2012. november 26., hétfő

Esküvői inspirációk XIV. - Körmök

Már amikor Bálint megkérte a kezem is tudtam, hogy muszáj rendbe raknom a körmeimet. Mindenki napokon keresztül azt fogja nézegetni, fogdosni, csodálni. Oké hogy a gyűrű van a középpontban, de a köröm is csak feltűnik mindenkinek.

Az esküvőn is hasonlóra számíthatunk, hiszen mindenki kíváncsi lesz a gyűrűnkre. Érdemes mindenképpen egy kicsit körbenézni körmök terén, kinek mi tetszik. Egyáltalán nem tartom egyébként fontosnak hogy profi csinálja meg, sőt hogy mindenki műkörmöt tetessen fel az meg egyenesen felesleges. Mint mindennel kapcsolatban ami az esküvői témakörbe tartozik itt is fontosnak tartom, hogy összhangban legyen a manikűr a menyasszonnyal mint akkor épp házasodni készülővel, de a "civil" életével is. Ha amúgy a hétköznapokon nincs egyáltalán hosszú körme és nem szereti az élénk lakkozást nem biztos hogy pont az esküvőn kéne 3 centi hosszú neon körmökkel megjelennie. Nem lenne önmaga, márpedig szerintem ez nagyon fontos az esküvő napján is. De igaz ez vica versa is, aki 3 éve stilettóval és porcelánvirágokkal nyomul az csak amiatt mert a visszafogott köröm a divat menyasszonyként ne reszeltesse le a körmeit és kenjen fel egy sima bézs lakkot, unalmas lesz. Mármint magához képest unalmas. 

(kép: innen)
Most sem fogok teljes átfogó képet mutatni a lehetőségekről, nem is értek hozzá és nincs is lehetőségem mindenre kitérni, összeszedtem pár képet és ötletet amik nekem tetszenek. Aztán persze mindenki döntse el hogy mit és hogyan szeretne. :)

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!

Szerintem akinek alapvetően szép formájúak a körmei és kellően erősek nem is feltétlenül kell műköröm, de még akár gél lakk sem. Egy sima egyszerű körömlakk is megteszi, csak ilyenkor különösen oda kell arra figyelni hogy szépen lakkozzunk, ne nyúlkáljunk bele amíg szárad, stb. Én szeretem a körmöm klasszikus formáját, nem tetszenek a hegyes verziók, de a nagyon kockára reszelt sem. Amivel pedig ki lehet kergetni a világból az a kacsacsőr-köröm. :D 

Nekem valószínűleg gél lakkos lesz a manikűröm, így biztosan nem kell majd foglalkoznom a körmeimmel még a nászúton sem.

Egyszínű lakkozás




Igazából végeláthatatlan lehetőségek rejlenek a sima egyszínű lakkozásban is. Lehet sima nude, valamilyen pasztell, de akár élénk is. Utóbbinál az a fontos hogy valami másban is köszönjön vissza a szín (függetlenül attól hogy sötétlila vagy méregzöld). Legyen akár a virágunk színe ez, vagy egy selyemszalag a derekunkon, masni a hajunkban... Vagy akár egy vörös rúzs a vörös körmök mellé. :) Önmagában egy erős szín kilógna a sorból, de ha látszik hogy egy koncepció része akkor nagyon szépen tud mutatni. 


Nagy divat csak a gyűrűsujjat díszíteni, egy kis csillámmal feldobhatjuk az egyszerű lakkozást is.

Francia(szerű), kis extrával 




A sima francia manikűrt sokan unalmasnak tartják. Szerintem örök klasszikus, magamnak soha nem sikerült mondjuk megcsinálnom, lehet ezért is vonzódom hozzá annyira, mert nekem különleges lenne. Tény hogy rengeteg menyasszony csináltat ilyet, emiatt megértem ha valahogyan fel szeretnék sokan dobni. Jó ötlet a fehér körömvég helyett csillámokat használni. Akár átmenetesen mint az első képen, akár definiáltan mint a másodikon. Én most ezüst csillámos verziókat találtam, de lehet arany, rózsaszín, hupilila is akár. :)


Ha maradunk a fehér végnél sem muszáj egyszerűre venni a figurát, ez a fenti ötlet például szerintem nagyon aranyos a kis masnikkal. :)


Díszíthetjük csak a gyűrűsujjat is. Ez a körömforma nekem már túlzás, de a minta nagyon tetszik. Ezt azért már manikűrösre bíznám. (Mondjuk a masnisat is.)



A fenti kettő abszolút kedvencem. :) Megvan mindkettejükben a nude visszafogottsága, de a csipke és a toll annyira szépen feldobja, egyáltalán nem hétköznapi egyik sem, mégsem harsányak.

Kis üzenet a vőlegénynek



Ezekhez hasonlót én is csináltam már. A szívecske manikűrös nélkül is könnyen elkészíthető.


Konkrétabb üzenettel is előállhatunk, gyűrűhúzáskor beszéd nélkül is a tudtára adhatjuk életünk párjának, hogyan érzünk iránta. 


Szintén nagyon aranyos ötlet a gyűrűsujjra egy kis "gyűrűt" csináltatni strasszkővel és metál lakkal. Akár megpróbálhatjuk az igazi eljegyzésit is leutánozni. :) 

Aztán persze ezer más ötlet is megvalósítható, a monogramoktól a becenevekig bármi. Ha pedig valaki nem lakkozott soha és most sem szeretne sem követ el eretnekséget, ez az ő esküvője, tegyen úgy ahogy ő jól érzi magát. :) Egy manikűr azért szerintem ilyenkor sem árt, de a lakkozás részét már kihagyhatjuk. 

Nektek melyik a kedvencetek? Milyen körmöt szeretnétek az esküvőtökre?

Képek: innen

7 megjegyzés:

  1. innen az egyszínűen, és a franciaszerűek közül az utolsó három. azok nagyon szépségesek. :) Neked milyen lesz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még fogalmam sincs. :)) Lesz csipke is a ruhámon, lehet valami ahhoz illő. De mindenképpen nude, nem szeretnék színeset. Esetleg egy barackosabb nude belefér, de semmi harsány. ^^

      Törlés
  2. Kacsacsőr körmökről még nem hallottam azelőtt: BORZASZTÓ! A következő az lesz hogy a körmök végeit is összedolgozzák, és akkor nem tudod majd szétnyitni az ujjaid?

    A tollas és a csipkés nagyon szép!

    VálaszTörlés
  3. Nekem is a tollas és a csipkés tetszik nagyon. Ó, és olyan Essie lakkom azt hiszem, pont van is, ámbár nem vagyok nagy lakkozós, általában nyáron szokott rámjönni. Az év többi részében hanyagolom a körömfestést...

    VálaszTörlés
  4. Nekem valószínűleg halvány szürkéskék lesz, mert
    1) az lenne a valami kék
    2) ha minden igaz, az passzolna az egész színvilágához az esküvőnek (dekor, virág stb.)

    Ha nem, akkor vmi nude minőségi, ízléses díszítéssel.

    VálaszTörlés
  5. Nekem valószínűleg halvány szürkéskék lesz, mert
    1) az lenne a valami kék
    2) ha minden igaz, az passzolna az egész színvilágához az esküvőnek (dekor, virág stb.)

    Ha nem, akkor vmi nude minőségi, ízléses díszítéssel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem az orrpiercingem lesz a valami kék, ez végig rajtam lesz, de a "harisnyakötő" is kék lesz, csak azt majd Bálint eldobja az esküvő után. :))

      Törlés