2013. március 14., csütörtök

Mit csináljak ilyen időben?

Az ember alapból nem szereti az esőt. Főleg nem a havas esőt. Főleg nem március közepén, mikor a hosszú hétvégére már ezer és egy programja volt, ami a latyak és a hideg miatt szinte megvalósíthatatlan. Én most mégis próbálok egy-két ötletet adni arra, hogyan tegyük kicsit elviselhetőbbé ezt a csúnya időt és ezáltal a hülye hangulatot ami ilyenkor mindenkire rátelepszik.

kép: innen

Gyerekkoromban sosem értettem a "kutyaharapás szőrével" mondást, de most felnőttként már sokszor próbálom alkalmazni is. Ha kicsit szar a napom, akkor miért ne intéznék el valami olyat amit nem csinálok olyan szívesen? Nálam a telefonálás abszolút ebbe a kategóriába esik, rokonokon kívül utálok bárkivel is telefonálni. Ott van az sms, e-mail, facebook, akármi csak telefonálnom ne kelljen. Külön problémás ha idegenekkel kell beszélnem. (Én most hogy ne csak beszéljek hanem cselekedjek is megejtettem egy telefont egy idegennel és rendkívül büszke vagyok magamra hogy sikerült letudni.) Nyilván másnak nem ez a mumus hanem a felmosás, vagy a függönymosás, ablaktisztítás, szőnyegek kirázása, akármi. Ilyen napokon jó letudni és akkor egy jó napot nem szúrunk el vele. :)


A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!

És akkor kicsit konkrétabban: hogyan éljük túl ezt a március közepén lévő hideget? Két irányba lehet szerintem elmenni. Az egyik az, hogy keblünkre öleljük a télnek az utolsó kis erőlködését és kihasználjuk hogy még hűvös van. A másik az, hogy úgy csinálunk mint aki nem vesz tudomást az időről. Nyilván nem arra gondolok hogy üljünk ki az esőben piknikezni. :)


Pár ötlet az első variációra:

  • Nézzetek meg egy olyan filmet, amit ugyan nagyon szerettek, de csak téli időszakban esik jól nézni. Pl. Holiday, Igazából szerelem, Reszkessetek betörők.
  • Csináljatok forró teát vagy csokit, esetleg forralt bort és pokróc alatt kuckózva olvassatok egy könyvet, vagy csak bújjatok össze a párotokkal/kutyátokkal/macskátokkal/plüssmackóval.
  • Még utoljára fessétek ki a körmötöket egy sötét téli színnel, 1 héten belül már túl komor lenne a tavaszi napsütésben.
  • Öltözzetek fel melegen és nyissátok ki az ablakot. Sokan használnak esőszimulátorokat zenehallgatás vagy tanulás aláfestőjének, most a természet is csinál nekünk ilyet, hallgassuk meg. :)
  • Egyetek valami tipikus hideg időben fogyasztandó ételt. Forró almás süti, fahéjas palacsinta, narancs, minden ami nektek ebbe a kategóriába esik. :)
  • Gondoljatok arra, hogy ennek az esőnek meglesz a gyümölcse, majd sok finom epret és cseresznyét ehetünk a nyáron. 
  • Vegyétek fel még utoljára a kesztyűtöket, tiszta haszon hogy nem kell csupasz kézzel kapaszkodni a buszon. 
  • Mosolyogjatok rá az emberekre, mindenki olyan rohadt komor ilyenkor. 
  • Ha hó esett nálatok, menjetek ki hógolyózni, hóembert építeni, egy ideig most úgysem lesz erre lehetőség. 
És most, hogyan vigyünk egy kis tavaszt ebbe az időbe?
  • Vegyetek élénk színű vágott virágot (Aldiban, Lidlben olcsón lehet kapni és meglepően sokáig bírják) és tegyétek jól látható helyre a lakásban.
  • Elő a színekkel! Körömlakk, nadrág, sál, felsők, mindegy mi csak legyen ami jókedvre derít ránézésre is. :)
  • Egyetek epret! A zöldséges nénimnél már megjelent az első adag, és nagyon finom. 
  • Nézegessetek húsvéti inspirációs képeket, vagy csak simán tavaszi dekorációkat, virágokat.
  • Tervezzétek meg, milyen új növényeket ültettek majd a kertbe/erkélyládába, ha itt a jó idő.
  • Igyatok frissen préselt gyümölcs vagy zöldséglevet, kell a vitamin ilyenkor főleg, mindenkire rájön a tavaszi fáradság. 
  • Szedjetek le minden téli dekorációt, nálam is visszakerült a fehér helyett az élénk zöld  futó az asztalra.
  • Mozgassátok meg magatokat! Könnyen belesüpped ilyenkor az ember a kanapéba, de egy torna, majd egy finom élénk illatú tusfürdő sokat tud dobni az ember hangulatán. 
  • Lakkozzátok ki a lábkörmeiteket! Még senki nem fogja látni, de jó érzés tudni, hogy a zokni alatt már majdnem nyár van. :)
Nektek milyen terveitek vannak a hétvégére? Mit szoktatok csinálni, hogy ilyen időben is jókedvetek legyen?

7 megjegyzés:

  1. Én az időre pluszban még beteg is,
    hogy hatványozzam a rosszat,
    de azt találtam ki hogy tökéletesítem az önéletrajzomat. :)

    Ha végeztem a felsorolásból választok további időtöltést (: (Y)

    VálaszTörlés
  2. "Még utoljára fessétek ki a körmötöket egy sötét téli színnel, 1 héten belül már túl komor lenne a tavaszi napsütésben."

    ugyanerre gondoltam - jaj de jó, még egy hét téli lakkal! :)

    amúgy jó kis ötletek, én olvasgatni és tanulni fogok a hétvégén.

    VálaszTörlés
  3. nekem a ma esti programomat teljesen hazavágta ez az idő, de találtam helyette mást.=) most dolgozom egy blogposzton, aztán tekerek egyet a szobabiciklin, este pedig Once upon a time maratont tartok egy kis kakaóval.

    VálaszTörlés
  4. Mi holnap kerti partit gondoltunk. Illetve, párommal oda vagyunk hivatalosak. Így is meg lesz tartva. Ismerősünk előszedi a benti grillt, és ott fogunk sütögetni. :)

    VálaszTörlés
  5. Nem-nem rosszul tudod másnak is ez a mumus :D uuuuuuuuuuutálok telefonálni, de nem csak teljesen ismeretlennel hanem akár fodrászt vagy kozmetikust felhívni -.-" nem tudom miért, ha meg valami ügyet kell intéznem akkor főleg, mindig félek hogy össze vissza fogok beszélni végül :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljes mértékben átérzem a problémát! :) Én is mindig attól félek, hogy hülyeségeket mondok tök idegeneknek! Alapból azért nem szeretek telefonálni, mert nem látom a másik arcát, reakcióit. A személyes beszéddel nincs bajom, akkor összeszedett vagyok, de telefonban összevissza hebegek-habogok. :)

      Törlés
    2. Én is telefon fóbiával küzdök. Ismeretlent, pláne hivatalos ügyekben, fodrászt, sulit, de igazából a legközelebbi családtagokat leszámítva bárkit uuuuutálok felhívni. A legrosszabb, hogy éppen állást keresek, és manapság a multiknál bevett szokás a telefonos előszűrés - angolul... Hadd ne mondjam hogy szoktak sikerülni ezek:D

      Törlés