelenthetem őket, felejtsék el a számomat.

      Törlés
    2. azért hogy egyesek még egy sminkes poszthoz se tudnak finom zsidózás nélkül kommentelni...

      Törlés