2012. április 29., vasárnap

Naptejet ide! - de milyet?

A segítségeteket szeretném kérni! Hamarabb beköszöntött a dög meleg - és mellé az égető nap is -, mint arra én számítottam, és még nem gondolkoztam el egyáltalán azon, hogy milyen fényvédő krémet kéne vennem. Sajnos a bőröm eléggé leégős, egy óra séta a napon is garantált pirosságot okoz, így mindenképpen védenem kell magam a sugarak ellen. Tavaly vettem egy dm sajátmárkás spriccelős naptejet, de nem volt az igazi, úgyhogy a kérdésem a következő: nektek melyik vált be, és miért? 
(kép: innen)
Amik nálam nagyjából az elvárások: könnyen felvihető és hamar beszívódó legyen, hogy ne ragadjon rám a ruhám. Legalább 30-as SPF-et tartalmazzon, és az se hátrány, ha nincs az a masszív naptej szaga, bár ez utóbbin még túl tudom magam tenni, ha minden más paraméter stimmel.

Nektek melyik a kedvenc naptejetek?

15 megjegyzés:

  1. Én 50+-os Hawaian Tropicot használok. Hófehér a bőröm, és sok az anyajegyem, így 50 faktor alá nem megyek. Mikor be voltam kenve, nem égtem le, és az illata is jó, kicsit kókuszos. Nem ragadok tőle, viszonylag hamar beszívódik(bár lehet, hogy a száraz bőröm is rendesen közrejátszik ebben)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is ezt használom, nagyon jó de a következőnek én Alverdét veszek, mert szép összetevők és 3000 forint :) van gyerekeknek magas fényvédős változata is!

      Törlés
  2. Én is azt használom amit Fanni!
    Eléggé fehér vagyok,és könnyen leégek,tegnap voltam kint napozni már félóra után látszott,hogy a vállam és a karom vöröslik,úgyhogy utána be is kentem magam rögtön és nem égtem le.Valamennyit még barnultam is mellette.Még anno Egyiptomi utazásra vettem ilyet, és ott is teljesen jó szolgálatot tett,azóta csak ezt használom.
    Ha meg mégis úgy alakul hogy vki leég a családban,akkor a Hawaiian Tropic Cool Aloe gél kerül elő.Szerintem nagyon jó,jól hűsít.
    Szóval én is bátran ajánlom :)

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Ha az az átlátszó fújkálósod volt, azt én se nagyon szeretem, elég sok benne az alkohol és a dekoltázsomon pl rögtön kivörösödtem tőle, pont ott ahol a napallergiám is elő szokott jönni.
    Testre nekem nagyon bevált az Ilcsi napozóteje, 30 faktoros és fizikai szűrő van benne, ami érzékeny bőrre jobb mint a kémiai. (Más Ilcsi termékeket nem szeretek, de ez az egy nagyon bejött.)
    Illetve a Dm-sajátmárkásnak van egy fújkálósa, nem átlátszó, hanem tejszerű, 50 és 30 faktoros verziókban lehet kapni, azok is nagyon jók! (Vagy a "MED" sorozat is jó tőlük, ebben elvileg még kevesebb allergén anyag van).

    Arcra én most Bioderma Photoderm AKN Mat-ot használok kb. két hete és nagyon meg vagyok vele elégedve, igaz, ez kémiai szűrőkkel dolgozik, de nem irritálta még az arcbőrömet.

    Remélem találsz olyat ami beválik!

    VálaszTörlés
  4. Én már évek óta Garnier-t használok, városba 20as napolajat, vízpartra 30as naptejet. Nekem mindkettő bevált (fehér, szeplős "előbb leég aztán barnul" bőröm van), az illatuk és az állaguk is kellemes. :)

    VálaszTörlés
  5. A dm-es Sundance termékek szerintem is jók, persze nem mind, de érdemes kipróbálni őket, mert egész olcsón, magas faktorszámot kaphatunk. Meg asszem mintha lenne apró kiszerelésű is belőlük. Hozzáteszem, nincs érzékeny bőröm, azon nem tudom, hogy szuperálnak.

    VálaszTörlés
  6. Fizikai fényvédőnek shea-, kakaóvaj és kókuszzsír 1:1:1 arányú keveréke is szuper, én ilyet fogok csinálni a 7en magamnak;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebbe én belehalnék. :DDD Sosem szívódna be és pecsenyeként aszalódnék a napon, a ruháim meg foltosak lennének. :/

      Törlés
  7. Lehet, majd beszámolok, hogy vált be, egyenlőre én is szkeptikus vagyok, de emellett nagyon kíváncsi:)))

    VálaszTörlés
  8. Még évekkel ezelőtt egy bőrgyógyász ajánlotta a Bioderma márkát, azóta szinte mindenüket megszerettem.
    Mióta van a Photoderm családnak (a napozós részleg) Bronze verzsönje is, azt veszem 15-20-ast. Az elmúlt napokban Siófokon is ezzel kentem magam, idén is szuperül bevált, nem égtem le.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt tudod, hogy kb milyen árban vannak ezek a Bioderma krémek? Nézegettem a honlapon és nagyon szimpik. :)

      Törlés
    2. 4-5 ezerért szoktuk venni és mindig van mellé vagy napozás utáni kence vagy egy tusfürdő. NEm olcsó, de egy egész szezonra elég és garantáltan véd.

      Törlés
    3. Köszi! Nem tűnik drágábbnak mint egy drágább drogériás, Joyban meg asszem van Bioderma kupon, asszem akkor ez lesz az áldozat, köszönöm a tippet!

      Törlés
    4. Igen, azért is jöttem ide, h mondjam a kupont, de magadtól összeraktad. :) Én is most veszek új arckrémet meg talán ebből is egyet (bár elvileg 9 hónapig használható felbontás után, de a nyár elején még sosem érzem büdinek az előző évi verziót, ha pl. olyan béna nyár volt, mint tavaly).
      Szóval ha te is azt az elvet vallod, h nem a felírás a mérvadó, hanem a termék állaga/illata, akkor nyugodtan kenegetheted magad vele másfél szezonnyit! ;)

      Törlés
  9. Nekem a Dr. Kelen Sun Save napteje van. Azt hiszem 30 faktoros, de van 50es is nekik. Én meg vagyok elégedve, egyszer sem égtem le vele (mondjuk én nem is vagyok nagyon leégős... így a 30 faktornál kb semmit sem barnultam XD) És szeretem az illatát is. :

    VálaszTörlés