2012. november 26., hétfő

Esküvői inspirációk XIV. - Körmök

Már amikor Bálint megkérte a kezem is tudtam, hogy muszáj rendbe raknom a körmeimet. Mindenki napokon keresztül azt fogja nézegetni, fogdosni, csodálni. Oké hogy a gyűrű van a középpontban, de a köröm is csak feltűnik mindenkinek.

Az esküvőn is hasonlóra számíthatunk, hiszen mindenki kíváncsi lesz a gyűrűnkre. Érdemes mindenképpen egy kicsit körbenézni körmök terén, kinek mi tetszik. Egyáltalán nem tartom egyébként fontosnak hogy profi csinálja meg, sőt hogy mindenki műkörmöt tetessen fel az meg egyenesen felesleges. Mint mindennel kapcsolatban ami az esküvői témakörbe tartozik itt is fontosnak tartom, hogy összhangban legyen a manikűr a menyasszonnyal mint akkor épp házasodni készülővel, de a "civil" életével is. Ha amúgy a hétköznapokon nincs egyáltalán hosszú körme és nem szereti az élénk lakkozást nem biztos hogy pont az esküvőn kéne 3 centi hosszú neon körmökkel megjelennie. Nem lenne önmaga, márpedig szerintem ez nagyon fontos az esküvő napján is. De igaz ez vica versa is, aki 3 éve stilettóval és porcelánvirágokkal nyomul az csak amiatt mert a visszafogott köröm a divat menyasszonyként ne reszeltesse le a körmeit és kenjen fel egy sima bézs lakkot, unalmas lesz. Mármint magához képest unalmas. 

(kép: innen)
Most sem fogok teljes átfogó képet mutatni a lehetőségekről, nem is értek hozzá és nincs is lehetőségem mindenre kitérni, összeszedtem pár képet és ötletet amik nekem tetszenek. Aztán persze mindenki döntse el hogy mit és hogyan szeretne. :)

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!

2012. november 21., szerda

TAG - Mi lennék, ha...

Találtam egy érdekes taget, nem is teljesen kérdés-válasz, csak egy-egy szó. Valószínűleg a legtöbb válaszom nem megmagyarázható, igyekszem a legelső ötleteket leírni. :)


Mi lennék, ha

…évszak lennék: tavasz
... hónap lennék: április
... a hét egy napja lennék: szombat
... a nap egy időpontja lennék: dél
... bolygó lennék: Plútó (nekem bolygó marad örökké)
... tengeri állat lennék: bohóchal
... berendezési tárgy lennék: fotel
... bűn lennék: restség
... folyadék lennék: tej
... drágakő lennék: rózsakvarc
... fa lennék: tulipánfa
... madár lennék: jégmadár
... virág lennék: pipacs
... időjárás lennék: dér
... mesefigura lennék: Micimackó
... hangszer lennék: fuvola
... állat lennék: mopsz
... szín lennék: kék
... érzelem lennék: szeretet
... zöldség lennék: sárgarépa
... hang lennék: nevetés
... elem lennék: szél
... zene lennék: rock
…dal lennék: Vangelis: Hymn
…film lennék: Az ötödik elem
... könyv lennék: Brunella Gasperini: Egy nő és egyéb állatfajták
... étel lennék: túrógombóc
... fűszer lennék: bors
... hely lennék: Dublin
... íz lennék: sós
... illat lennék: narancshéj
…parfüm lennék: Moschino: Hippy fizz
... hit lennék: buddhizmus 
... testrész lennék: száj
... arckifejezés lennék: grimasz
... tanóra lennék: kémia
... mese lennék: Múmin
... szám lennék: 5
... ruhadarab lennék: kötött sál
... ékszer lennék: gyűrű
... kiegészítő lennék: kalap
... szeretet megnyilvánulása lennék: mosoly
... rovar lennék: muslica
... gyümölcs lennék: eper

És ti mik lennétek? :)

2012. november 20., kedd

Tematikus esküvők III. - Tél

Bár az időjáráson még sajnos/szerencsére (mindenki válasszon) nem látszik, de nagyon itt van már a nyakunkon a tél. A karácsonyi készülődés nekem most még kicsit távol van, viszont egy téli esküvős inspiráció már abszolút aktuális. :)

(innen)

A tél gyönyörű. Bár azt szokták mondani hogy a téli gyerekek szeretik csak, én is imádom pedig októberi vagyok. A téli esküvők ha lehet még meseszerűbbek. Ha szerencséje van az embernek még havat is kap ajándékba. :) Összegyűjtöm egy csokorba, hogy szerintem miért lehet szuper téli időszakban házasodni, és adok pár ötletet is dekorációra, köszönőajándékra, stb. 

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!

2012. november 19., hétfő

Szupergyors halszálka "fonás"

A halszálka fonás az egyik kedvencem, sokkal szebb és különlegesebb mint a sima, viszont elképesztő sok ideig tart megcsinálni, főleg ha az ember lányának baromi hosszú haja van. Ebből adódóan hiába döntöm el, hogy márpedig nekem most ilyen lesz a hajam, az első 3 centi után (ami kb 3 perc alatt születik meg) feladom, kibontom a fenébe és rendesen befonom. 


Most egy olyan ötletre leltem, amitől majdnem lementem hídba (de nincs aki felavat, híd sem vagy, szedd össze magadat... :D). Nem akartam elhinni hogy működik, de gyorsan kipróbáltam és jelentem a hír igaz, lehet 1 percen belül halszálkaszerű a frizuránk! Nyilván olyan nem lesz mint az igazi tökéletes halszálka, de az az igazság hogy nekem amúgy sem sikerült tökéletesre sohasem, nagyjából ilyen lett a klasszikus módszerrel is a végeredmény.


A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!

2012. november 18., vasárnap

Elfogyott IV.

Újabb adagnyi dolgot használtam el, megint aktuális lett egy bejegyzés róluk. :)


Két szempillaspirál is mostanában fogyott el, bár ezt spirálnál szerintem kicsit nehéz kategorikusan kijelenteni, mindegyik előbb szárad be mint véglegesen kiürülne. A Clinique High impact spirálról írtam már korábban, azóta sem nagyon változott a véleményem, mostanra fogyott el. Nem venném meg, ennyi pénzt szerintem nem ér. A másik egy Avonos, Super Curlacious névre hallgat. Semmi extra, nem hagyott bennem mély nyomot, bár legalább egyáltalán nem drága. Nem venném újra. Az ArtDeco szemhéjbázisából már a másodikat fogyasztottam el, nagyon szeretem. Sokan panaszkodnak a beszáradásra, nekem már csak nagyon a vége felé kezd el sokkal sűrűbb lenni, de még ilyenkor is tudom használni. Valószínűleg függ ez a tárolás körülményeitől, a lakás hőjétől és páratartalmától, nem tudom, de nálam hónapokig simán elvan. Már újra is vásároltam.

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!

2012. november 11., vasárnap

Esküvői inspirációk XIII. - A gyűrűk

Nagyon sok esküvővel kapcsolatos dologra ráillik, hogy kultúránként, sőt családonként változik, na ez a gyűrűre különösen igaz. Itthon nagyon sokszor a karikagyűrű-keresés nem az esküvői készülődés egyik része, hanem a lánykérés utáni egyik első dolog amit el kell intézni. Nálunk nem volt hivatalos családi eljegyzés, valahogy nem is akartam volna soha, eszembe sem jutott hogy kéne. Bálint - szombaton lesz egy éve :)) - térdre ereszkedése nekem maga volt a tökély, nem akartam volna még egyszer ezt eljátszani a család előtt, az már nem lett volna ugyanolyan és erőltetettnek éreztem volna. Mi ebből adódóan a karikagyűrűt sem siettetjük, hiszem az esküvőtől kezdve fogjuk majd csak őket hordani, a jobb kezünkön, a bal ebből a buliból kimarad.
Függetlenül attól hogy mikor veszi a pár, a gyűrű elég fontos része szerintem az esküvőnek, hiszen minden mással szemben ez az, amit örökké hordani fogunk. Senki nem fog már emlékezni arra, hogy milyen virág és székszoknya volt a lagzin, míg a gyűrű mindig rajtunk lesz, ez az ami első ránézésre is jelzi, hogy házasok vagyunk.

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!

2012. november 7., szerda

A Geszti-faktor

Manapság nagyon népszerű dolog utálni azokat az embereket akik a tv-ben szerepelnek, nyilatkoznak, nyilvánosság előtt vannak. Én nem tartottam magam semmilyen témában sosem elvakultnak, igyekszem mindent több szemszögből nézni és a dolgok másik oldalára is látni. A kereskedelmi csatornák "tehetségkutatói'" (azért írtam zárójelbe, mert egyértelműnek tartom hogy nem tehetségek kutatásáról szól már a legtöbb ilyen műsor, hanem címlapszereplők kutatásáról) különösen megosztóak. Én bevallom férfiasan nézem a jelenleg futó mindkettőt, és bár tudom hogy butaság az egész mégis valamilyen szinten szórakoztat, még akkor is ha bosszankodom rajta. 

Gesztit az X-faktoros mentorkodása óta rengeteg kritika éri, eladta a lelkét és társai. Valahol ezekkel egyetértek és meg tudom érteni ha valaki emiatt már kevésbé kedveli, de nekem valahogyan annyira része volt az egész munkássága a gyerekkoromnak, hogy bármennyire is majom és műanyag néha nem tudom nem szeretni. 

Emlékszem pici koromban egy Szilveszterkor nem csináltunk semmi mást, csak betettük a Rapülők kazikat a lejátszóba és előadtuk hogy mi vagyunk a Rapülők és koncertezünk. Fejből ordítottuk mind a két album számait, amikre egyébként a mai napig emlékszem. Fogalmunk sem volt arról, hogy a "szégyellem de kellesz piszkosul" mit jelent, és arról sem hogy milyen lapát jön a Lapát című számban. De nem is ez volt a lényeg. :) 


A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!

2012. november 3., szombat

Ki az igazi nő?

Nem kell az embernek nagyon sok témában otthon lennie és olvasnia ahhoz, hogy belefusson abba a vitába hogy kik nőiesebbek, a vékonyabb vagy a dundibb lányok. Egyre több bolt jön ki plus size kollekciókkal, külön esküvői ruha kollekciók vannak a teltebb hölgyeknek is, ezeket pedig a többség boldogan - és nagyon hangosan - üdvözli, azzal a szerintem baromi durva kijelentéssel megtűzdelve, hogy ezek az igazi nők. Ezzel a szlogennel árulja több cég is termékeit, mindenki az igazi nőre gondol. De mi is az pontosan? 

Jómagam is a teltebb nők táborát erősítem, ugyan ez ellen már próbálok tenni jó pár hónapja, de azt mindig is tudtam, hogy konkrétan vékony sosem szeretnék lenni. Van a szélsőségesen nagydarab és a konkrétan vékony között is bőven átmenet, én egy ilyen testtel kiegyeznék. :) A lényeg az, hogy tudom hogy milyen érzés mikor az embert csúnya jelzőkkel illetik. Egyáltalán nem kellemes. Viszont semmiben nem különbözik a  dagadtozás attól, mikor egy molett nő ledeszkázza, leropizza és legirnyózza a vékony lányokat. Nem is értem, hogy valaki aki tudja jól milyen érzés a külsejére tett megjegyzéseket kapni miért jut el oda, hogy lesüllyed ugyanerre a szintre. 

Mindkét képen gyönyörű szerintem :) (innen)
A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!

2012. november 2., péntek

Filmajánló XVII. - Silent hill: Kinyilatkoztatás (Silent hill: Revelation)

A Silent hill az én életemben filmek közül az egyik legnagyobb mumus. 2006-ban az első részt moziban néztem meg 2 nappal az érettségim előtt, nem volt jó ötlet, totál kialvatlanul indultam neki az írásbeliknek emiatt. Nem tudom, hogy annak köszönhető-e a kiborulásom tőle, hogy baromira fáradt és stresszes voltam akkoriban, de ha most nekiállok és megnézném is kikészülök 10 perc után, ki kell kapcsolni.

Na mikor megtudtam hogy lesz második rész azonnal tájékoztattam Bálintot hogy engem felejtsen el, nem megyek el vele a moziba, hiszen azóta nem merek horrorra menni hogy az első részt ott néztem meg. Csak egy gond van ezzel: a történet viszont baromira érdekelt. Na szóval tegnap összeszedtük a barátainkat és megnéztük a filmet. 

(kép: innen)


A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!