2012. november 19., hétfő

Szupergyors halszálka "fonás"

A halszálka fonás az egyik kedvencem, sokkal szebb és különlegesebb mint a sima, viszont elképesztő sok ideig tart megcsinálni, főleg ha az ember lányának baromi hosszú haja van. Ebből adódóan hiába döntöm el, hogy márpedig nekem most ilyen lesz a hajam, az első 3 centi után (ami kb 3 perc alatt születik meg) feladom, kibontom a fenébe és rendesen befonom. 


Most egy olyan ötletre leltem, amitől majdnem lementem hídba (de nincs aki felavat, híd sem vagy, szedd össze magadat... :D). Nem akartam elhinni hogy működik, de gyorsan kipróbáltam és jelentem a hír igaz, lehet 1 percen belül halszálkaszerű a frizuránk! Nyilván olyan nem lesz mint az igazi tökéletes halszálka, de az az igazság hogy nekem amúgy sem sikerült tökéletesre sohasem, nagyjából ilyen lett a klasszikus módszerrel is a végeredmény.


A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!


A művelet pofonegyszerű, még nekem is, aki egyébként 23 évesen tanultam meg egyedül befonni a hajam is sikerült.


A hajunkat egy irányba fésüljük, majd az egyik kezünkkel hátulról szétválasztjuk a mutató- és hüvelyujjunkat használva. Beleadjuk az alsó copfot, majd áthúzzuk a lyukon. Kicsivel lejjebb újabb lyukat képezünk az előzőleg leír módon, picit csavarunk a copfon hogy ne lógjon szana-széjjel, és megint átdugjuk. Ismételjük addig, míg a hajunk végére nem érünk, ahol kis hajgumival rögzítjük. Ennyi. 

Szerintem most egy ideig csak ilyen lesz a hajam, annyira megörültem ennek a gyors verziónak.

Ti szeretitek fonni a hajatokat? Melyik a kedvencetek? Ismertétek ezt a gyors hajszálka fonást?

Kép és ötlet: innen

4 megjegyzés:

  1. Ez szuper ötlet, én is kipróbálom majd. :) Köszi!

    VálaszTörlés
  2. nemrég vágattam le a hajam :( most kicsit bánom, de ha újra megnő, majd kipróbálom :)

    VálaszTörlés
  3. Reggel még telóról elolvastam a posztot, és egyből rohantam fésülni a hajam és kipróbálni, hát először elég borzalmas lett, de aztán 2. 3. alkalommal már egyre jobb. Nagyon jó kis tipp volt egyébként, mert a halszálka fonást én is egyszer csináltam meg, majdnem 1 óráig tartott, és még nem is lett olyan szép, hogy azt mondjam megérte, azóta meg nem próbálkoztam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rá kell érezni a módra amivel szép és tartós lesz, de sokkal jobban megéri szerintem ezzel kísérletezni, 3-4 újracsinálással együtt sem olyan hosszú mint a tradicionális halszálka.

      Törlés