2013. március 3., vasárnap

Esküvői inspirációk XVI. - A menyasszonyi csokor

Több inspirációs bejegyzésnél is próbáltam a lehető legtöbb variációt megmutatni, beszélni kicsit róla, de a csokornál egyszerűen annyi variáció, forma és lehetőség van, hogy nem fogom tudni végigvenni az összeset akkor sem, ha szerintem mindent leírtam. Mert nem csak élővirág csokrok léteznek, van aki papírból csinál, vagy tobozból, brossokból, van aki gombból, kerámiából, tollakból, ágakból, de ha csak a virágra szorítkozom is annyi féle-fajta van, a formákról nem is beszélve, hogy holnaputánig magyaráznék. 

Emiatt úgy döntöttem, megmutatom hogy én milyen csokrot szeretnék, így a színpaletta is eléggé egyféle lesz, mert én erre vágyom. :) Előre szólok, hogy szerintem minden virág gyönyörű, de van ami közelebb és van ami távolabb áll tőlem. Fogom használni a "nem tetszik" kifejezést, de ezzel nem célom senkit megbántani, mert attól még az a dolog lehet gyönyörű és bizonyos emberhez illő, egyszerűen csak én nem tudom magamhoz elképzelni. 


Én mindenkinek azt tanácsolom (igazából minden témában, nem csak esküvő szervezésekor), hogy sokkal jobban jár akkor, ha ahelyett hogy azt keresné mi tetszik neki kezdje el gyűjteni azokat a dolgokat, amik biztosan nem. Ezt akár vizsgán teszteknél is be lehet vetni, ha nem tudod mi a helyes válasz zárd ki azt ami tuti hülyeség, máris előrébb leszel. Na de vissza a csokrokra. Ami nálam biztosan ki lett zárva: a teljesen gömb alakú geometriai pontossággal beállított virágok. Nem vagyok én magam sem egy formába zárt személyiség, nem illene hozzám egy ilyen kompozíció. Hasonló okok miatt lesz egyébként a hajam is kiengedett és hullámos, egy szorosra tűzött és lakkozott haj nagyon elütne tőlem. Nem szerettem volna továbbá élénk színeket, nagy hangsúlyos virágokat. Nem tetszenek a virágokba szúrt kövek, gyöngyök, nem szeretem mikor zöld levelekkel át van fűzve a csokor teteje, mintha ketrecbe lennének zárva a szépségek. 

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!


Az orchidea és a kála nagyon szép virágok, de a szememben hozzájuk egy tiarás királykisasszonyos kinézet és személyiség passzol, ami merőben nem én vagyok, így ezek sem játszanak. Még a formára visszatérve: nem szeretném hogy bármi lelógjon a csokorról, sem szalag sem virágzuhatag. A gömb alakú "retikül-szerű" csokrok furák nekem, azt én akaratlanul is lóbálnám mint egy kisgyerek amivel felettébb hülyén néznék ki. :D Leginkább azok a verziók tetszenek, amik olyan hatásúak mintha én szedtem volna a kertben a virágokat és tűztem volna lazán össze őket egy csokorba. 

A színvilág eléggé adott, a dekoráció világoszöld és barack lesz, így a csokorban is ebben gondolkozom. Fehér és más pasztell színek jöhetnek, de semmi túl rikító. Érdemes egyébként arra is gondolni, hogy a vőlegény melldíszének harmonizálnia kell majd a menyasszony csokrával. Ha mondjuk csak pinket használunk utóbbiban, akkor lehet kicsit bugyután néz ki majd életünk párja pink kis virággal a mellén. 


Nagyon tetszik, mikor olyan növények is szerepelnek a csokorban, akik még bimbós állapotunkban vannak. Tetszik továbbá a "nem virág" alkotóelem használata is, levelek, zöldek, kisebb ágak szerintem nagyon feldobják az egészet.


Több embertől is hallottam már, hogy a nagyon hosszú szárú csokrokat nehéz fogni egész nap, erre mindenképpen figyelni fogok majd, ne legyen hosszabb sokkal annál, hogy kényelmesen tudjam fogni. 


Ez megint egy bimbós fajta, nagyon tetszik ez is, meg az őzikeszőr levelek is. :)


Kicsit kócosabb, de még pont nem a nagyon lelógó kategória. Bár lehet a lent lévő zöldet én már rövidebbre venném.


A tulipánt nagyon szeretem, viszont szerintem akkor mutat a legszebben, ha semmi csicsa nincs körülötte. Csak egy kupac tulipán egy szét szaténszalaggal átkötve. Ez a csokor megmutatta, hogy mással párosítva is jól mutat, nálam az egyik befutó, bár a fogó része kicsit nekem túl rusztikus, maradnék a fehér szalagnál inkább. 


A brosst én leszedném róla, és kicsit talán a méretein is csökkentenék, de megint egy tökéletes variáció. A csokor mérete egyébként megint csak egy érdekes kérdés. A túl kicsikkel olyan hatást érhetünk el, mintha az egyik koszorúslány csokrát markoltunk volna fel véletlenül, de egy kicsit nagyobb darab menyasszonynál arra is figyelni kell, hogy a kis csokor nagyobbnak mutat minket. Az óriás csokrok viszont megint csak nehezen "hordhatók", egyrészt már súlyuk is van, másrészt meg elnyomnak minket, pedig a céljuk csak a kiegészítés lenne. Mindenképpen jól átgondoltan kell választani, a jó virágkötő biztos szuper partner ebben.




Ez nem egy csokor csak asztaldísz, de a rezgő szerintem nagyon szép és a hortenziával remekül kiegészítik egymást.



Azt hiszem, most már kellően sok képpel spammeltem tele a bejegyzést és mindenkinek átjött, nekem mi tetszik. :) Mindenképpen több virágból fog állni a csokrom, amiket biztosan szeretnék bele: rózsa, hortenzia, bazsarózsa (ha még lesz júliusban) és levelek/zöldek. Esélyes még a frézia és a tulipán. :)

Nektek milyen virágok tetszenek a legjobban? Milyen menyasszonyi csokrot szeretnétek?

Képek: innen

4 megjegyzés:

  1. Mivel a kedvenc virágom a margaréta, így szívesen vonulnék szimplán egy csokor margarétával. Hozzád hasonlóan közelebb áll hozzám a természetesebb, most szedtem a réten a csokrom típus. Akár egy teljesen vadvirágokból álló csokrot is szívesen fognék. Szerencsére a nagynéném virágkötő, így ha eljön a nap, tuti olyan csokrom lesz, amilyet csak szerenék. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon kis finomak a színek, amiket választottál, szerintem tökéletes lesz hozzád.:)
    Jajj tőlem annyira távol állnak a virágok, hogy meg nem tudnám mondani miből lesz a csokrom, egyet tudok csak: lila színű lesz! ;) Ezt valahogy egyből tudtam, de hogy miért, azt ne kérdezd.:D

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörűeket válogattál össze, szerintem is a barack szín az egyik legszebb, ha esküvői csokorról van szó. :) És a pink NoGo. ;)

    Lehet h giccses vagyok, de én (majd egyszer) nyers színű kiskosarat szeretnék, telepakolva fehér és barackszínű virágokkal. :) Vagy kicsi gömbölyűt, aminek egy hosszú pálcája van, a végén nagy gyönggyel. :) Hogy eldobjam, az szóba se jön. :D Az enyém, nem fogom dobálni. :D Arra lesz egy másik.

    Egyszer voltam egy esküvőn, ahol a menyasszony már 50 körül járt. Polgári szertartás volt, és valami olyan virágja volt, hogy 2 szál orchidea szembefordítva és a száránál összefűzve középen. Olyan volt mint egy cukorpálca (tudjátok, az a karcsonyi cucc). Aláíráshoz a vállára tudta akasztani, annyira jó ötlet volt. :)

    VálaszTörlés
  4. Én is ilyesmi kerekebb, de nem geometrikusan hibátlanul gömbölyű csokrokat keresek. Nálunk krémszínű-szürkéskék-barack lesz a színösszeállítás, ha minden igaz.

    VálaszTörlés