2012. április 21., szombat

Kutyagumi mindenütt

Mikor megtudtuk, hogy Panda a miénk lesz, az első dolgunk volt elmenni a legközelebbi Fressnapfba feltankolni mindenből, amire szükségünk lehet. A kutyaágy, póráz, hám és kutyakaja mellett ott volt a listán a kakigyűjtő zacskó is. Sajnos az a szomorú tapasztalatom, hogy más embereknél ez korántsem annyira értelemszerű.

Borzasztóan zavar - a többi szemét és cigicsikk mellett, mert ez is van dögivel... - a földön árválkodó kutyakakik rengetege. Egyrészt azért, mert büdös. Másrészt, mert undorító és ronda. Harmadrészt azért, mert belelépek, ha nem figyelek oda. Én is, a kutya is, meg mások is. Azért is zavar, mert én hiába szedem össze Panda csomagját a földről, sokan ezt nem teszik meg, és én kapom meg a bajusz alatti morgást az utcán, hogy "hülye szaros kutya". Vannak útszakaszok, ahol a betonon is van kaki bőven, de javarészt azt veszem észre, hogy ha a kutya nem a betonra kakkant akkor a gazda úgy gondolja, hogy ott a fűben jó helye van és ott is hagyja. Annyiszor megfogadtam, hogy ha látok valakit, aki nem szedi fel a kakát csak odébb sétál akkor odamegyek és rászólok, de sosem találkoztam még szemtől szemben a helyzettel, csak a végkifejlettel, hogy kutyaszar van mindenhol. 
(kép: innen)
Sokan azt kifogásolják, hogy drágák ezek a kakigyűjtő zacskók és azért nem szedik fel. Én az Alphazooban veszem, 4x20 db van egy csomagban és 400 Ft-ba kerül. Nekünk elég sokáig elég egy adag, szerintem darabra lebontva egyáltalán nem drága, de meg tudom érteni, ha valakinek erre nem futja. Viszont akkor ott van a háztartásban előforduló zacskók rengetege. Nem hiszem el, hogy azok akik ezeket a kifogásokat hozzák nem vesznek sosem zsemlét, kiflit, almát, répát, bármit a boltban, amit műanyag zacsiba csomagolnak. Kipakolás után voilá, ott is a tökéletes kakigyűjtő zacskó. 

Egy problémám van nekem is, amit akár még kifogásként is el lehetne fogadni: nagyon kevés a szemetes. Vannak olyan útszakaszok, hogy 200 méteren keresztül viszem a kezemben a szerencsecsomagot, mert nem tudom hova kidobni. Engem mondjuk ez nem zavar, bekötöm a száját a zacskónak és kész, nincs szaga sem, majd ha jön szembe kuka kidobom. De azért jó lenne, ha mondjuk 50 méterenként legalább előfordulna 1-1, lehet más szemétből is kevesebb lenne az utcán. Bár ez utóbbi lehet hiú ábránd részemről, mert rendszeresen látok a kukától fél méterre álló embereket, akik csak úgy lepöccintik a földre a csikket, mert elmenni a szemetesig baromi megterhelő lehet. Olyan szívesen kiosztanám ezeket az embereket, csak félek mindig attól, hogy én húzom a rövidebbet, inkább nyelni szoktam egyet és továbbmegyek. 

Olyan jó lenne, ha rájönnének az emberek, hogy a kutyakaki bár természetes dolog, hogy kipottyan a helyéről, de nem természetes otthagyni a város közepén. Olvasok néha programokról, meg ötletekről, amik erre hívnák fel a figyelmet, de úgy veszem észre, hogy akit elér a kampány az már úgyis rendesen takarít a kutyája után, akinek meg szólna az nem is hall róla. Ha rajtam múlna én drasztikus lépésekhez folyamodnék, amúgy is egész sok polgárőr járja a környékünket, akik rászólnak a kutyásokra ha póráz nélkül megy az eb. Ha meglátnak valakit aki nem szedi össze a kakát akkor pénzbüntetést kell kiszabni. Ha máshogy nem is, talán így megjönne az eszük. 

Ugye ti feltakarítotok a kutyátok után? :)

5 megjegyzés:

  1. Még 1-2 évvel ezelőtt télen sétáltam a Dózsa György úton a Keleti irányából és az úton a hóban végig ott virított a kutya pisi + kaki... nagyon gusztusos látvány volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A pisi az, amivel sajnos nem lehet mit kezdeni. :/ Panda mondjuk mindig fűbe/földre pisil, nagyon-nagyon ritka, hogy olyan helyen guggol le, hogy ott ember is sétálgasson.

      Törlés
  2. Én mindig összeszedem, csak én szendvicses zacsival:D

    VálaszTörlés
  3. Én nem veszek soha külön zacsit, mert simán meg lehet oldani a bevásárlásokból származó zacsikkal a kérdést. Sőt a Tesco, Cora stb katalógusokkal is, ha elfogyna a zacsi...

    VálaszTörlés
  4. kilógok a sorból, mert én sosem szedem a kutyus után, de én nem is betonon/aszfalton sétáltatom, és mindig bemegy magától kb a bozótba/bokorba, oda evidens nem megyek utána, és útban sincs senkinek.
    persze amúgy nem is belvárosba lakom, hanem agglomerációban, és a Duna-parton vagy az erdőben sétálgatunk az ebbel.

    VálaszTörlés