2013. augusztus 15., csütörtök

Hogyan válj tökéletes facebook-ismerőssé?

A facebookot egy rendkívül jó dolognak tartom, nagyon jó kapcsolattartási felület olyan embereknek, akik alapvetően sokat nem tudnak találkozni, mégis kíváncsiak arra, mi történt a másikkal. Így nem kell telefonálgatni, képeket küldözgetni, ha valami olyan akkor ott azonnal meg is látod. 

A mostani bejegyzésem egy szatíra lesz. Bizonyos momentumai velem történtek meg, egyebek ismerőseimmel, másokról csak hallottam. Néhol túlozni fogok, ne vegyétek kérlek magatokra, csak kiírom magamból azokat a gondolatokat, amik már hónapok óta cikáznak a fejemben. 

A tematika a következő lesz. Leírom az adott életeseményt, ami az ismerőssel történt, majd azokat a reakciókat, amik által a címben is említett tökéletes jelzőt megkaphatod. :)

1. Ismerősödnek névnapja van. 

Nem lényeges, hogy ritkán találkoztok, vagy egyáltalán nem, csak simán egy iskolába jártatok, köszöntsd fel! A személyes üzenet, vagy falra történő írás helyett keress egy virágos névnapi köszöntőlapot, és azt tedd ki a falára. Ha sok ismerősöd ünnepli aznap a névnapját, teljesen felesleges mindenkire külön időt szánni és személyesen felköszönteni, keress egy tulipános képet, tedd ki a saját képeid közé majd egyenként minden névnapját ünneplő ismerősödet taggeld be a képen. Ugyanez nőnapon is érvényes, nem érdemlik meg a nők hogy külön legyenek köszöntve, gerberás kép, aztán taggelés indul. 

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!

2. Ismerősödnek születésnapja van.

Ahogy a névnapnál, itt sem fontos hogy ráköszönnél-e az utcán az illetőre vagy sem, születésnapja van, így köszöntést érdemel. Ha kicsit távolabbi ismerős tökéletesen megfelel a BSZ (Boldog Születésnapot rövidítve), külföldieknél a HBD (Happy Birthday) módszer. Ha mégis úgy döntesz, hogy kiírod a teljes szavakat, feltétlenül ügyelj arra, Hogy Minden Szó Első Betűje Nagy Legyen. Határozottabbnak tűnsz tőle. 
Képeket akárcsak a névnapnál itt is használhatsz, de a videók is tökéletesen megfelelnek, a legjobb az Alma Együttes Ma van a szülinapom című nótája, mindenki nagy kedvence. 

3. Ismerősödet eljegyezték.

A kötelező like után lehetőleg caps lockkal és az indokoltnál legalább hárommal több felkiáltójellel gratulálj, majd tedd hozzá hogy minden részlet érdekel az eljegyzéssel kapcsolatosan. Következő naptól kezdve érdeklődj a dátum iránt, és heti rendszerességgel posztolj esküvős képeket az ismerősöd falára. 

4. Ismerősöd megházasodott.

Első variáció: Ott voltál az esküvőn. Rögtön fényképezd le a párt és tedd is ki a képet facebookra, hagy lássa mindenki hogy milyen szépek. Nem baj ha épp orrot fúj a menyasszony, nem az a lényleg. Taggeld is be őket, hogy azok az emberek is lássák akik neked nem ismerőseid facebookon, csak az ifjú párnak. 
Második variáció: Nem voltál ott az esküvőn. A nagy nap reggelén már gratulálj, másnap reggel 7-kor pedig írj a menyasszony falára, hogy változtassa meg a nevét és képeket kérsz, mert látni akarsz mindent. 
Érdeklődj, hogy milyen a házasélet, és mikor jön a trónörökös. 

5. Ismerősöd babát vár.

Mint az eljegyzésnél, caps lockkal gratulálj a kötelező like után. Kérdezd meg a kis 16 sejtes zigótának a nemét, ők már biztosan tudják csak még titkolni akarják. Adjál névre vonatkozó ötleteket, számold ki mi lesz a horoszkópja a kicsinek és adj gyermeknevelési tanácsokat a horoszkóp alapján. 

6. Ismerősödnek babája született. 

"Isten hozta az új kis földlakót!!!" felkiáltás után linkeld nekik Kafkaz Földlakó című számát, majd kérdezd meg mikor mehetsz babázni, lehet azt mondják már holnap is, jobb előbb mint később. Vigyél ajándékba zenélős játékokat, sípolós kispapucsot és csattogós pillangót. Nem baj hogy még az öklét sem találja a gyerek. 

7. Ismerősöd kisbabás közös képet tett ki. 

Jegyezd meg mennyire cuki a kis Dömötör, de tedd hozzá hogy az anyuka fáradtnak tűnik. Hálás lesz ezért a kommentért, náluk ugyanis otthon nincs tükör és magától erre sosem jönne rá. 
Opcionális: Kérdezd meg, jól cicizik-e a baba, és hogy nem rágta-e véresre a kibújó fogával anyuka mellbimbóját.

8. Ismerősödnek kutyája/papagája/oposszuma van.

Akármilyen képbe futsz bele az interneten kutyáról/papagájról/oposszumról, tedd ki a falára. Biztosan nem látta még és örülni fog neki hogy így semmiről sem marad le. 

+1. 
Minden reggelt kezdj az üdítő "Szép jó reggelt!!!" kiírással, jobban kezdődik tőle mindenki napja.
Opcionális: Minden hónap első 3 napjára cseréld le a borítóképedet egy "Please May/July/October be good to me" feliratúra. 

+2.
Ha egy ismerősöd olyan képet tesz ki, amit te fényképeztél, akkor írd oda kommentben, hogy "Jó a fotós! ;)", vagy csak simán taggeld be magad a háttéren. Így tudni fogják kit kell felterjeszteni a National Geographicnál az év fotósa díjra. 

Nektek eszetekbe jut a listámról még valamit, amit kihagytam? Kommentben segítsetek! :)

23 megjegyzés:

  1. Kérdezd meg a kis 16 sejtes zigótának a nemét.. najó itt már nem bírtam tovább:D én már azt várom, mikor lesz olyan embernek a születésnapja akinek ezt linkelhetem. http://www.youtube.com/watch?v=N8m9gk6FAPU&playnext=1&list=PL27F98CF11D3BA475&feature=results_video

    VálaszTörlés
  2. muhaha... :D

    Ha az egyik ismerősöd kapcsolati státusza "mostantól egyedülálló"-ra változik. feltétlenül kérdezd meg, hogy "jajj, mi történt?" akkor is ha csak látásból ismered. Biztosan szeretne beszámolni neked a szakítás részleteiről, hogy pontosan mi is volt és hogyan is érzi magát ;)

    ...és még sajna tudnék sorolni hasonlókat.

    VálaszTörlés
  3. Jól összefoglaltad, ezek miatt töröltem le magam. :)

    VálaszTörlés
  4. Jó, akkor nem csak engem idegesít a hónapoknak való köszöngetés:D

    VálaszTörlés
  5. Minden játékbeli teljesítményedet oszd meg az ismerőseiddel, had lássék milyen ügyesen kapálod a földedet vagy eteted az állataidat.

    VálaszTörlés
  6. Sííírok!!!! :D Zseniális!

    Nekem a tucat-youtube-videók hiányoznak a listából, "Most ilyen a hangulatom" felírattal. Régen én is ilyen YoutubeDJ voltam, shame on me... :) :/ :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó az lehet később egy külön bejegyzés lesz, hogy milyen kategóriájú facebookozók vannak, most ezt kicsit arra éleztem ki, hogy emberek más dolgaira mit reagálnak. :)

      Törlés
  7. Ha szülinapod van, azon kívül, hogy egyesével mindenkinek végigköszöngeted, írd ki az üzenőfalra, hogy köszönöm a 244534214542155763245 köszöntést, és egyben cseszd le azokat, akik nem köszöntöttek fel.
    Ossz meg minden szomorú kiskutyát, amit az ismerőseid is, mert ettől jobb ember leszel, és a kiskutya is jól fog lakni, és szerető gazdik tömkelege fog verekedni érte...még akkoris, ha a kutya Ausztráliában élt 20 évvel ezelőtt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majdnem kihagytam a legfontosabbat: A nyilvános seggnyalást...minden ismerős akármilyen képe alá oda kell írni, hogy Jajjdegyönyörűvaaaaagy, én meg hozzád képest jajjderondaaaa

      Törlés
  8. Ha rossz napod van, mindenképp írj ki az üzenőfaladra egy ":(..."-t. Ha bárki megkérdezné, hogy mi a baj, csak annyit mondj: "Á, semmi...". Ha netán te vagy az érdeklődő, erre csak egy válasz lehetséges: "Írd meg üziben!".
    Ha kint 36, vagy -36 fok van, akkor el ne felejtsd ezt tudatni ismerőseiddel, ugyanis ők biztos nem észletlék még. Jaaaj és el ne felejtsd az egyéb időjárási fejleményeket folyamatosan tudósítani, mert valószÍnűleg ismerőseid ablaktalan házban élnek, és ki vannak éhezve az efféle információkra.

    VálaszTörlés
  9. És írd ki h meccset nézel, és ki rúgott gólt és mikor és h hülye a bíró. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pont ilyeneket szoktam kiírni Twitterre!=D azért is használom, mert leginkább arra találták ki, hogy az emberek kiírhassák az agymenéseiket. a focis és egyéb eszmefuttatásaimat így nyugodtan megoszthatom a nagyközönséggel és nem a Facebook falat árasztom el velük, az ismerőseim idegeire menve.

      Törlés
  10. 1.) Minden nap fotózd le, hogy mit főztél, mit ettél, és tedd fel a képet. Esetleg mellé írhatod a receptet is - nyilván mindenki kedvet kap a főztöd láttán, és hát ha már Te kellettél az ihlethez, akkor természetes, hogy megosztod a tudást a többiekkel is.
    2.) Ha gyereked született, minden egyes róla készült fotót gondosan tölts fel, hónaponként külön mappába. Ha valaki hozzászól, mindenképpen oktasd ki, hogy "már legalább két hete tudunk ám állni!", és minden esetben csakis többes szám első személyben írj a gyerekről (kinőtt a fogunk, bilibe tudunk kakilni, szeretjük Anyát).
    3.) Ha egyetemre/fősulira jársz, minden vizsga előtt gondosan posztold, hogy hol tartasz a felkészüléssel, mennyit tanultál aznap, és persze, hogy meg fogsz bukni, ez már biztos. Aztán persze vizsga után mond el, hogy már megint ötös lett - természetesen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fúú, ebből a vizsgázós szutyokból mennyi volt júniusban... Még hozzáfűzném, hogy ajánlott egy visszaszámlálást tartani facebookon, hogy hány nap/vizsga van még hátra, így aztán van lehetőséged rá, hogy napi szinten frissítsd az üzenőfaladat. Ezen kívül minden sikeres vizsga után írd ki nagy betűkkel a szobatársad üzenőfalára, hogy MEGCSINÁLTUK!, mert amúgy a köztetek lévő 1,5 m-es távolság annyira áthidalhatatlan, hogy máshogy nem tudtok kommunikálni.
      Ha pedig véletlenül elhagynátok az otthonotokat, előtte feltétlenül csináljatok a csajokkal közös képeket (lehetőleg mindenki legyen szuper szexi rajta), hogy aztán versenyezzetek, hogy ki tudja jobban dícsérni a másikat, és hogy mennyire negyon fantasztikus volt a party. Ha kevés a képre a lájk, két naponta össza meg valamelyikőtök újra, nehogy feledésbe merüljetek.
      Képet készíteni amúgy nem csak buliban lehet. Fotózd le magatokat a barátaiddal/pároddal minden egyes alkalommal (tilos kihagyni akár egyetlen egyet is!) amikor moziba, kávézóba, McDonaldsba, Tescoba kutyát sétáltatni mentek, lehetőleg úgy, hogy még véletlenül se látszódjon a képen az, hogy hol vagytok és mit csináltok.

      Törlés
  11. Hát ez óriási! A névnaposban annyira egyik ismerősömre ismertem :). Ráadásul ő meg sem nézi azt, hogyha rákeres az adott névre az ismerősei között, nincs-e, akinek ez a 2. neve. Ezért szoktam tőle évente ilyen körtages izét kapni egy olyan napon, amit nem ünneplek... és mindenki tudja, hogy az első nevem használom. Inkább ne küldjenek névnapra üzenetet, nem is érdekel annyira a névnapi hacacáré, de az sztem cikibb, ha vegyesben kapom 4. másik lánnyal, mintha nem kapok :).

    Egyéb hozzáfűznivalók:
    1. Menj ki Erasmusra, és napi szinten posztolj fotókat külföldről, lehetőleg azzal a szöveggel, hogy mekkora egy koszfészek Magyarország.
    2. Kommentelj végig egy focimeccset, utána meg folytass kommentpárbajt órákig az állítólagos barátaiddal arról, hogy kinek a kedvenc csapata jobb/milyen volt a bíró, lehetőleg minél sértőbb stílusban, és káromkodva.
    3. Ha unatkozol, nyugodtan írj rá olyan ismerőseidre, akivel amúgy nem is beszélsz, legjobb, ha "uncsizom" és "mesélj valamit" szövegekkel
    4. Nyugodtan spammeld tele mindenkinek a falát és levelesládáját, hogy szavazzon rád az XY netszépségversenyen, a kutyádra a Cukiságrangadón, a romantikus fotótokra a romantikus pályázaton, ahol utazást lehet nyerni, a gyereked rajzára stb.

    (ezen kívül még az a kedvencem, amikor az egybitesebb agyúak nem tudják, hogy működik a meghívás, és azt hiszik, őt személyesen meghívták egy eseményre... ez még hagyján, de mikor vki képes olyan "miért nem tudsz elmenni" választ írni egy teljesen jó szándékú színházi eseményes meghívásra, hogy "Én csak Dolhai Attila-s darabot vagyok hajlandó megnézni, ez tuti nem olyan jó", és mindez egy elvileg sokat tapasztalt, idősebb nőtől, és még parasztabb stílusban akkor eléggé el tud bennem durranni vmi).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedvencem a meghívásos eseményekre:
      Sajnos nem tudok elmenni, mert épp Korzikán/Mallorcán/Spanyolországban/Hawaii-n nyaralok.

      :DD

      Törlés
    2. Ja, a továbbiak:
      Írj ki angolul minden hülyeséget, akkor is, ha 1 éve tanulsz angolul, és gőzöd nincs róla.
      Még véletlenül se írj rendesen magyarul, az unalmas és nem is trendi.
      egyébként egyetértek a kommentelőkkel, pl. abban, hogy idegesítő, ha vki kiír mindent, ami tök nyilvánvaló, főleg az időjárást tekintve. 30+ fok van, esik a hó.
      Meg a rossz a kedvem/csúnya vagyok c. szösszenetek, amiknek kb. az a lényegük, hogy most akkor mindenki minket sajnáljon meg dicsérjen. Ha tényleg csak az lenne fontos, ha rossz a kedve, hogy kiírja magából, akkor kiírná, mi történt.

      Törlés
  12. Ma betegen fekszem itthon de szakadtam a bejegyzésen meg a kommenteken is:D

    Nekem még egy jutott eszembe: egyik ismerősöd kiteszi hogy párkapcsolatban van de te már hamarabb tudtál róla, hogy ők már ideje együtt vannak. Kommentbe írd hogy:"IDEJE VOLT!", hiszen micsoda felelőtlenség nem frissíteni az állapotodat az első csóktól számítva.

    VálaszTörlés