2013. január 26., szombat

Esküvői előkészületek II. - DJ, frizura, menü és apróságok

A hét nagy részét Szombathelyen töltöttük anyuéknál, leginkább azért mert már aktuális lett részletekbe menően beszélni az esküvőről. A legfontosabb a helyszínen való megbeszélés és lefixálás volt, de időrendben haladok hogy semmit ne felejtsek el amit intéztünk, így mivel ott ma délelőtt jártunk arról mesélek utoljára. 
Aminek most talán a legjobban örülök, hogy megvan a DJ, abszolút az elképzeléseinknek megfelelő embert sikerült találnunk. A lagzin (bár nagyon nem szeretem rá ezt a szót használni, de a buli talán nem fejezi ki elég jól a mivoltát) leginkább retro zenéket szeretnénk hallani, a menyasszonytáncnál ha nagyon muszáj egy kis mulatóssal, de amúgy egyébként ezt szigorúan száműzzük a repertoárból. Amit tanácsolt a DJ és ezt más is szerintem nyugodtan megfontolhatja, hogy tájékoztassuk nagyjából a vendégsereget arról, milyen bulira számítsanak. Én nem nagyon gondolnám a meghívottakról hogy mulatóst akarnának hallgatni végig, nem ilyennek ismerem őket, de azért elmeséljük majd mindenkinek a terveinket. Sokszor előfordul nem csak esküvőkön hanem sima bulikon is, hogy áll a sor a pultnál, mindenki kérni akar számot. Erre kitaláltunk egy megoldást, hogy a DJ idegeire se menjen senki, mégis mindenkinek lehessen kívánsága. A meghívó mellé mindenki kap egy papírt valami ilyesmi szöveggel: 

Mi az a dal, amire mindenképpen szeretnél egy jót táncolni az esküvőnkön? Juttasd nekünk vissza ezt a papírt a címével, vagy meséld el e-mailben, ha szeretnéd!

Ezáltal két legyet lehet ütni egycsapásra. Egyrészt remélhetőleg a kívánságműsort mindenki előre letudja, másrészt pedig fel lehet vele mérni a vendégsereg zenei ízlését és könnyebb őket talpra állítani a buli során. 

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra! 

A következő helyszín igazából egy esküvőtől független dolog volt, de némi egyeztetést azért már itt is tennem kellett, aztán akkor már próbálkoztunk egy kicsit. Megtettem a szokásos körömet a fodrászomnál (melír plusz vágás) és felírta a dátumot, hogy ne akkor menjenek nyaralni. Előre gondolkoztam és már feltöltöttem pár képet a telefonomra a nekem tetsző frizurákról, igazából csak azért hogy megmutassam neki. Végül aztán nekiállt fonogatni a hajamat ha már ott vagyok alapon. :) Vicces volt a helyzet, mert olyan időpontban voltam nála amikor alapvetően nyugdíjasok járnak dauerrel a fejükön. Mikor meghallották a menyasszony szót mindegyik odasereglett és nézték mit csinálnak - merthogy a másik ott dolgozó fodrász is próbálgatott különböző technikákat a hajamon -, rám pedig legalább olyan csillogó szemekkel néztek mintha egy hatlábú unikornis lettem volna. :) A melírozott hajam nagyon jól mutat befonva, a technikán viszont még finomítani kell addig, de meglesz a tökéletes, érzem. Ilyesmiben gondolkozunk egyébként. 

Nem tudom amúgy, hogy a mázlimnak vagy a tudat alatti tudatosságomnak köszönhető, de mikor beszéltünk a frizura és a ruha kombinációjáról mondta a fodrászom, hogy tökéletesen illenek egymáshoz, nem csak kinézetben hanem praktikusságban is. Én ugyanis mindenképpen kiengedett hajjal szeretnék férjez menni, nem azért van ekkora sörényem hogy kontyban rejtegessem. :) Nyáron viszont ez nem mindig praktikus. Mesélték, sajnos mindkettőjükkel előfordult már, hogy nyitott hátú ruhában volt a menyasszonyuk (mint a legtöbb egyébként), a melegben pedig megizzadtak a hajuk alatt, ami oda lógott. A göndör loknik emiatt fél órán belül kirúgták magukat és újra kellett kezdeni az egészet. Az én ruhámban viszont a hátamon is lesz anyag, így erre nem lesz nagy esély, annyit azért nem fogok izzadni hogy a textil is átnedvesedjen tőle. A biztonság kedvéért egyébként úgy fogja megcsinálni a frizurámat, hogy miután begöndörítette feltűzi a tarkómhoz a loknikat, amiket majd a fotózás elején fogunk csak leengedni, hogy minél tovább tökéletes legyen minden. Eddig nem is gondoltam rá, de most bogarat ültetett a fülembe a virágos hajdísszel kapcsolatban. Alapvetően azt gondoltam úgyis lesz fátylam minek bármi más, de azt csak a fotózás egy részén és a ceremónián fogom viselni, mert amúgy rálépne mindenki. Úgy döntöttem ezentúl nyitott szemmel járok, ha találok szépet akkor megveszem (élővirág kizárva mert szinte csak az orchidea bírja a nyári kánikulát a hajban, az viszont nekem nem tetszik). Nagyobbat szeretnék és egy darabot, a sok kicsike nekem annyira nem jön be. 

A kastély ma reggel, csodaszép így télen is. 

A legtöbb dolgot a helyszínen beszéltük meg, és a konkrétumokon kívül kaptunk pár hasznos telefonszámot (cukrász, székszoknyabérlés, virágkötő) is. A szokásos hivatalos kérdések mellett (hányan leszünk, mikor lesz a szertartás, stb.) a menü volt a fontos megbeszélendő téma. Ha megkérdeztetek volna az esküvőtervezgetés előtt arról, hogy mit hogy szeretnék biztosan azt válaszoltam volna, hogy mindent majd én mondok meg hogyan legyen, viszont ahogy mélyültünk bele a dolgokba jöttem rá, hogy sokkal jobban járok ha a tapasztaltabb rókák véleményét és tanácsát megfogadom. Lesznek klasszikus lakodalmas ételek is, de kicsit extrábbak is. Egyféle leves és előétel lesz, főételből három húsos kétféle választható körettel, házi savanyúval,  majd kicsi aprósütemény. Vegák és a halat nagyon szerető nagynéni külön kapnak nekik való finomságot. Érdemes megkérdezni mindenkit hogy milyen diétát követ ha követ, mi mindenkit ismerünk azok közül akik jönnek így már tudjuk alapból, de ez mindenképpen fontos ha távolabbi ismerősök is meghívót kaptak. Az éjféli töltött káposztát gyorsan leszavaztuk, helyette kicsit könnyebb meleg és hideg fogások lesznek. A gyümölcstál pedig alap, én legalábbis biztosan többet fogok abból enni mint az édességekből. 

A nap lefolyásával kapcsolatban is adott egy-két tanácsot a szervező (igazából hívhatom így, mert tényleg sokat segít és tud is). A szertartás este 6-kor kezdődik - remélhetőleg azután is ezt fogom mondani hogy bejelentkeztünk az anyakönyvvezetőnél -, így nem lesz nagy holtidő a ceremónia és a vacsora között. A nyitótáncunk a leves és az előétel után lesz, ilyenkor úgyis szoktak hagyni egy 10-20 percet, hogy ülepedhessen kicsit a kaja és nyugodtan ki tudják hozni a sültes tálakat. Ha a vacsora előtt lenne akkor olyan fura hogy tánc és azonnal ülünk le enni másfél órán keresztül, viszont ha a főétel után állunk neki táncolni félő hogy lemarad róla valaki, mert kimegy cigizni a vacsora után, vagy pisilni, vagy csak levegőzni a fák közé. Ez jó alternatíva. :) A tortát nagyjából 11 körül fogjuk felvágni, utána menyasszonytánc, majd átöltözés és buli kifulladásig.

Kis apróságokról is beszélgettünk: asztali futónk nem lesz, nekem a legjobban a sima fehér abrosz tetszik. Szalvétából még nem döntöttük el mit de majd hajtogatnak, fehér nagy damaszthatásút ők adnak, mi viszünk a dekoráció színéhez illő papírt hozzá. Az út eléggé kanyarog a falun keresztül míg a kastélyhoz elérünk, azt találtunk ki hogy előtte levő nap kimegyünk és az arra vezető úton a fákra, táblákra, póznákra kötünk szalagokat, így mindenkinek egyértelmű lesz melyik irányt kell követni. :) Ráadásul már hangolódnak is a vendégek az eseményre. 

Otthon anyuéknál még az volt egy külön projekt, be nem is fejeztük idő szűkében, hogy kiskori képeket scanneltünk be rólam, ugyanis szeretnénk egy slideshow-t csinálni gyerekkori, majd közös képekkel. Ezekből nem mutatok egyelőre mert nem tudom még mit használunk fel belőlük és mit nem, de magát a videót utólag valószínűleg látni fogjátok. 

Most hétvégén van egyébként a Papp László Sportarénában az Esküvő Kiállítás, eredetileg menni akartam de most tudatosult bennem hogy szinte már minden megvan, inspiráció is van bőven pinteresten, azért pedig nem fogok fizetni hogy hat tonna felesleges szórólappal jöjjek haza, így kimarad. Ettől függetlenül érdemes elnézni ha még nem álltok olyan jól mint mi, barátnőm a múlt heti kiállításon találta meg A ruháját, amitől elbőgtem magam mikor megláttam rajta. :) 

Most a következő project a meghívótervezés- és kivitelezés lesz, ugyanis lassan itt az ideje azokat is kiküldeni/kiosztani, aztán mindjárt április és kezdjük a ruhám varrását, jesszus de megy az idő.

Kép: innen

8 megjegyzés:

  1. De jó ezt olvasni. :) Ez így tényleg Rólatok fog szólni, nem magáról az eseményről.

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nagyon jó olvasni, ahogy egyre jobban fokozódik a hangulatotok és egyre jobban készülődtök :) Gyönyörű esküvőtök lesz!

    VálaszTörlés
  3. Ha szerencsétek van és esküvőszezonban házasodtok, akkor a hat óra összejöhet. Mi ebédidőben szerettük volna a szertartást, de csak három órára kaptunk időpontot (a következő négy órától volt, és nem akart feleslegesen ott ücsörögni az anyakönyvvezető). A neved megváltoztatod? Vagy erről már írtál, csak elkerülte a figyelmem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt mondta a szervező náluk szinte mindig 6-kor van a szertartás, remélem én is összejön. :)
      Még nem írtam róla, de lesz külön bejegyzés. :)

      Törlés
  4. Nagyon tetszik a haj szerintem szuper választás:)
    Én most nyáron voltam először olyan esküvőn (mmint lagzin) de nekem is fura ez a szó, ahol volt diavetítés és ott úgy volt hogy voltak a gyerekkori képek aztán már kicsit nagyobb korban , volt egy olyan fotó amin én voltam a menyasszonnyal egy buliban készült kb 6-7 éve és majdnem elsírtam magam,mert olyan fura volt így látni magunkat a 'múltban'. Szóval szerintem jó egy-két olyan képet is berakni amin a 'násznép' (na ez a szó mindent visz:D) egy két tagjával vagytok a végére.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez aranyos ötlet, de mi mindenképpen csak magunkat szeretnénk betenni a diavetítésbe. Mindenkivel nincs közös képünk, azt pedig nem szeretnénk hogy valakinek rosszul essen, ne adj isten megsértődjön amiatt hogy ő ott nem szerepelt. Emiatt szülők és mi leszünk, még tesók sem. Végülis rólunk szól most ez. :)

      Törlés
  5. Remélem minden úgy sikerül majd vagy még jobban, ahogy eltervezitek:)
    Voltam olyan lagziban, ahol a vőlegény testvérei csináltak egy kis vetítést az ifjú pár kis kori, kamasz stb.. fotóiból. A slideshow egy kedves történetet foglalt magába. Nagyon humoros, de egyben megható is volt egyben:)

    VálaszTörlés
  6. nagyon szép tetszik az a haj a képen :) jól fog állni neked!

    VálaszTörlés