2012. november 20., kedd

Tematikus esküvők III. - Tél

Bár az időjáráson még sajnos/szerencsére (mindenki válasszon) nem látszik, de nagyon itt van már a nyakunkon a tél. A karácsonyi készülődés nekem most még kicsit távol van, viszont egy téli esküvős inspiráció már abszolút aktuális. :)

(innen)

A tél gyönyörű. Bár azt szokták mondani hogy a téli gyerekek szeretik csak, én is imádom pedig októberi vagyok. A téli esküvők ha lehet még meseszerűbbek. Ha szerencséje van az embernek még havat is kap ajándékba. :) Összegyűjtöm egy csokorba, hogy szerintem miért lehet szuper téli időszakban házasodni, és adok pár ötletet is dekorációra, köszönőajándékra, stb. 

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!

Télen minden olyan dolog szóba jöhet, amire egy nyári esküvő kapcsán azt mondaná az ember, hogy tök jó, de túl meleg van hozzá. Ilyen például a kiengedett haj. Én mondjuk mazochista vagyok és a júliusi esküvőmön is kiengedett lesz a hajam, de sokan döntenek a kánikula miatt egy feltűzött frizura mellett. A következő ami egyébként nálam szintén nagy szerelem, az a hosszú ujjú ruha.



Nyáron biztos nem merném megkockáztatni a hasonló stílusú darabokat, tuti ájulás lenne a vége, de hűvösben tökéletes választás. Ha sok külső helyszíni tartózkodás lesz (fotózás esetleg, vagy átjutás egyik helyszínről a másikra) én a nagy esküvői kabátok helyett amiket lehet kapni tuti egy fehér szőrt választanék inkább (természetesen műt). Annyira klasszikus hatása van, esetleg egy szintén fehér muffal kiegészítve még tovább fokozható a kifinomultság. 

Amiktől mindig kiver a víz, azok a hófehér csizmák. Én sokkal inkább maradnék egy sima magassarkúnál vagy balerinánál, de vastagabb harisnyával, mint például az első fekete-fehér képen. Úgysem fogunk jó esetben hóban-fagyban sokat gázolni, vagy ha mégis arra az esetre lecseréljük az amúgy ünnepi cipőt valami melegre. A ruha úgyis takarja majd, tök mindegy mi lesz az. Viszont alkalmi csizmában végigtáncolni az éjszakát tuti öngyilkosság. Inkább a félcipő. 

Nyári esküvőn szintén túlzásnak érzem a legtöbb esetben a kesztyűt, viszont ilyenkor abszolút aktuális. Mindegy hogy csipke vagy bőr vagy selyem, csak összhangban legyen az öltözékünk többi darabjával.

A menyasszony egyik legfontosabb kiegészítője (a vőlegényt nem számítva) a csokor.


Nagyon tetszenek a nem klasszikusan virágból készített verziók, ez a tobozos szerintem például elképesztő. Ha mégis virágot szeretnék tuti valami hidegebb színt választanék, döntően fehéret egy kis világoskékkel mondjuk. 


Ültetőkártyának metszhetünk kis fenyőágakat. Kettőt ragasztópisztollyal egymáshoz rögzítünk, közé mehet a papír a névvel. 




Tobozt is használhatunk ültetőkártyának, ha valakinek túl rusztikus a natúr verzió akkor csinálhat fehéret (vagy akármilyet), csak egy kis drót kell hozzá amivel a festékbe lógatjuk a tobozt és egy doboz festék (amibe értelemszerűen belefér egy toboz). 



A gyertya minden évszakban tökéletes dekorációs elem, de télen meg aztán főleg. Elsőként szerelmem az úszógyertya. :) Befőttesüveg helyett bármilyen váza is használható, én most ilyen képeket találtam. Pár zöld ág, piros bogyó és kész is van a hangulatos téli asztaldísz.


Ez az ötlet az egyik kedvencem. A látvány csalóka, nem jég van a vázában, hanem színtelen celofán jól összegyűrve. :) Teljesen olyan mintha fagyott lenne, de ilyen lesz az egész buli alatt, nem olvad sehova. :) Ezt is megspékelhetjük egy úszógyertyával.
 

Havat is imitálhatunk, nem csak jeges vizet. Ehhez csak egy (sok) zacskó só kell. Ahogy belülről világít a láng teljesen olyan mintha friss hóval pakoltuk volna tele a vázát. 


Természetesen gyertya nélküli asztaldíszeket is lehet használni, ez például egy nagyon aranyos fenyőfás variáció. Különböző méretű papírnégyzeteket kivágva, majd egy nagy szögre csökkenő sorrendben felszurkálva gyors és látványos dekoráció készíthető. Én nem erőltetném a zöld fenyőfát esküvőn, nem mindegyik zajlik karácsony előtt, de így hogy semleges színből készültek simán megállják a helyüket januárban, februárban is, hisz a fenyő akkor is fenyő marad. :)



A tél abszolút a forrócsoki és más forró italok szezonja. Welcome drinknek én tuti valami hasonlót adnék. A felső képen chai latte van, aki még nem ivott azonnal rohanjon el egy kávézóba és váljék függővé mint én, isteni! Tejszínhab helyett aranyos megoldás a tejszínszivecske. Egy nagy tepsibe kikanalazzuk a felvert habot majd betesszük a fagyasztóba. Miután megszilárdult sütiformával kiszaggatjuk és dekoráljuk vele a forrócsokinkat. :) Teát is kínálhatunk, sőt csinálhatunk külön teás sarkot szamovárral, sok-sok finom teával, párnákkal, pokrócokkal, vajas keksszel...




Itthon is begyűrűzött az a szokás, hogy kis köszönőajándékot adunk minden vendégnek, aki eljött velünk ünnepelni. Az első abszolút karácsonyi, de annyira ötletes hogy nem tudtam kihagyni. :) Két candy cane-t (tudom hogy cukorbot vagy mi de nem vesz rá a lélek hogy így hívjam :D) egymással szemben lefektetünk egy fóliára, majd az általuk formált szívet kitöltjük olvasztott csokival. Megszórhatjuk cukorkával, de hagyhatjuk natúran is. Szilárdulás után csomagoljuk és kész is van. 

A második egy kicsit méretes szerintem, jóval kisebb verzióban készíteném el, de ez is aranyos ajándék. Kis befőttesüveg, forrócsokipor (vagy csokireszelék akár), pillecukor és kész. :) Egy kis cetlit mellékelhetünk, hogy 2 dl forró tejet kell hozzáönteni és kész is a tökéletes forrócsoki. A képen egy kis Bailey's van úgy látom mellé kötve, elhagyható. 

A harmadik képen is forrócsoki van, csak kicsit másképpen. Itt van a leírás hogyan csináljuk, ez is baromi ötletes és gyorsan sok elkészíthető belőle. Szintén egy kis cetlit jó hozzá mellékelni, hogy mi is ez és mit kell vele csinálni. :)

(innen)

Hógömböt (inkább hóbefőttesüveget) is készíthetünk házilag, nagyon sok részletes leírás van róla a neten. Gyurmából gyárthatunk kicsi párocskát, vagy simán egy szívet, bármit igazából. 

Sütit/feliratos mézeskalácsot is ajándékozhatunk, ezeket most azért említem csak meg így fél mondatban, mert ez annyira egyértelmű, sokan még nyári esküvőn is ezt adják ajándékba. 

Én zenében mellőzném a karácsonyi dalok játszását akkor is ha történetesen 22-én van az esküvő, teljesen más számomra a két ünnep, nem szeretném annyira mixelni. Karácsonyi dalokra amúgy sem lehet táncolni, mulatni, az emberek csak érzelmesek lesznek tőle, a bulin pedig nem sírni kéne hanem táncolni önfeledten.(Azért egy karácsony előtti partin egyszer lehet elhangozhat az All I want for Christmas is you. :D)

Nektek tetszenek a téli esküvők? Voltatok már esetleg ilyenen? Melyik ötlet a kedvencetek?

Képek: innen

6 megjegyzés:

  1. Én nagyon szeretem a téli esküvőket, annyira hangulatosak :) Remek ötleteket hoztál, ezek közül jó párat csak úgy simán az ünnepekre is el tudok képzelni. Szuper lett! :)

    VálaszTörlés
  2. Tökjó lett a bejegyzés.:) IMÁDOM, alig várom már.<3
    Karácsonyi irányba én sem akarom semmiképpen sem elvinni, ezért lesz arany-lila dekoráció.
    Toboz, mézeskalács, forralt bor lesz :) múltkor rátaláltam a tökéletes boleróra is, nem tudtam ott hagyni.;)

    VálaszTörlés
  3. Uujj Bogcám ez olyan szép, hogy kedvet kaptam! :))

    VálaszTörlés
  4. Nekem most télen lesz az esküvőm, igaz, már jóval karácsony után, de ahogy az elmúlt években lenne szokott, valószínűleg addigra fognak bejönni a nagy hidegek. Fagyhalál lesz a templomban, de egy szintén februárban házasodott barátnőm szerint egyrészt fűt az izgalom, másrészt hőszigetel a fátyol :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úristen az eszembe sem jutott hogy a templomokban milyen hideg lehet ilyenkor, meg ne fázz! Gratulálok egyébként! :)

      Törlés