2011. április 26., kedd

Balea young 3 az 1-ben arctisztító

Már hónapok óta használom ezt az arctisztítót, gondolkoztam rajta hogy írjak róla egy külön postot is, ma írt egy olvasóm hogy szeretne róla többet is hallani így íme. :)

Nagyon szeretem az ilyen multifunkcionális dolgokat. Korábban a Garnier 3 in 1 termékét használtam, de az én bőrömet az túlságosan szárította, utána úgy húzódott hogy csak úgy repültem az arckrémért. A bőrömről tudni kell hogy problémás még tini koromban sem volt, elvétve akadt 1-1 pattanásom, de semmi komoly. Pattanásaim most sincsenek nagyon, néha kijön, de azok mondjuk nagyon makacsok. Viszont a bőröm a T-vonalban zsírosabb mint máshol, csillogni is tud, tipikus vegyes bőröm van, a kevésbé problémás verzióban.
Az a három dolog ami a nevében is benne van: arctisztító, arcradír és maszk. Igazából nekem az első kettő között használatban nincs sok különbség. Esténként szoktam csak használni, nedves arcbőrön. Ha úgy érzem hogy ráfér a bőrömre a radírozás (ez kb hetente 2x szokott előfordulni) akkor kicsit erősebben dörzsölöm az arcomon a krémet, ha csak napi lemosást végzek akkor finomabban használom. Maszkként őszintén megmondom nem sokszor, talán háromszor ha használtam. Nem szokott annyira problémás lenni a bőröm hogy ilyen tisztító maszkra legyen szüksége. Száraz és tiszta bőrre viszem fel ha erre akarom használni, hagyom hogy megszáradjon (kb 10 perc), majd dörzsölő mozdulatokkal lemosom.
Maga a krém így néz ki, nem tudom mennyire látszik, de kis kék szemcsék vannak benne, ezek végzik a radírozást. Egyáltalán nem durva, kis kerek golyócskák egyébként. Korábban volt dolgom olyan arcradírral amiben a radírozó szemcsék tört barackmag darabkák voltak, na azoknak hegye és éle is volt, szó szerint éreztem ahogy vágja az arcom, váá. Ez nem ilyen, kellemesen tisztít. Az illata finom friss, citrusos-gyümölcsös. Ha valaki erőteljesebb exfoliálást akar használhat hozzá bármilyen arcra való kis pamacsot vagy dörzsit. Ami még pozitívum: Most eléggé náthás vagyok és muszáj valamivel leszednem a hámló bőrt az orrom alatt. Tegnap mikor rávettem magam hogy kipróbáljam hogy szuperál teljesen jó volt, nem csípte az amúgy eléggé fájó bőrömet.

Dm-ekben kapható, 500-600 Ft körül van, pontosan nem emlékszem, bocsi.

Ti milyen arctisztítót használtok? Szeretitek az ilyen multifunkcionális termékeket?

5 megjegyzés:

  1. Én most tértem át a Clinique három lépcsős arctisztítójáról szintén egy Balea-ra, csak nekem ez a fajta van: http://kremmania.hu/kremek/balea-young-soft-care-klarendes-waschgel

    Eddig nagyon szeretem, nagyon finom zöld tea illata van, ennek köszönhetően a tonik kellőképpen szárítja a pattanásaim, ami - mint azt a kozmetikusomtól megtudtam- egyáltalán nem baj, sőt! Csak utána persze a krém sem maradhat el!
    Amúgy nagyon szeretem a blogodat, hihetetlen nagy kedvet adtál most egy arcmosáshoz, hiába kezelte ma le a kozmetikusom :D

    VálaszTörlés
  2. Nekem most Vichy Essentielles van, sokan mondják h nem az igazi, de az ugyanolyan arckrémmel együtt nekem tökéletes. :) Ugyan ilyen tulajdonságú bőröm van mint neked.

    VálaszTörlés
  3. Lili köszi :) Én ennek az arclemosónak a tonikját használom ami neked van, nagyon szeretem azt is. :)

    SophiEl: Annyiszor gondolkoztam már hogy kipróbálok valami Vichyt vagy Cliniquet de valahogy sosem jutok el odáig hogy vegyek is. :) De ezt most felírom majd ha próbálkozhatnékom van megnézem ezt magamnak.

    VálaszTörlés
  4. Hú, szerintem ha téged felbérelne valamelyik világmárka, hogy reklámozd a termékeiket, nagyon jól járnának veled, mert olyan jól írsz a különböző dolgokról, hogy az embernek megjön a kedve, hogy kipróbálja, legyen szó bármiről. :]
    Nem vagyok valami nagy konyhatündér (egyenlőre! ugyanis igyekszem haha :) de kipróbáltam a receptjeidet a kedvencem a 'maradék kalács túróval ;]', de igazából mindegyik finom lett és nem is tudod mekkora öröm volt, amatőrként elkönyvelni, hogy na, még egy recept, amit meg tudok én is csinálni és a végtermék egészen ehető :D

    Én egyébként a Garnier 3 az 1-ben arctisztítóját használom jelenleg, előtte sokáig Nivea volt. De ha elfogy a mostani, lehet veszel egy tubussal ebből is. ;]

    VálaszTörlés
  5. Alexa örülök hogy sikerülnek :) Én is analfabéta voltam de ha az ember szívesen csinálja akkor hamar finomak lesznek a kaják :)

    VálaszTörlés