2011. november 23., szerda

Tojáskrém és tonhalkrém

Ma kicsit kapkodós napom volt, viszont ebédet még reggel volt időm főzni, szóval nem maradtunk meleg étel nélkül. Vacsira valami egyszerűbbet akartam csinálni, és most hogy próbálom bevezetni itthon, hogy hetente legalább egyszer együnk tengeri halat kapóra jött a tonhalkonzerv ami itthon pihent. Bálint még nem evett sosem tonhalkrémet, úgyhogy just in case alapon összedobtam gyorsan tojáskrémet is. Ízlett neki, úgyhogy felveszem a gyors vacsik listájára. :)

Hozzávalók:
Tonhalkrémhez:
  • 1 tonhalkonzerv (vizes, nem olajos)
  • fél fej lilahagyma
  • két evőkanál tejföl
  • egy evőkanál majonéz
  • só, bors, majoranna ízlés szerint
  • 1/4 kupaknyi citromlé

Tojáskrémhez:

  • 3 db tojás
  • két evőkanál tejföl
  • egy evőkanál majonéz
  • só, bors, majoranna ízlés szerint

Elkészítés:

A tonhalkrém baromi egyszerű, lecsöpögtetem a halat, felvágom apróra a hagymát és összekeverem a hozzávalókat. Jó időben snidlinget is szoktam bele vágni, de most már hideg van és meghalt minden fűszernövényem a gangon, ez most kimaradt. :( A tojáskrém se bonyolultabb, a tojásokat megfőzöm, majd kockára vágom és összekutyulom a többi hozzávalóval. Mi rozskenyérre kentük őket, de szerintem magában lapátolva is ehető.

Szeretem az ilyen házi készítésű szendvicskrémeket, sokkal szívesebben eszek ilyesmiket vacsira mint sima hideg szendvicset.

Szeretitek a szendvicskrémeket? Milyet szoktatok csinálni?

9 megjegyzés:

  1. Tegnap én is tonhalkrémet csináltam pont! A recept ugyanez volt.:)

    VálaszTörlés
  2. de rég ettem tojáskrémet, jó, hogy eszembe juttattad :) én a tonhalkrémet úgy szoktam csinálni, hogy tonhal konzerv, lilahagyma, só, bors és ezt vajjal kikeverni, piritósra rá és nagyon finom.

    VálaszTörlés
  3. Jah, és hogy a kérdésre is válaszoljak, én még padlizsánkrémet, avokádókrémet, körözöttet szoktam csinálni. Az összes közül az avokádó a kedvencem.

    VálaszTörlés
  4. Mi is szoktunk tonhalkrémet csinálni. Csak mi vöröshagymával és csemege uborkával. :)

    VálaszTörlés
  5. Megrögzött tojáskrémfan vagyok, bármennyit képes vagyok elpusztítani belőle és bármikor. Sőt, vannak tojáskrémet akarok rohamok. :D

    VálaszTörlés
  6. Szia!Én a tojáskrémet úgy szoktam hogy vajjal kikeverve és szórok bele hagymaszárat(snidlinget)meg sót ízlés szerint,és pirítósra kenve fogyasztom,de sima kenyérre is jó.Nagyon szeretem.Régebben a szobámban is volt az ablakomban hagymaszár,elültettem hagymákat üres tejfölös dobozokba..:)és a vacsihoz a tv előtt olyan jól esett! de ma már lusta vagyok.:)

    VálaszTörlés
  7. én is imádom a tojáskrémet:)
    amúgy én mostanában gyakran eszem olyat hogy a tonhalat keverem össze tojással amit előtte villával összetörtem, teszek hozzá olivaolajat és mustárt és így megeszem, de kenyérrel is jó lehet:)
    (amúgy ez biztos nem rozskenyér:$ az sötétebb és tömörebb)

    VálaszTörlés
  8. Mi a tojáskrémet úgy csináljuk, hogy fokhagymanyomón átnyomjuk a tojást (persze szeletenként, egyben nehéz lenne :D), bele kis vaj, tejföl, vágott hagyma, só, bors és pici mustár. Paradicsommal mennyei :)

    VálaszTörlés