2013. augusztus 1., csütörtök

Élménybeszámoló!

Ugyan még javában nászutazunk, de az emlékeim már kezdenek megkopni a szombati napról, ezért úgy döntöttem még gyorsan elmesélem nektek hogyan is zajlott az esküvőnk. :) Olyan egyébként ez, mint az érettségi, mindenki mondogatja neked, hogy tök könnyű, ne félj, persze te izgulsz, aztán mire túl vagy rajta rájössz, hogy jé tényleg. Na az esküvőről mindenki azt mondja, hogy villanásokból áll a nap, nem teljes a kép, csak történnek a dolgok. És valóban. Na de kezdem az elején.

Szerdán megérkeztek Szombathelyre a skót barátaink, így onnantól már eléggé felpörögtek az események, mert amennyi időt csak tudtunk velük töltöttünk, amikor pedig anyuéknál voltunk akkor ültetőkártyát írtunk, lekvárt csomagoltunk és próbáltunk (több-kevesebb sikerrel) aludni. Én még hétfőn elmentem kozmetikushoz, szerdán meg fodrászhoz egy frissítő vágásra és új melírra. Odafelé éreztem először a pillangókat, de aztán hamar el is múltak, és érdekes módon nem is izgultam túl a dolgokat. Csütörtökön manikűröshöz mentem, meg volt még egy találkozónk a tánctanárunkkal, és már itt is volt a péntek. Szaladtunk a kölcsönzött virágokért (közben etettünk hurkát a barátainkkal), aztán 6 körül kimentünk a faluba hogy fellufizzuk a villanyoszlopokat, hogy mindenki odataláljon a kastélyhoz. Ez utóbbi elméletben szuperül működött, gyakorlatban kevésbé, mert a lufik egy része  másnapra kidurrogott, a másik részét meg kedves falubeliek leoperálták, minek örülnek ezek itt alapon.

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!
Na és akkor a szombat. :) A napfelkeltére felébredtem, és félálomban jól be is pánikoltam, hogy be van borulva, tuti esni fog. Persze csak a hajnali szürkeséget néztem felhőnek, reggel 7-re mikor felkeltem már napsütés volt mindenhol. Megsétáltattuk az ebgyereket, aztán mentem fürödni, és húztam is a fodrászhoz. Még itt is halál nyugodt voltam, bár reggelizni azt nem sikerült. Apropó kaja. Egy gyógyszerész ismerősömtől kaptam esküszöm az év tippjét. Neki tavaly volt az esküvője, és az izgulás miatt nem tudott rendesen enni. Nutridrinket hoztak neki a patikából, ami igazából tápszer olyan betegeknek, akik nem hajlandóak enni. Egy üvegben kb 300 kcal van, lassan elkortyolgatva eltelít és nem leszel sem éhes, sem szédülős. A csokis szerintem a legfinomabb, nekem életet mentett az esküvő napján, megittam egyet reggel, egyet meg készülődés közben és nem is voltam éhes egészen a vacsiig. 

Szóval a fodrásznál elkészült a frizurám, de a loknikat feltűztük, hogy ne lógják ki magukat az esküvőig. Olyan voltam vele mint egy tehenészlánynak állt Leia hercegnő, de mindenki győzködött hogy mennyire jó. Nem hittem  nekik. :)

Dél körül értünk ki a kastélyba, ahol már vártak az Andik (fotós és sminkes) és Magdi barátnőm. :) Még egy-két dolgot egyeztettünk a szervezővel (meg megkuksiztam a pincében a virágokat, ahh gyönyörűek!) és mentünk készülődni. Külön-külön indultunk neki, aztán találkoztunk mikor már mindketten harci díszben voltunk. :)

Ekkor  még elég kánikula volt kint, úgyhogy Andi azt mondta fotózzunk bent, remélem jók lettek a képek és nem látszódott rajtam hogy izzadok mint az állat. :D Fél hattól már elbújtunk a szobában, hogy az érkező vendégek ne lássanak minket, aztán már itt is volt az indulás ideje. Nagyon izgultam a zene miatt, hogy halljam, hogy az szóljon aminek kell, de szerencsére minden tökéletes volt. :) Panda úgy ment végig Bálint mellett mintha világ életében erre gyakorolt volna, és mi is hallottuk Apuval az indulás idejét. Innentől már repült az idő, én persze sírtam, mire Apa rám nézett ő is, úgyhogy jól néztünk ki. 

A szertartás csak úgy repült, úgy éreztem magam mint aki búrában van, puff igen, puff gyűrű, csók, írj alá, köszönd meg, öntsd össze. Nagyon jó beszédet mondott az anyakönyvvezető, nem volt nyálas, nem volt erőltetett vagy klisés, tökéletes volt. Panda tündérien feküdt végig, sőt, Anyu mondta hogy mikor kimondtam, hogy igen, hátra nézett rám és megnyalta a ruhámat. Engedélyezte. <3 A zenék isteniek voltak, nem lett elszúrva sehol. Ez nagy pánikom volt, Via esküvőjén szarakodott (pardon my french) eléggé a technikus. 

Megmutattam neki a virágot.

A kivonulás után jöttek a fotók, azt hittem kevés beállítást írtam össze de így is fotóztunk egy ideig. :D A vendégeket beterelték a szüleink a vacsi helyszínére mi meg ellógtunk egy kicsit még fotózni Andival. Innentől meg aztán tényleg rohant az idő. Felszaladtunk ledobni a fátylam és feltenni a hajdíszt, aztán bementünk, pohárköszöntő, slideshow, előétel, leves. Az első táncot nem izgultuk el és egész jól sikerült, utána volt egy kis tánci-tánci és folytatódott a kaja. A DJ isteni volt, tökéletesen azt játszotta amit szerettünk volna, nem lehetünk elég hálásak neki. 

A kaja isteni volt, mindenki odavolt érte. Jók voltak a borok (köszi Bálint szülei <3), egyedül a meleg volt kicsit zavaró de arról meg senki nem tehetett. :) Mikor kicsit lejjebb ült a partikedv megejtettük az első játékot (cipős-kérdezős), nagyon élvezte mindenki, mi is. :)) Innentől pörgött tovább minden, buli, gratulációk, aztán jött is a torta, mire szétosztottuk és megette mindenki majdnem éjfél lett, úgyhogy menyasszonytánc. Csapzott voltam és fáradt, de egész jól bírtam. Felszaladtunk az üsttel átöltözni, kicsit szusszanni, aztán szaladtunk is vissza. Anyával feltűzettem a hajam mert már majdnem meggyulladtam. Ezzel kapcsolatban egyékbént nem ez volt a legnagyobb gond, hanem annyira összekócolódott a nagy táncolásban hogy másnap hajmosás és egy kiló balzsam után sem tudtam rendesen kifésülni és ki kellett vágom a csomókat belőle... :( De nem csinálnám máshogy ezek mellett sem, mert szép volt. :)

A swingben kicsit már totyorogtunk, de jól sikerült, utána meg jött a fergeteges buli. :)) Bálint öccse hozott két csomag glowsticket (mi ez magyarul?), mire leértünk öltözés után már mindenkin ez világított keresztapámtól az unokatesómig. Megintcsak az isteni zenét tudom kiemelni, akkorákat buliztunk hogy nem is éreztem hogy nem ültem 8 órája.

A következő kis program a tombola volt. Mindenki ültetőkártyájába írtunk számot, és ezek alapján sorsoltunk. A díjak a kedvenc filmjeink voltak DVD-n (Holiday, Alien 3, Az Álmosvölgy legendája, Gyalog Galopp, In Brugge, Az ötödik elem), meg egy üveg a kedvenc borunkból. A kocsis játék egy kicsit később jött, ezt is nagyon élvezte mindenki. :)

A buli végül 4-ig tartott, nagyon jó ötlet volt a DJ-től, hogy utolsó számnak benyomta a keringő zenénket, úgyhogy azt még egyszer eltáncoltuk és bezárt a bazár. 

Elképesztően tökéletes volt a nap, félelmetes belegondolni mennyire. Tudjátok mennyire részletmániás vagyok, és még én is azt mondom hogy hibátlan volt. Nagyon boldog vagyok hogy minden ennyire jól sikerült, azért meg pláne hogy van egy férjem, akinek én vagyok a felesége! :) Nagyon jó érzés kimondani, hogy ő a férjem. 

Eddig mindig gondban voltam a rá utalással, mert a barátnál már jó régen több volt, élettársam nem volt soha - mert nem hord fehér atlétatrikót és én sem viszem vissza a csörgő sörösüvegeket a boltba -, a vőlegény meg olyan fellengzős, bibí nézd csak nekem megkérték a kezem. Most először tudom úgy hívni, ami valóban, illik is rá és boldogsággal tölt a kimondása. Szóval ő a férjem, Bálint. <3

Képeket amint megkapom mutatok, és majd összeírok minden szolgáltatót, mert nagyon meg vagyok velük elégedve, hátha valamelyikőtök a jövőben Vas megyében házasodna. :)

Köszönöm, hogy velünk, értünk izgultatok! 

18 megjegyzés:

  1. Öröm volt olvasni! Gratulálok és sok sikert a közös élethez!

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok! Sok boldogságot!

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok és sok boldogságot! :)

    VálaszTörlés
  4. Olyan jó volt olvasni az élményeiteket, és hogy minden ilyen tökéletesen alakult ezen a fontos napon! :) Az a kis ízelítő kép Pandával annyira tüneményes, már az is visszaad egy kicsit az ott lévő hangulatból, és biztosan gyönyörű menyasszony voltál! Ahogy olvasgattam a soraidat eszembe jutott a saját esküvőm, mai napig képes vagyok nosztalgiázni rajta, én is pontosan ilyen elégedett voltam mindennel és mai napig jó érzés rá visszaemlékezni :) Még egyszer nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok nektek és nagyon várom a képeket :P további jó nászutazást és pihenést nektek!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon nagyon sok boldogságot kívánok Nektek! Annyira jó volt olvasni ezt a bejegyzést!Nagyon várom a képeket! Gratulálok még egyszer! :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek szeretettben és egészségben!!!

    VálaszTörlés
  7. .gratulalok es orulok hogy minden ennyire jol sikerult :)

    VálaszTörlés
  8. még így is, hogy csak olvastam, teljesen meghatódtam.
    tiszta szívemből kívánok Nektek nagyon sok boldogságot! :')

    VálaszTörlés
  9. Gratulálok, legyetek továbbra is nagyon nagyon boldogok :) Jó volt olvasni a beszámolót, várom a képeket :)

    VálaszTörlés
  10. Szuper, hogy minden jól siekrült:)Gratulálok, és élvezzétek a nászutat:)

    VálaszTörlés
  11. Szuper volt olvasni a soraidat, köszönöm az élményt! :) A megnevezéssel kapcsolatban pedig tökéletesen egyetértek, én is mindig ezt éreztem: ez a megfelelő szó rá - a férjem.

    VálaszTörlés
  12. Sok boldogságot! Jól fog jönni a szolgáltatók neve, ugyanis nemsokára mi is Vas megyében fogunk házasodni! (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gratulok! :)) mikor lesz a nagy nap?

      Törlés
    2. Jaj, hát még csak a szervezés kezdeteinek előzményénél tartunk! :) 2015-ben lesz, de nagyon hamar eltelik két év, úgyhogy már szívesen olvasgatok tippeket és olyan dolgokat, amik a nagy nappal kapcsolatosak! :)

      Törlés
  13. Sok boldogságot Nektek! Örülök, hogy minden úgy sikerült, ahogy szerettétek volna! :)

    VálaszTörlés
  14. Sok-sok boldogságot kívánok.:)

    VálaszTörlés