2013. március 5., kedd

YOLO

Elég régóta kering főleg a tinik között a YOLO kifejezés. You only live once, azaz csak egyszer élsz, tegyél meg mindent nyugodtan. Legalábbis így értelmezik sokan, és magyarázzák ezzel a legkisebb hülyeséget, de sokszor a nagyobbakat is. Jól berúgtunk hétvégén, de hát yolo, lefeküdtem két pasival, de yolo, mikor máskor csinálnám. 

(kép: innen)


Önmagában ha nem tudnám milyen helyzetekben használják mostanában én azt mondanám, hogy tetszik a kifejezés és egyetértek vele. Valóban egyszer élünk, legalábbis jelen tudatunkkal biztosan. Viszont ennek két oldala is van. Mert lehet azt mondani, hogy egyszer élek, ugorjak bele mindenbe, de azt is lehet mondani, hogy csak egyszer élek, vigyázzak magamra mert nincs még egy életem. 

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!




A Lonely Islandes srácok Adam Levine-nel karöltve énekelték meg az én értelmezésem teljesen szélsőséges variációját, szerintem nagyon jó kis dal lett, hozták a szokásos színvonalukat. :)

Szerintem - mint egyébként mindenben - az arany középutat érdemes követni. Ha ötvözzük a tinik "mindent megtehetek mert fiatal vagyok és szarok a következményeire" és a dalban szereplő "bunkerben élek nehogy bármi bajom legyen" elméletet akkor meg is van az, amit mindenkinek követnie kéne. 

Egyszer élünk, élvezzük ki azt amit lehet, de lehetőleg úgy hogy súlyos következményei ne legyenek. Ha minden hétvégén alkoholban tocsogunk könnyen kerülünk várólistára, és nem Birkin táskáért fogunk sorba állni hanem új májért. Nem baj a buli, nem baj a pia, de mindent ésszel, mert csak egyszer élünk. Ha mi nem vigyázunk magunkra akkor ki fog? Erről jut eszembe, hányszor találkozom olyan sofőrrel, aki nem köti be magát (sőt rosszabb, a gyereket!), mert hogy ő jól vezet és bízik magában. Aha, értem. És mi a garancia arra hogy a szembejövő jól vezet? Hogy ő nem tök részeg, nem hajol le a cigiért amit leejtett vagy nem alszik el vezetés közben? Semmi. Vannak dolgok, amik lehet kényelmetlenek, de baromira a saját védelmünket szolgálják. Biztonsági öv, gumióvszer, stb. YOLO van, értem én, de azért ne legyünk eszetlenek. Mert csak egyszer élünk. 

1 megjegyzés:

  1. Ez a YOLO-zás engem is idegesít, pont azért. Ezt szerintem csak azok találták ki kifogásként, akik akarnak vmi elfogadhatónak tűnő indokot arra, hogy idiótán viselkednek. Nem tudom, én is nagy kincsnek tartom az életemet, és fontosnak tartom, hogy élményeket gyűjtsünk, de ez nekem nem azt jelenti, hogy minden hétvégén részegen fetrengjek vagy biciklivel ugorjak le egy szikláról. Egy élet akkor is jól átélt, megélt élet, ha nem csinálok ilyen szintű őrültségeket.

    VálaszTörlés