2012. október 20., szombat

DIY - Virág tüllből és selyempapírból

Szeretem az egyszerű de nagyszerű ötleteket, ez is egy ilyen. Igaz hogy most épp az őszbe/télbe sétálunk bele, de őszi színekből szerintem ilyenkor is szépen meg lehet csinálni és dekorálni vele a lakást. Szülinapra, csajbulira, vagy csak úgy. 



Természetesen nem tudok nem arra gondolni, hogy esküvői dekorációnak sem utolsó és egyáltalán nem tűnik bonyolultnak, akár gyerekek is segíthetnek az elkészítésében. 
További képekért és a leírásért kattints a továbbra!



Hozzávalók: 

  • Selyempapír két színben
  • Tüll
  • Olló
  • Zsineg
Elkészítés:

1. Kivágunk mindhárom anyagból 2-2-2 azonos méretű téglalapot. A méret igazából mindegy, nyilván minél nagyobbakat vágunk annál nagyobb virágokat kapunk a végén. Legalulra fektetjük a sötétebbet, fölé a világosabbat, legfelülre pedig a két réteg tüllt.

2. Elkezdünk a hatrétegű téglalapunkból legyezőt hajtogatni. 


3.Ha végigértünk az egész téglalapon, középen kettéhajtjuk a kapott legyezőkezdeményt és megkötjük a zsinórunkkal. 


4. Ezután hegyesre vágjuk a szirmaink végét, hogy mégse szögletesek legyenek. Valahogy így fog kinézni a dolog:


5. A legyezőt félkör alakban kinyitjuk, és most jön a munka szerintem legszórakoztatóbb része (majd megmondom ha kipróbáltam hogy valóban az-e), rétegenként kihajtogatjuk a szirmokat és szépen elrendezzük őket.


6. A selyempapír könnyen szakad úgyhogy óvatosan kell vele bánni, de a tüll rétegek után rájuk is a kihajtogatás vár.


7. Az utolsó réteg elegyengetése után kész is van a tüllvirág. :)


Persze nem csak így készíthető, lehet egyszínű az egész, vagy még színesebb, ki milyet szeretne. :) Több réteget használva még ducibb virág lesz az eredmény. Miután készen vannak fel lehet őket akasztani bárhova, akár függönyre is varrhatóak (vagy rögzíthetőek biztostűvel, mert mosni a papír miatt nem lehet őket). Nagyon piciben készítve kitűző, gyűrű, nyaklánc is lehet belőle, igazából bármi amire szeretnénk használni.

Nektek hogy tetszik? Kipróbáljátok? 

Képek és ötlet innen.

8 megjegyzés:

  1. Hát ez tök jól néz ki. :D Nagyon ügyes vagy. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, nem én csináltam, a bejegyzés legalján linkeltem a blogot ahol találtam az ötletet. De ha megcsinálom biztosan meg fogom mutatni. :))

      Törlés
    2. Már látom. :D Kíváncsian várom, hogy milyen lesz az általad elkészített. :) Milyen színre gondoltál? ^.^ Anyag beszerzés honnan? :)

      Törlés
    3. Még fogalmam sincs, szerintem a Kreatív hobbiban nézek majd először körül. :)

      Törlés
  2. Anyukam epp a heten kezdett ilyen viragok gyartasaba :) mindenki kapott mar a szobajanak falszinehez passzolot :) o szalvetabol kesziti, szinten nagyon mutatos!! Az elso lepesek egyeznek, aztan a hajtogatas es zsinegeles utan a szalveta retegeit valasztja le (erdemes a harmonikazas utan levagni a szeleket a szirmok kialakitasa vegett). Ez az anyag mindenki otthonaban megtalalhato :) gyakorlasnak meg foleg idealis. Anyuci ezutan egy kicsi 25 -35 cm faagra rogziti a viragfejet pillanatragasztoval, amit vegul beleszur egy habszivaccsal belelt kaspoba! Picit disziti, elfedi egy kesz a csodalatos "teli virag" kompozicio :))))

    VálaszTörlés
  3. Anyukam epp a heten kezdett ilyen viragok gyartasaba :) mindenki kapott mar a szobajanak falszinehez passzolot :) o szalvetabol kesziti, szinten nagyon mutatos!! Az elso lepesek egyeznek, aztan a hajtogatas es zsinegeles utan a szalveta retegeit valasztja le (erdemes a harmonikazas utan levagni a szeleket a szirmok kialakitasa vegett). Ez az anyag mindenki otthonaban megtalalhato :) gyakorlasnak meg foleg idealis. Anyuci ezutan egy kicsi 25 -35 cm faagra rogziti a viragfejet pillanatragasztoval, amit vegul beleszur egy habszivaccsal belelt kaspoba! Picit disziti, elfedi egy kesz a csodalatos "teli virag" kompozicio :))))

    VálaszTörlés
  4. http://tv2.hu/neoplayer/tv2/embed/64800_hogyan_legyek_jo_no_-_karacsonyi_virag_selyempapirbol.html
    nagyon jol nez ki szalvetabol es, hat meg igy tullbol:)

    VálaszTörlés
  5. Hát ez óriási!!! Nagyon szupi, köszike, szerintem kipróbálom :).

    VálaszTörlés