2013. január 7., hétfő

Kókuszolaj, mint hajvégápoló

Már egy éve megvettem a kókuszolajomat, de eddig húztam-halasztottam azt, hogy a hajamra is merjem kenni. Eléggé univerzális dolog egyébként, nagyon sokan kenegetik mindenüket szinte vele, és csak pozitív tapasztalatokat lehet olvasni. 



Mikor először olvastam még egy éve nagyjából, hogy hajvégápolónak is tökéletes megörültem neki, és azonnal kipróbáltam. Viszont nem néztem utána, hogyan is kéne használni, és úgy alkalmaztam mint egy átlagos ápolót: hajmosás után a még nedves hajvégeket bedörzsöltem vele. Vizes hajjal aludtam el, így reggelig nem tudatosult bennem hogy úgy fogok kinézni mint aki olajba mártotta a haja végét, nem szívódott be egyáltalán a cucc. Moshattam megint hajat és elment a dologtól a kedvem egy időre. Most viszont újra eszembe jutott, ezúttal már úgy alkalmaztam ahogy javasolják is: hajmosás előtt a hajvégeket (nagyjából az alsó 30 centit) gazdagon bekentem vele, majd egy kontyban rögzítettem, hogy ne kenjem össze a ruhámat. 2-3 órát így elgrasszáltam a lakásban, majd utána hajat mostam a szokásos módon. 

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!


Féltem hogy nem fogom tudni rendesen kimosni az olajat, életemben először kentem ilyen állagú dolgot a hajamra, de szerencsére nem volt semmi gondom, a szokásos kétszeri hajmosás és öblítés elég volt. Utána a megszokott balzsamomat használtam, majd alig vártam hogy eljussak odáig hogy kifésülés és szárítás. Nálam egyébként előbbi a problémás, ezért is akartam kipróbálni valami újat. Hosszú hajam van (most hogy látom a képeket tudatosult bennem, hogy mennyire), emiatt könnyen kócolódik ha kibontva hordom, meg egyébként is gubancolódásra hajlamos. A végeit féltem, nem szeretném hogy törjön nagyon, a sok gubancoldással viszont tördelem rendesen. 



Egyszeri használat utáni tapasztalatról tudok csak beszámolni, de az nagyon pozitív. A hajam könnyen kifésülhető és nagyon-nagyon puha lett. Szárítás közben nem használtam semmilyen kefét vagy fésűt, de egyenesebb lett mint az eddigi alkalmakkor. Nem használtam a samponon és a balzsamon kívül semmi mást, sem a szokásos hajvégápolómat, se spray balzsamot.  

Kíváncsi vagyok hosszú távon mik lesznek a tapasztalataim, most nagyon belelkesültem és szerintem minden hajmosás előtt fel fogom kenni. 

Ti milyen hajvégápolót használtok? Kipróbáltátok már a kókuszolajat?

6 megjegyzés:

  1. Megragadva a poszt lényegét - nem tudom, mennyit hordod kibontva a hajad, de tedd sűrűbben, csodaszép! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha tudom úgy hordom, szeretem nagyon. :) Munkába muszáj összefogni, meg itthon is utálom ha lóg, de alapból szeretem mutogatni. :))

      Törlés
  2. Úh..de gyönyörű hosszú a hajad!!! 2 evőkanálnyi mézet felmelegítek, azzal összekeverem a kókuszzsírt. Néha keverek a tejproteines hajpakolásból is hozzá. Szintén hajmosás előtt használom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ez a keverés nem rossz ötlet, köszi a tippet!

      Törlés
  3. Nekem sajnos könnyen zsírosodik a hajam. Szerinted nem nehezítené el nagyon? könnyen kimosható/öblíthető a cucc a hajból? Szeretnék már egy ideje valamilyen kondícionáló-ápoló házikencét használni, csak eddig nem mertem semmi mellett elköteleződni a béna hajam miatt. :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Enyém is zsírosodik alapvetően, de a végei mindig szárazak, mert már messze vannak a fejbőrömtől. Nem tudom neked milyen hosszú a hajad, ha megoldható hogy anélkül kennéd be, hogy a hajtövekhez is jusson akkor nem fogja elnehezíteni. Akkor ér csak hozzá a fejemhez mikor feltűzöm, de nem tapasztaltam negatívumot. Nekem könnyen kimosható, 2 samponozás után (mindig 2x mosok hajat) teljesen kijön belőle minden olaj. :)

      Törlés