2012. március 12., hétfő

Esküvői inspirációk I. - Haj

Nem sokkal azután, hogy Bálint megkérte a kezem nővérem javasolta, hogy nézegessek Pinterestet, mert nagyon inspiráló tud lenni minden témában, de különösen esküvőiben. Először csak kukkolgattam, aztán muszáj volt regisztrálnom. :) Így nagyon könnyen össze tudom gyűjtögetni, mi az ami tetszik. Azóta napi programom lett, hogy ebben a témában nézegetek, repinelek, megiszok mellé egy teát, tökéletes délutáni kikapcsolódás. Akit érdekel a teljes aktivitásom az itt megnézheti a profilomat. Úgy gondoltam, hogy elindítok egy kis sorozatot, egyelőre csak inspirációs képekkel, aztán majd ha már elkezdődik maga a szervezkedés, akkor is beavatlak titeket a fejleményekbe, ha nem bánjátok. :) Most elsőnek a frizura ötleteimmel jövök, talán ez az, ami a legegyértelműbb nekem, bár itt is vannak természetesen bizonytalan pontok. 

Ami biztos, hogy göndör/hullámos frizurát szeretnék. Természetes állapotában van egy diszkrét hullám a hajamban, és ez annyira makacs, hogy hajvasalás hatására sem lesz szögegyenes. Ez az egyik ok, amiért akkor már inkább még pluszban rágöndörítenék, a másik pedig az, hogy az egyenes szerintem kicsit szigorú, sokkal romantikusabb egy göndör bozont a fejemen. Az is tuti, hogy nem szeretnék szigorú szoros kontyokat, pont ami miatt az egyenes hajat sem preferálom, szerintem nem is illene hozzám, nem vagyok olyan típus, én mindig kócos és hülye vagyok. :)

Amiben bizonytalan vagyok, hogy fel legyen-e tűzve, vagy legyenek kiengedve a tincsek. Az utóbbi mellett szól, hogy akkor látszik milyen szép hosszú a hajam (már most is a lapockám alá ér, és nem szeretnék csak egészségügyi vágásokat beiktatni az esküvőig), viszont nyár közepén lesz a buli, és így könnyebben belemelegszem. A feltűzés mellett szól, hogy kényelmesebb viselet, viszont a hajam így kevésbé látványos, és a tánc alatt simán lehet, hogy szétugrálom a frizurát. Egyelőre nem tudok dönteni, összeszedtem mindkét verzióból képeket, még úgyis van bő egy év az esküvőig, addig csak kitalálok valamit. :)

Kiengedett verziók
Hétköznapokon nem szeretem a fonást, de az esküvői frizurákban szerintem szuperül mutat. (Könnyen lehet egyébként, hogy azért "nem tetszik" a hétköznapokban, mert - bármennyire is ciki - képtelen vagyok befonni a saját hajamat.)









Feltűzve

Talán a hajszín miatt, de ez szerintem tiszta Carrie Bradshaw :))





A képek forrása: http://pinterest.com/

Nektek melyik tetszik a legjobban? 

9 megjegyzés:

  1. áá de gyönyörű az összes:) azért én a leengedettre szavazok, főleg h szép hosszú a hajad:) és a fonások, mennyire gyönyörűek, jajj:) a 2. meg a 6. kép a legszebb szerintem:))

    VálaszTörlés
  2. én is a leengedettre szavazok, a hullámok miatt olyan "szabadnak" tűnik (nem tudom máshogy megfogalmazni:D). a fonások adnak egy kis eleganciát, de lazaságot is, szóval szerintem tökéletes választás lenne egy ilyesmi :))

    VálaszTörlés
  3. szintén a leengedett mellett döntenék! ha meleged van este a bulin akár fel is tudod tűzni egy szép csattal, ha már amúgy is lazák a hullámok, szerintem jól mutat egy laza feltűzés, a koszorúslányok biztosan segítenek! :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem az első kép tetszik a legjobban. Szerintem is a leengedett a nyerő :) és csatlakozom az előttem szólóhoz, azt még mindig lehet variálni, feltűzni, ha kell.

    VálaszTörlés
  5. Én nyáron a feltűzöttre szavazok, tapasztalat...:) A kiengedettek is csodásak, de én biztos nem bírtam volna elviselni...

    VálaszTörlés
  6. Alapból én is leengedettet mondanék, de tudom milyen 40 fokban táncolni belőtt séróval és hát az izzadság extra gyorsan csapzottá teszi a szép hajat. :(

    Ezek a az alacsonyra, lazán feltűzött fonatos kontyféleségek mesések, szerintem ugyanolyan romantikus hatást keltenek, mint a leengedett változatok, de mégsem olyan szigorúan belőtt séró hatását keltik.

    VálaszTörlés
  7. Köszi csajok a véleményeket! :))

    VálaszTörlés
  8. legyen kiengedett! azok olyan szépek. és a te arcformádhoz jobban állna. meg az szerintem sokkal vidámabb. márpedig az esküvő nem olyan tragikus dolog, sőt. :D

    VálaszTörlés
  9. Ezek gyönyörűek :) Én már ezeréve megfogadtam magamnak, hogy kiengedett hajjal állok az oltár elé, de ezek a laza kontyok nagyon csábítóak ;) Az biztos, hogy semmiképpen sem akarok szigorú, lenyalt kontyot esküvőmre, mert a kiengedett, laza hullámok sokkal természetesebbek :)

    VálaszTörlés