2013. június 17., hétfő

Te mit veszel fel?

A bejegyzést az a lány inspirálta, akit ma a betondzsungeli forróságban láttam farmerban és hosszú ujjú kötött pulóverben. Azon túllépve, hogy majdnem hőgutát kaptam már csak attól is hogy ránéztem elkezdtem gondolkozni, hogy vajon minek köszönhető az, hogy ez volt rajta. A lány nagyon helyes arcú volt, szerintem abszolút csinos is, de volt rajta felesleg - mint ahogy sokunkon. Valószínűleg ennek köszönhető az, hogy próbálja rejtegetni magát, akár azt is megkockáztatva, hogy rosszul lesz. Viszont ez biztosan nem csak belülről fakad. 

Évekkel ezelőtt én is beleestem abba a hibába, hogy hosszú farmerban nyomultam július közepén, csak azért mert vastagnak tartottam a lábaimat, és nem akartam hogy a szembe jövők hülyének nézzenek emiatt. Az a baj, hogy hiába hallgathatjuk sok irányból, hogy szarjunk arra ki mit gondol, vegyük fel azt amiben kényelmesen érezzük magunkat, mai napig előfordul hogy megszólják az embert azért ami rajta van. Akár élőben, akár a háta mögött.

Én azt gondolom, hogy mindenki vegyen fel olyan dolgot, ami neki kényelmes. Itt most természetesen kizárólag a rendeltetésszerűen hordott ruhákra gondolok, a leggings még mindig harisnya, tehát nadrágként nem fog soha funkcionálni. De ha meleg van, akkor ne legyen már egy vastagabb lábú lány megnézve, sőt megszólva azért, hogy felvesz egy nyári nadrágot. A napokban láttam egy kifejezetten duci lányt kiszállni a kocsijából, egyértelműen strandról jött. Forrónaci volt rajta, de láthatóan nem zavarta. Én nagyon örülök annak, ha valaki ilyen bátran ki mer menni az utcára, és igazából akit ez zavar, az meg is érdemli, hogy ennyire másokkal foglalkozik. (Nekem például szerintem a legtöbb sapka hülyén áll, mégis hordok sapit télen, mert hideg van.)

Szerencsére egyébként egyre több opció van nyári ruhára, nekem például eszembe nem jutna térd fölött végződő nadrágot felvenni, egyszerűen rosszul érezném magam benne. Tavaly a Camaieu-ben vettem egy buggyos nacit, aminek nagyon vékony anyaga van, és ebben az időben tökéletes. Abszolút minden alakon jól mutat, érdemes egy ilyet beszerezni annak aki a lábaival nincs megelégedve. Nagy divat a maxiszoknya, maxiruha, F&F-ben (Tesco) lehet kapni nagyon jó térdig érő rövidnadrágokat. 

De ha valaki bátor, és nem érdekli más, és szívesen visel extrémebb ruhákat is, akkor uccu neki, én emelem kalapom! És igazából nagyon boldog lennék, ha valaki úgy is gondolja esetleg, hogy X-nek nincs joga felvenni akármit, nem hirdetné ezt hangosan, mert pont az ilyen embereknek köszönhető az, hogy magukkal nem teljesen elégedett lányok garbóban rohangálnak nyári dög melegben is. 

Ti mit hordtok a nyári kánikulában?

18 megjegyzés:

  1. rajtam is van egy kis súlyfelesleg, de emiatt nem fogok 35 fokban farmerben járkálni. én ilyenkor általában a leglengébb nyári ruháimat hordom, ezek mondjuk kb térd fölé érnek, szóval mégse érzem úgy, hogy annyira mutogatom magam :D
    rövidgatyát viszont nem szívesen veszek fel, mert a térd fölé érők nem tetszenek, a kis rövidek meg nem túl előnyösek sajna...

    VálaszTörlés
  2. én sem vagyok egy nádszál, de pont nem érdekel nyáron, simán hordok rövidnadrágot, térd fölé érő ruhákat, ma is egy lenge combközépig érő kánikularuha volt rajtam. no azért olyan nadrágot, amiből már kint van a fenekem, nem vennék fel, egész egyszerűen azért, mert az szerintem utcára ízléstelen, de ez már az én bajom. =)

    VálaszTörlés
  3. A pulóvert én sem értem, de a hosszú szárú farmer bizony nálam is egész nyáron befigyel. Képtelen vagyok rávenni magam rövid szárú nadrágokra, egyszerűen rosszul érezném magam bennük. Túl sokat mutatnak és kínosan érezném magam az alkatommal ilyen ruhát viselni. Helyette inkább lenge felsőket hordok illetve kis sarukat, szandálokat, de azért nadrágok közül is vannak vékonyabb anyagú darabjaim, amik kifejezetten nyárra lettek kitalálva.

    VálaszTörlés
  4. Nekem is széles a csipőm és vastagok a combjaim, de azért hordok néha térd fölé érő rövidnacit is. Imádom a szoknyákat és ruhákat nyáron. Szerencsére idén sikerült beszerezném pár szép darabot turkiból, hisz imádok turkálni :D

    VálaszTörlés
  5. Én nyáron a rövid ruhákat/szoknyákat szeretem. De csak tavaly nyár óta, amikor eldöntöttem, hogy ezekben tetszem magamnak, jól érzem magam bennük és különben is mindenki azt hordja, ami őt, saját magát boldoggá teszi :)

    VálaszTörlés
  6. Nekem főleg az a problémám, h fehér a lábam mint a mentőautó, és kékek az ereim meg a hajszálereim, wáááh... :( Hiába vagyok 174 centi és 60 kiló, ha egyszer utálom azt ha bárki is látja a lábamat... Főleg h "gyárilag" olyan vagyok, h mindennek nekimegyek, így még kék/zöld/lila foltjaim is vannak mellé.

    "Szerencsére" a munkahelyemen íratlan szabály h 36 fokban is tilos bármi ami térd fölé érő, úgyh nincs is vele problémám, amúgy se hordhatok forrónacit... Épp keresem az alternatívákat a hétköznapokra, mert a farmer tényleg nem állapot, a fentiek miatt meg amúgy se veszek fel short-ot... NeVer.

    VálaszTörlés
  7. @SophiEl Nekem is ugyanez a "vékony bőr" problémám van, én a sally hansen air brush legs folyékony harisnyáját használom, és nekem vállalhatóvá teszi a lábaimat. A mostani müller katalógusban láttam, hogy van ugyanez a terméke a MUA-nek is.

    Szerintem egyébként nyilván nem kell senkinek egész nyáron hosszúandrágot hordania, de azért legyünk tisztában az adottságainkkal. Úgy értem, hogy egy térd fölé érő szoknya semmivel nem melegít jobban, mint egy rövidnadrág, mégis sokkal esztétikusabb egy olyan lányon, akinek narancsbőr problémái vannak. Szerintem szomorú, hogy a túlsúlyos emberek 80%-ának nincs annyi önkritikája, és ízlése, hogy reálisan tudjon dönteni arról, hogy mi az ami jól áll neki, és mi az, ami nem. Értem én, hogy sz.rni kell rá, hogy mások mit mondanak, de azért csak egy társadalomban élünk, és akár gonoszság, akár nem van ami egyszerűen csak nem esztétikus. Nem akartam ezzel senkit megbántani, csak rávilágítani arra, hogy igenis létezik kompromisszumos megoldás, csak éppen rá kéne szánni az időt, hogy megtaláljuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Létezik igen, ezért is írtam le hogy én hol találtam jó ruhákat, amik nem fűtenek, de mégis előnyösek. :)

      Én még mindig tartom magam ahhoz, hogy amíg kényelmes az adott ruhadarab a viselőjének, és nem sért semmilyen szabályt (pl közszemérem sértés), addig vegye fel nyugodtan. Biztosan lesz aki azt mondja hogy ez vizuális környezetszennyezés, de ez meg legyen az ő problémája. :) Teljesen normális társadalom például az Egyesült Királyság, mégis tök toleránsak az emberek kinézetét illetően is, akárhogy mész ki az utcára nem foglalkoznak vele.

      Törlés
    2. nem szeretnék kötözködni meg semmi ilyesmi, csak megosztanám a véleményem akommenteddel kapcsolatban :). én 160/50 kg alkatomhoz is sokáig nem mertem rövid dolgokban járni, mert fehér a bőröm, mert nem olyan szép a lábam mint a szupermodelleknek, mert itt-ott ha másoknak nem is tűnik fel, de én tudom, hogy egy pár gödröcske is befigyel, de ez ellen nem tudok tenni, ez genetika. attól, hogy egy lánynak narancsbőrös bármije, miért ne hordhatna rövid nacit? a strandon is takargatnia kéne magát mindenféle kendőkkel? és mi van, ha épp szülés után változott meg a teste? mondjon le a nyári, kisebb darabokról? tiszteletben tartom mindenki álláspontját, de én azt gondolom mindent szabad hordani, csak tudni kell viselni. nem egyszer látok kerekdedebb, 80 kilós csajszikat rövid nadrágban vagy ruhában és bizony sokukon nagyon is jól áll, stílusosak, sugárzik róluk a magabiztosság - narancsbőr ide vagy oda. szép napot!

      Törlés
    3. Zsuzskacs egyetértek veled! :)

      Törlés
    4. Nyilván ez az egész nézőpont kérdése, de az biztos, hogyha a lábaim felérnének egy narancsligettel, akkor nem mutogatnám őket, mert egyszerűen engem zavarna. Az meg, hogy genetika... mindenen lehet javítani, mindenből ki lehet hozni a legjobbat ez a legjobb és legegyszerűbb mentség, hogy nem tudok ellene tenni, mert genetika. Nyilván először nem arra gondoltam, akinek ha jól megnézed látszik 1-2 gödröcske, hanem igenis vannak olyanok, akiket ha meglátsz azt kívánod bár otthon maradtál volna. Az meg, ha valaki úgy érzi jól magát az az önkritika hiánya. Még mindig nem azt mondom, hogy akinek nincs szupermodell alakja, az legyen nyáron is kabátban, hanem legyen tisztában az adottságaival és szánjon időt arra, hogy megtalálja azokat a darabokat, amik jól állnak neki, és amiben ténylegesen jól érzi magát.

      Törlés
  8. Én szoknyákban, ruhákban járok nyáron:)
    Röhejes egyébként, engem a múltkor pont amiatt szóltak meg, hogy ilyen "pipaszár" lábakkal hogy vehetek fel szoknyát.
    Igen, kicsit aránytalan a nagy hasamhoz, de nem érdekel, nem fogok megsülni, csak mert másnak az kellemesebb lenne. Ha nem tetszik, nem kell rámnézni.

    VálaszTörlés
  9. A rövidnadrágot utálom, szerintem rémesen áll rajtam, a térdem, a combom, a mindenem... Egyszer sikerült vennem egy nagyon jó kis nadrágot, amiben csodálatos módon nem voltak elefántlábaim, de mostanra már szinte áttetszővé hordtam, szóval, kiesik. Ha lehetne, télen-nyáron állandóan csak szoknyában, ruhában járnék, mert a hosszú nadrág is idiótán áll rajtam, főleg lapos cipőben. Nem vagyok kövér, csak valahogy úgy érzem, nem rám szabják a nadrágok 99,9%-át, a kivétel meg egyszerűen bután fest rajtam.
    Szóval, én örülök is, meg nem is a nyárnak, elő a frissen turizott nyári ruhákkal! :)

    VálaszTörlés
  10. Én idén beleszerettem a maxi szoknyákba! Annyiféle van, hogy csak kapkodom a fejem, és baromi kényelmesek, de nagyon csinosak is. A nadrágjaimat szerintem őszig elpakolom:)

    VálaszTörlés
  11. Két éve nekem volt egy olyan időszakom , hogy nyáron 30 fokban csupán hosszú farmerban voltam hajlandó járni , mert a combjaimat túl erősnek találtam rövid nacikhoz esetleg szoknyákhoz. Aztán rá kellett jönnöm , hogy ez csak az én buta agyszüleményem volt. Most már tudom, hogy az egész csak a jó fazon és színválasztás kérdése .Természetesen , most már bátran hordok szoknyát és shortot is , és a fiú ismerőseim is azt mondják , hogy szeretik a szép domborulatokat :)

    VálaszTörlés
  12. Ne is mondd... nekem is volt olyan korszakom, amikor nyáron éjjel-nappal farmerben jártam, ha meg szoknyát vettem, akkor vastag, sötét harisnyákban, mert nem kellene a vastag combjaimat mutogatni... még akkor sem, amikor már a víz dőlt rólam. Ezt fokozatosan hagytam el, és tegnapelőtt megvettem életem első utcára is hordható sortját majd' 24 évesen :D. Rájöttem, hogy a saját kényelmem előbbre való, mint a társadalom egyes rétegeinek való megfelelés. A hosszabb, lenge, szellős szoknyák nagy szerelmeim még, mert csinálják a légmozgást, így nem sülök meg bennük, közben meg nőiesek és romantikusak :).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gratula, hordd csak azt a sortot!
      Én a maxiszoknyákban úgy nézek ki mint egy tehenészlány, de a maxiruhák jól állnak, kéne még párat beszereznem. :))

      Törlés