Már korábban is terveztük ezt a receptet kipróbálni Bálinttal, de végülis most hétvégén került rá sor. Anyuék tegnap délután nálunk voltak és amíg apa meg Bálint szereltek addig mi anyuval megcsináltuk.
Hozzávalók:
A halakat besózom és félreteszem amíg a többi dolgot előkészítem. A zöldségeket megtisztítom és sajtreszelőn lereszelem (mindenképpen a kisebb lyukún reszeljétek mert akkor lesz elég kicsi ahhoz hogy jól rátapadjon a halra). A tojásokat összekeverem a reszelt zöldségekkel, 4 evőkanál liszttel, sózom, borsozom és hozzáadom az ételízesítőt. Felteszek a tűzhelyre annyi olajat melegedni ami el fogja lepni a halakat. Egy evőkanál lisztet egy tálba szórok, először ebbe forgatom bele a filét, majd a zöldséges palacsintatésztába. Ez utóbbit lehet kicsit kanállal is rá kell nyomkodni hogy ott maradjon, de nem fog lefolyni mert annyira nem híg. Közepesnél kicsit magasabb lángon a szelet mindkét oldalát megsütöm. Fontos hogy ne alacsony fokozaton csináljuk mert akkor nagyon megpuhul a hal és szétesik, nem lehet kiszedni az olajból. Ha megsült papírtörlőn lecsepegtetem.
A mártáshoz felolvasztom a vajat, beleteszem az apróra vágott snidlinget, petrezselymet és kaprot (esetemben újhagymát). Kicsit megfuttatom a zöldfűszereket majd beleteszek egy púpozott evőkanál lisztet. Ezzel is kicsit pirítom, majd hozzáöntöm a vizet, a tejszínt, a tejfölt, sózom, borsozom és kevergetés közben besűrűsödésig főzöm.
Mi párolt rizzsel ettük de szerintem petrezselymes krumplival is nagyon finom lehet. :)
Kicsit tartottam a zelleres ízektől a panírban de abszolút finom volt, nem dominált nagyon semmi benne. Képet bocsi most nem csináltam róla, tegnap azonnal nekiesett a család mikor elkészült. Elég pofás étel és nem nehéz megcsinálni, jó vacsi lehet vendégekneknek, pasinak, bárkinek.
Ti szoktatok halat csinálni? Van bevált receptetek?
Hozzávalók:
- 50 dkg tengeri halfilé (nekem hekk volt itthon)
- 1 kiskanál ételízesítő (natur vega mixet használok, a vegeta tele van felesleges cuccokkal)
- 10 dkg zellergumó
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg karalábé
- 2 tojás
- 7 evőkanál finomliszt
- só
- bors
- 5 dkg vaj
- fél csokor snidling (metélőhagyma)
- fél csokor petrezselyem
- fél csokor kapor (nekem ez nem volt itthon, de volt újhagyma és abból ment bele egy szál)
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl víz
- 150 g tejföl
A halakat besózom és félreteszem amíg a többi dolgot előkészítem. A zöldségeket megtisztítom és sajtreszelőn lereszelem (mindenképpen a kisebb lyukún reszeljétek mert akkor lesz elég kicsi ahhoz hogy jól rátapadjon a halra). A tojásokat összekeverem a reszelt zöldségekkel, 4 evőkanál liszttel, sózom, borsozom és hozzáadom az ételízesítőt. Felteszek a tűzhelyre annyi olajat melegedni ami el fogja lepni a halakat. Egy evőkanál lisztet egy tálba szórok, először ebbe forgatom bele a filét, majd a zöldséges palacsintatésztába. Ez utóbbit lehet kicsit kanállal is rá kell nyomkodni hogy ott maradjon, de nem fog lefolyni mert annyira nem híg. Közepesnél kicsit magasabb lángon a szelet mindkét oldalát megsütöm. Fontos hogy ne alacsony fokozaton csináljuk mert akkor nagyon megpuhul a hal és szétesik, nem lehet kiszedni az olajból. Ha megsült papírtörlőn lecsepegtetem.
A mártáshoz felolvasztom a vajat, beleteszem az apróra vágott snidlinget, petrezselymet és kaprot (esetemben újhagymát). Kicsit megfuttatom a zöldfűszereket majd beleteszek egy púpozott evőkanál lisztet. Ezzel is kicsit pirítom, majd hozzáöntöm a vizet, a tejszínt, a tejfölt, sózom, borsozom és kevergetés közben besűrűsödésig főzöm.
Mi párolt rizzsel ettük de szerintem petrezselymes krumplival is nagyon finom lehet. :)
Kicsit tartottam a zelleres ízektől a panírban de abszolút finom volt, nem dominált nagyon semmi benne. Képet bocsi most nem csináltam róla, tegnap azonnal nekiesett a család mikor elkészült. Elég pofás étel és nem nehéz megcsinálni, jó vacsi lehet vendégekneknek, pasinak, bárkinek.
Ti szoktatok halat csinálni? Van bevált receptetek?
oh, köszönöm :) azt hiszem, biztos megfogom csinálni a közeljövőben, nagyon jól hangzik ! ^^ bár a zellertől a listában én is tartottam, de ha nincs hangsúlyos íze, akkor jó, ugyanis én sem szeretem (meg itthon senki sem:D)
VálaszTörlésEgyik zöldség ízét sem lehet érezni, az olajban megsülnek, annyi csak hogy érzed hogy zöld íze van, nem panír. :) Meg ropogósabb.
VálaszTörlésJaj ez nagyon jól hangzik tuti megcsinálom, köszi.:)
VálaszTörlés