2012. szeptember 14., péntek

Tematikus esküvők I. - A szépség és a szörnyeteg

Nyáron bőven volt időm esküvői inspirációkat gyűjteni, nem volt szerintem egy olyan nap sem, hogy ne nézegettem volna legalább fél órán át a ruhákat, dekorációkat, virágokat. Most hogy elkezdődött a suli bőven nincs ennyi időm, szerintem nagyjából egy hete már nem is foglalkoztam ezzel (csak meséltem el négyszázhuszonkétszer az évfolyamtársaknak, hogy mi van már meg, mik az elképzeléseim, satöbbi). Azt viszont már nyáron kitaláltam, hogy csinálni fogok egy Tematikus esküvők sorozatot. Lesznek kicsit szélsőségesebbek - mint például a mai - amik teljesen egyben megvalósítva lehet soknak tűnnek (aztán lehet nem, mindenki olyan esküvőt csináljon amilyet szeretne!), és lesznek olyan témák is, amik kicsit szabadabbak. Inspirációnak mindenesetre remélem az összeset tudjátok majd használni. 

(kép: innen)

Elsőnek egy Disney-témát hoztam, ebből is a kedvencemet: A szépség és a szörnyeteget. Azt hiszem ez volt az első Disney mese, amire emlékszem hogy láttam. Lehet emiatt is rajongok érte a mai napig is ennyire. Belle csodaszép, okos, szereti az apukáját, sokat olvas, francia, tökéletes. :) Most nem megyek bele a film elemzésébe, inkább nézzük esküvői szemmel. 

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!
Nem tudom kinek mi jut a meséről először eszembe, nekem a hatalmas könyvtár és Belle könyvszeretete (meg a birka aki belekóstol a regénybe amit Belle olvas ♥). 


Régi könyvekből, vagy ha olyan kriplik vagytok mint én hogy semmilyen könyvet nem akartok bántani  akkor fénymásolt lapokból lehet csinálni kis girlandokat a dekorációhoz. Hogy ne legyenek nagyon világítóan fehérek meg is antikolhatjátok a lapokat még a ragasztgatás/vagdosás előtt. Vendégkönyvnek lehet egy régi lexikonkinézetű albumot választani. 


A következő ami eszembe jut, a Szörny rózsája. A vörös rózsa amúgy is kedvelt virág, esküvőkön is sokszor megfordul. Ha nem is szeretnétek nagyon Disney-hercegnősre venni a figurát, ezzel még el lehet érni a hercegnő-effektust anélkül hogy dilisnek éreznéd magad. Lehet csak a csokor ilyen (hozzáillő vörös cipővel mennyire szép!), de maga a dekoráció is. 


Ha nagyon komolyan vesszük a témát - és tudunk szerezni üvegbúrákat - akkor mehet asztaldísznek a fenti kompozíció. Én nerd vagyok, nekem csak egy virággal lenne az igazi, de persze többel is meg lehet csinálni.


Aztán persze lehet kicsit variálni is a dolgon, az egy szál rózsa marad, de vízben "lebeg", fölötte pedig úszógyertya ég. Ez is nagyon szép szerintem.


Ha már gyertya, akkor legyen gyertyatartó is, háromágú természetesen. A hosszú gyertya is nagyon szép, de fanatikusok csinálhatják azt, hogy csak a középső a nagyon hosszú, a két szélső rövidebb, hogy jobban hasonlítson az eredetire. Reméljük táncra azért nem fog perdülni az este vége felé sem.


A dekoráció és a virág már megvan, jöjjön akkor maga a menyasszony. :) Belle-nek csodálatos sárga báli ruhája volt a legkedvencebbkedvenc jelenetemben. A sárga kicsit furcsa szín menyasszonyon, de tompítva krémszínűként már teljesen más a dolog. 



Pár éve kiadtak egy Disney-hercegnős esküvői kollekciót, ebben volt természetesen egy Belle inspirálta kreáció is. Nekem nagyon tetszik a fazon, a vállmegoldás, a naaaagy szoknyarész, egyedül a felső díszítése túlzás nekem, de ez persze megint egyéni preferencia kérdése. 


Ha már nagyon-nagyon hercegnők szeretnénk lenni, akkor a hajunk is legyen olyan mint Belle-é, nem? :) A képre kattintva megnézhetitek a videót is hogyan készül, bár szerintem kép alapján egy fodrász simán tud rekreálni egy hasonló frizurát.

Persze nem maradhat el a vőlegény sem, de azért nem kell velük Revalidot szedetni hogy jó szőrösek legyenek az alkalomra. :) Itt szeretném azt az aberrációmat megosztani veletek, hogy szerintem klasszisokkal jobbképű  volt szörnyként a pasi mint emberként. Egyedül vagyok ezzel a véleménnyel, vagy szerintetek is tök nyálas hosszú szőke hajjal? 


A körömre is mehet témába illő lakkozás. Csészikével, vagy Csészike nélkül is. 


A végére pedig mi mást tennék be, mint a zenét. A két énekes már ismerős lehet nektek, egy korábbi zenés bejegyzésben már linkeltem tőlük, akkor az Aladdint. 

Nektek ki a kedvenc Disney-hercegnőtök? Melyik ötlet tetszik a legjobban?

Képek: innen és innen

14 megjegyzés:

  1. óóó ez nagyon tetszik! imádom a témás bulikat, a Disney hercegnőket és az esküvőket, ez összejött!=D el is tudnám képzelni magamnak ezt a témát. a kedvenc Disney hercegnőm egyébként Mulan, mert szép, talpraesett, bátor csaj, mert igazából nem is hercegnő, és mert nem sablonéletet akar magának.=)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a Mulant bevallom csak egyszer láttam és fogalmam sincs mi volt benne, 14 éve volt. :D Lehet újra kéne minden klasszikust néznem (2000-ig bezárólag, utána már szerintem nem voltak annyira jók...).

      Törlés
  2. óó hát ez nagyon jó ötlet! nekem eszembe sem jutott volna, de pl. a rózsa az üvegbúra alatt hihetetlen szép :)
    nagyon kíváncsi vagyok melyik mesét választod következőnek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem csak mesék lesznek, lesz mindenféle! Filmek, hangulatok, minden ami eszembe jut. :)
      Örülök, hogy tetszik! :))

      Törlés
  3. Vannak nagyon jó ötletek, pl. az üvegbúrás, gyönyörű szép. Egyébként nem is szőke haja volt a hercegnek, hanem barna, nem?! :D
    Az én kedvenc Disney "hercegnőm" és emberszereplős Disney-mesém a Pocahontas (de a top3-ban benne van A szépség és a szörnyeteg is, meg a Mulan :)). Arra is biztos lehetne jó kis dekorációt kitalálni, csak az indiánosdival nagyon könnyen át lehet fordulni giccsbe meg közhelybe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyezzünk ki egy szőkésbarnásvörösesben. :D

      Törlés
  4. Konkrétan szerelmes voltam a Szörnyetegbe addig, ameddig át nem változott.
    A szüleimnek már akkor rá kellett volna jönniük arra, hogy valami nem oké velem... :D

    VálaszTörlés
  5. DEJÓÓÓÓ!!! Nekem Belle volt a kedvencem! A zene olyan szép, jó lenne első közös táncnak, bár édesem hosszabb hajú és nagyszakállas, szerintem magára venné:D:D:D

    VálaszTörlés
  6. Úú, ez nagyon jó összeállítás lett! *.*

    VálaszTörlés
  7. Örülök, hogy tetszik nektek! :))

    VálaszTörlés
  8. ezzel az "üvegalattrózsa" témával nagyon eltaláltad az izlésem :D
    de nekem az esküvő még messze van :)

    VálaszTörlés
  9. Szia Bogca,

    Nemrég találtam ide, eddig csak csöndben olvasgattam, főleg az esküvős bejegyzéseket (merthogy most már én-mi is arra készülünk), de igyekszem aktívabb lenni!:)
    A Csészikés köröm nagyon cuuuki, de azért nem kéne!!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Brigi!
      Örülök. hogy előbújtál! :) Gratulálok, mikor lesz a nagy nap? :))

      Törlés
  10. Pont a hetekben találtam rá erre a magyar dekor cégre, a linken egy nagyon részletgazdag Alice a csodaországban esküvői helyszínt mutatnak be :) http://kreativeskuvosziget.gportal.hu/picview.php?prt=246983&gid=2785681&index=29

    VálaszTörlés