2012. március 22., csütörtök

Filmajánló IX. - Az Éhezők Viadala (The Hunger Games)

Gondolom senkinek nem újdonság, hogy imádom ezt a sorozatot, és alig vártam, hogy kijöjjön a film. Legutoljára a Harry Potterért tudtam ennyire lelkesedni, de sajnos amikor a filmeket néztem sokszor éreztem úgy, hogy nem lett túl jól adaptálva a történet, hiányérzetem volt. Féltem, hogy Az Éhezők Viadalával is így leszek, ezért attól függetlenül, hogy nagyon vártam a premiert kicsit tartottam is tőle.
 
(kép: innen)
Katniss miatt úgy döntöttem, hogy megpróbálom a lehetetlent és befonom a hajam, amit egész jól sikerült is abszolválni, csak nem tartott sokáig, mert a moziba érve 5 perc után kibontottam, miután megláttam hogy boldog-boldogtalan fonott hajjal jött. Úgy tűnik mindenki úgy gondolkozott, ahogy én. Ami meglepő volt, hogy elképesztő sok kislány jött, én nem gondoltam, hogy ez a történet ennyire törpéket is érdekel, nagyon sokáig mi voltunk a legöregebbek akik gyülekeztek. (Azt már csak zárójelben kérdezem meg, hogy ezek a 11-12 évesek másnap hogyan mentek reggel 8-ra suliba.) Nem én voltam egyébként a legnagyobb nerd, volt aki megsétáltatta mind a három könyvét is, és úgy ült a moziban hogy fogta őket, egy másik lány pedig Disctrict 12 feliratú fecsegőposzátás pólóban nyomult. :))

Na a lényeg, hogy elkezdődött a film, aztán egyszercsak vége lett. Semmibe nem tudtam belekötni. Egy-két aprócska változtatás volt a könyvhöz képest, de ezek igazából nem is voltak annyira lényeges dolgok. A szereplőket már korábban is imádtam, mozgásban is teljesen korrekt volt a felhozatal. Amint megláttam Snow elnököt éreztem, hogy a vérnyomásom máris 20 Hgmm-rel magasabb, mint kéne. Végig izgultam, hiába tudtam fejből a történetet. Nagyon jó volt a 12. körzet is, a Kapitólium is, szuperek voltak a jelmezek, a csilicsáré kapitóliumi emberek, imádtam Seneca Crane szakállát. 

A félelmem, hogy ki fognak hagyni valamit, vagy átírják a dolgokat nem igazolódott be. Olvastam, hogy Suzanne Collins együtt írta a rendezővel a forgatókönyvet, tényleg nem engedett semmiből. :) Néha amiatt, hogy ennyire hű volt a könyvhöz kicsit mintha lassú lett volna, de lehet csak azért éreztem így, mert tudtam, hogy na mindjárt jön egy epic jelenet és jöjjön már az. A tesztalany az egyik barátunk volt, aki szintén velünk jött, ő még nem olvasta a történetet, de neki is nagyon tetszett az egész, azt mondta neki is fog állni a könyveknek. Ami még meglepett, hogy bár tele volt a mozi törpékkel, de senki nem dumált vagy hangoskodott, néma csönd volt végig, úgy tűnik másokat is annyira lekötött az egész, mint minket.

Nagyon örülök, hogy sikerült elmennünk az éjféli vetítésre, még az sem érdekel, hogy emiatt csak 5 órát aludtam. Mindenkinek javaslom, hogy nézze meg moziban, baromi látványos, ja és nagyon jók a zenék! Abszolút 10/10, szerintem jópárszor meg fogom még nézni. :)

Ti láttátok már a filmet? Nektek hogy tetszett?

7 megjegyzés:

  1. Szombaton megyek! Már alig várom, hogy láthassam! És tök örülök, hogy ennyi pozitívat írtál róla! Most méginkább érdekel és látni akarom :)))

    VálaszTörlés
  2. Mi ma megyünk, este 7re, húgom + én, mint fanatikusok, illetve barátom lesz a "tesztalany" - szintén nem olvasta, csak nagy vonalakban tudja miről szól a történet... :)

    (És köszi, hogy spoiler mentes az írás!!!) :))

    VálaszTörlés
  3. Jó szórakozást! :)) Majd meséljetek, hogy tetszett!

    VálaszTörlés
  4. Én addig nem akarom megnézni,míg a könyvet nem olvastam!De az meg nagyon kapós lett,3 könyvesboltot lejártam de egyikbe se volt.

    VálaszTörlés
  5. Az első 2 részt olvastam (jobb szó h "felfaltam a sztorit"), és teljesen rákattantam. :) A jövő 7en szerintem megnézem a filmet, nagyon kíváncsi vagyok.

    VálaszTörlés
  6. Hozta az elvárt színvonalat,nagyon tetszett! :) Húgom pedig úgy foglalt helyet,hogy a 12. sor 12. székén üljön... ;) Én sajnos csak a 11-es széken tudtam ülni :( :)

    VálaszTörlés
  7. én a könyvet jobban szerettem, de a film is nagyon tetszett:)

    VálaszTörlés