2013. január 29., kedd

Új kedvenc: Guacamole

Ritkán eszünk egymás utáni két napon ugyanazt vacsira, különösen ritka hogy Bálint kérje ugyanazt kétszer, de a héten megtörtént, történelmet írtunk. :) 


A guacamolét sokáig csak kerülgettem mint a forró kását. Régóta kedvenc helyünk az Arriba Taqueira (mexikói gyorsétterem, aki még nem próbálta most azonnal teleportáljon oda, legszívesebben megfulladnék a kajáikban :D), de sokáig csak messziről néztem ezt a zöld kencét és nem mertem megkóstolni. A jég pár hónapja tört meg, azóta akárhányszor megyek kérek egy kis tálkával, nagyon megszerettem. Nemrég elhatároztam hogy itthon is reprodukálom, biztosan nem lehet olyan nehéz. Hétvégén megvettem hozzá az avokádót, végül tegnap jutottam el odáig, hogy megcsináltam. Aztán ma vettünk még egy avokádót és azt is elfogyasztottuk. 

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!

Hozzávalók (2 főre):

  • 1 érett avokádó
  • fél fej vöröshagyma (vagy egy kisebb)
  • 5 koktélparadicsom (vagy egy nagyobb sima paradicsom)
  • egy teáskanál citromlé vagy lime-lé
  • fél mokkáskanál chilipor
  • só, bors
Elkészítés: 

Az avokádót félbevágom, kiszedem a magját és kanállal kikanalazom a húsát. Villával kicsit összetöröm, de nem pépesítem teljesen. A hagymát apróra, a paradicsomot kicsit nagyobb darabokra vágom és hozzákeverem az avokádóhoz. Sózom, borsozom, belekeverem a chiliport és a citromlevet. Ha szeretitek a koriandert azt is tehettek bele, nekem nem jön be úgyhogy kimarad. 

És igazából ennyi! Mi tortillachipsszel lapátoljuk, de lehet pirítósra téve is enni, vagy csak magában, vagy sós keksszel, vagy még több guacamoléval. :) 

Ti szeretitek az avokádót? Ettetek már guacamolét?

7 megjegyzés:

  1. A tesóm tud nagyon királyat csinálni, meg egy barátnőm :))
    Kár, hogy a boltban amúgy sosem találok rendesen érett avokádót :(

    VálaszTörlés
  2. Becsben szerencsere (meg combos ára ellenère) sikerült beépîtenem az éttrendbe az avokádót (fizukor megengedem lazaccal:D). Csinaltam mar wasabis-lazacosat Youtube videó alapján is, csalad otthon meg lakotars jol vesztegetheto friss guacamoleval:)

    Szabalyaim:
    *ha nincs citromle, vagy kesobb fogyasztod (pirul a tortilla, inditani kell a videot, majd par ora mulva megeszed stb.) akkor dugd bele a magot es hagyd ugy. Sokkal zoldebb es szebb marad mintha citromoztal volna.
    *koriandert nem szeretem, so bors, néha egy kis wasabi:)
    *lila hagymaval nekem erezhetobb az avokado ize, egyszer egy voroshagyma megolte az egeszet;(
    *eretlen (kemeny) az avokado? Ha osszecsomagolod banannal 1-2 nap alatt jo erett puha lesz

    Lenyegeben ennyi, holnap megyek is olcsobb avokadot vadaszni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. +1 info: egy nappal kesobb, hogy becsbe koltoztem csinaktam guacamolet, magot elültettem, azota kis fa lett belolle (csak csunya, de az enyem<3)

      Törlés
  3. Avokádó a legjobb dolog a világon, heti egyszer legalább van itthon guacamole, de ma épp banános-avokádós csokoládé krémet készítettem, awwww isteni, egyébként is az avokádó egy gyümölcs, szóval nem rossz, hogy így is kipróbáltam :) Én még egy kicsi csilit is teszek a guacamolébe, úgy nagyon pikáns lesz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is tettem bele chilit! :))
      Hú ez a banános de jól hangzik, recepted van hozzá?

      Törlés
    2. Nem is láttam :D igen van a napokban teszem fel, még lehet hogy ma, csak kiszámolom hozzá a kalóriát :)

      Törlés