2011. július 21., csütörtök

Körömápolási rutin - ahogy én csinálom

Most már egy ideje állandósult módja van nálam a körömlakkozásnak/ápolásnak, úgy gondoltam megosztom veletek, hogy én mit és hogyan csinálok. Képeket most nem tudtam csinálni, bocsánat érte, ez a szürke esős idő (amit egyébként imádok, köszi annak aki elintézte! :D) nem hagy éles képeket csinálni. :(

Amik kellenek:
  • egy kis törölköző
  • egy kis tálka meleg/forró víz
  • körömápoló radír
  • rózsafa pálca
  • körömreszelő
  • körömerősítő/alapozó lakk
  • színes körömlakk
  • fedőlakk
  • kézkrém
Ahogy csinálom:
Nagy Szex és New York-függő vagyok, már ezerszer láttam a sorozatot, ilyenkor többnyire ezt nézem és közben ténykedek, így nem unatkozom a holtidőben. A melegvízben nagyjából 5-10 percig áztatom a kezeimet (én csak az ujjaim végét szoktam belelógatni), amikor már látom hogy felpuhult a körömágybőr akkor kiveszem. Körömápoló radírral átdörzsölöm először az egyik kezemen a körmeimet (én a Manhattan mézes körömápoló radírját használom, akciósan vettem a dm-ben úgy 2 hónapja), majd leöblögetem a kis tál vízben. Ezután megcsinálom ezt a másik kezemen is. A rózsafapálcikával (Essence-eset használok, 500 Ft azt hiszem az 5 darabos kiszerelés) visszatolom a körömre nőtt bőrt a "helyére". Nem mindig szoktam levágni az így visszatolt bőrt, de ha nagyon látszik, sok van vagy zavaró akkor lecsippentem. Ha szükséges akkor reszelővel kicsit formázok a körmeimen, de ezt nem minden alkalommal szoktam megcsinálni.
(kép: innen)
Itt jegyezném meg - külön bejegyzést nem akarok neki szánni -, hogy az Essence körömágybőr eltávolító zseléje szerintem használhatatlan. Ezt is kb 500 Ft-ért vettem még hónapokkal ezelőtt. Elvileg csak rá kell kenni a körömre és pár perc után felpuhítja a bőrt és visszatolható, hát az enyémmel semmit nem csinált. Ferde kis hegye van ahol kinyomható belőle a zselé, elvileg ezt lehet használni a toláshoz is, amit nem tudok elképzelni lévén hogy csúszós a zselétől az egész cucc és előbb szántom végig vele az ujjam minthogy működjön ahogy kéne. Ki még nem dobtam, mert állítólag ápoló összetevői is vannak, de nem nagyon nyúltam érte mostanában. Majd meglátom, mi lesz a sorsa.

Ha végeztem a reszeléssel egy réteg körömerősítőt viszek fel a körmeimre, én az Astor gyémántporos verzióját használom, korábban már itt írtam róla. Ha nincs kedvem színeset hordani vagy csak nincs annyi időm akkor itt meg is szoktam állni, így is szép ápolt kinézete lesz a kezeimnek. Ha tovább akarom vinni akkor ilyenkor teszek fel 2 réteg lakkot az épp általam preferáltból. Ma a Catrice Am I Blue or Green? lakkját használtam. Kedden az Arénás Rossmannban végre találtam az Essence Edward fantázianevű (még mindig sírvaröhögök a névválasztáson :D) csillámos fedőlakkjából, úgyhogy ez került a Catrice lakk fölé. Végül egy réteg Essence BTGN fedőlakkot használtam. Szörnyen hangozhat de egyáltalán nem lett vastag, és nagyon tetszik a végeredmény, szerintem ezt a kombót nyáron sokszor meg fogom csinálni. :)
Befejezésnek bekenem a kezem kézkrémmel (ebből most egyszerre egy tucat féle van itthon, most épp Balea kamillásat használtam mert ez volt kéznél).

Nektek van kialakult körömápolási rutinotok? Miket használtok?


Ha még nem jelentkeztetek és szeretnétek nyerni egy kis kényeztető csomagot akkor ITT megtaláltok minden lényeges információt arról, hogy mit tehettek az ügy érdekében! :)

8 megjegyzés:

  1. igen az Essences zselé semmit nem ér.. :S és pont ma körmözés közben én is a hatodik évadot nézegettem, jó is volt! :D

    VálaszTörlés
  2. én dettóra így csinálom. :) csak a lakkok más márkából valók, de a menet ugyanez. :)

    VálaszTörlés
  3. Nem tudom, ez az a koromagybor eltavolito-e ami filcnek nez ki? Mert nekem olyan van es az se er szart se. (sarga szinu) a hegye tok hamar elkopik es semmire se jo gyakorlatilag.

    VálaszTörlés
  4. Ez az: http://www.essence.eu/products/nails/nail-care-repair.html
    úgy tűnik ezek szarok. :D

    VálaszTörlés
  5. Nekem is hasonló a rutinom.:)
    Edward körömlakk, jajj:D akkor inkább legyen Damon.:P

    VálaszTörlés
  6. Nem tudom ki az a Damon, nekem ha Damont mondanak akkor az a Matt keresztnévvel párosul. :) De gondolom vámpír. A csillogós fajtából. :D

    VálaszTörlés
  7. Nekem nincs rutinom, de lehet, hogy kéne! Ez tetszik, köszi :))

    VálaszTörlés
  8. Nekem is megvan az az essence körömbőr eltávolító zselé, közvetlenül utána volt egy kis változás, de 1 napra rá már olyan volt, mintha semmit sem csináltam volna vele, tényleg nem sokat ér... :(

    VálaszTörlés