2012. szeptember 8., szombat

Esküvői inspirációk XI. - Kutya az esküvőn?

Panda már a beköltözése hetében az életünk részévé vált. A lánykérést is végigasszisztálta, sosem volt kérdés hogy ott lesz-e az esküvőn, de azt csak később gondoltuk végig, hogy mit is fog csinálni. Már helyszínt is úgy kerestünk, hogy kutya is mehessen, szerencsések vagyunk mert az álomhelyszínünkön erre is van lehetőség. :) 


Elég sokszor megkapjuk azt a kérdést, hogy mi lesz a kutyával az esküvő napján, ki vigyáz rá, satöbbi. Az első opció az, hogy nem jön a kutya és valaki vigyáz rá. Na de ki? Akire rá merem bízni egy napra a kutyát az annyira közeli barát vagy család, hogy nyilvánvalóan meg van hívva az esküvőre is. Panzióba nekem nem jutna eszembe tenni Pandát, egész nap azon kattognék mi van vele, nincs-e kiborulva hogy otthagytuk. Amúgy is, de ezen érvek miatt meg főleg ott lesz velünk.

A bejegyzés folytatódik, kattints a továbbra!

Amit fontos végiggondolni kutyásként mielőtt kimondjuk hogy vegyen részt az esküvőn az, hogy milyen habitusú a kedvencünk. Ha nagyon kajla, pattogós és nem bír magával akkor érdemes csak a fotózásra magunkkal vinni, mert lehet a szertartáson nem tudna viselkedni és ugrálna mindenkire. Ha viszont nyugodt, laza és nem kolbászol el a gazdik mellől akkor nyugodtan kaphat ott is szerepet. Panda 5 méternél távolabbra nem megy el tőlünk és bárhol vagyunk mellénk telepszik le, ezért úgy döntöttünk hogy nem csak a fotózáson de a szertartáson is velünk lesz. Mégpedig a hátán a gyűrűpárnával. :) Nem lesz koszorúslányunk, így Panda fogja betölteni ezt a szerepet. Azt még nem találtuk ki, hogyan fog bejönni, vagy ki vezeti be, majd ezen még meditálunk kicsit. Az sem zavarna egyébként minket ha végig ott üldögélne a lábunknál, végülis ezt csinálja folyamatosan, miért pont az esküvőn ne szabadna neki? 

Ami viszont teljesen biztos: a bulin már nem lesz ott. Nagy tömegben mindig megzavarodik szegénykém, hogy most kihez menjen oda és smúzoljon, 60 ember között elég hamar kifáradna. A szertartás után valószínűleg anya felviszi a szobájukba és ott aludhat kedvére. Amúgy sem tanácsos szerintem egy kutyát buliba vinni, a hangos zene és a sok láb zavarhatja őket nagyon. 

Nekem nincs gondom a kutyák öltöztetésével, praktikussági szempontból ha lehűl az idő Panda is megkapja a kis pólóit vagy a télikabátját. Mivel nyári esküvőnk lesz és ő amúgy is nehezen bírja a meleget nem fogom felöltöztetni. Nagyon cukik kis tütüben a kutyák, de egyrészt ez már kicsit a bohóc kategória másrészt meg felesleges melegítő réteg. Panda lány, ezért nála nem játszik, de fiú kutyákon imádom a csokornyakkendőt és a mandzsettát! :)


Annyira aranyosak vele, de ez még abszolút nem melegíti őket. Mi azt találtuk ki, hogy virágkoszorút csináltatunk, ami harmonizál a dekorációval és az én csokrommal, és azt fogja a nyakába kapni. Jó megoldás alapból egy nyakörvre csináltatni, így rögzíteni is nagyon egyszerűen lehet. 




Ha valaki nem gyűrűhordónak szeretné a kutyusát, de mégis valamilyen szerepet akar neki adni, annak jó megoldás lehet ez:


Közvetlenül a menyasszony bevonulása előtt jön be a kutyus, szerintem haláli cuki. :)

Ha valaki kutyás, szerintem mindenképpen érdemes ha máshol nem is egy-két kép erejéig szerepeltetni a kedvencet, hiszen szerves része az ember életének egy ilyen kis állat, és arra az időszakra jellemző mikor megházasodunk. Jó emlék lesz később is visszanézni a képeket, hogy ott volt velünk és együtt ünnepeltünk.


Ilyen kell! :)

Hiszen a nagymama is a család része, vele is készül majd közös kép, miért pont a blöki maradna ki a jóból? :)

Ti voltatok már kutyás esküvőn? Szeretnétek, hogy a kedvencetek is ott legyen a nagy napon?

Képek: innen

3 megjegyzés:

  1. Dejóóó :) én is majd azt szeretném, hogy a kutyusom hozza be a gyűrűket :) hiszen az életem része ! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez a brutálcuki kategória.:D :)
    Nálunk szerintem itthon marad a 3 leányzó, de fotóba bevonjuk majd őket.:)

    VálaszTörlés
  3. Alig várom már a képeiteket. :)

    VálaszTörlés