2011. október 31., hétfő

Mogyoróvajas keksz

Anya sütött ilyet még vagy egy éve, de akkor nem kértem el a receptet. Elsőre úgy gondoltam, hogy pazarlás sütibe tenni a finom mogyoróvajat, de már jóideje áll a szekrényben egy bontott üveg és sehogy sem akar elfogyni, úgy tűnik kinőttünk belőle. Viszont emlékeztem hogy ez a keksz finom volt, úgyhogy most jött el a sütés ideje.Hozzávalók:
  • 10 dkg vaj/maragarin
  • 12,5 dkg mogyoróvaj
  • 15 dkg cukor (20-at ír eredetileg de úristen az rengeteg, még így is majdnem túl édes)
  • 1 tojás
  • 15 dkg liszt
  • egy csipet só
  • fél teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A sütőt 190 °C-ra előmelegítem. A vajat még a procedúra előtt előveszem, ha megpuhult simára keverem a mogyoróvajjal. Hozzáadom a tojást, a cukrot, a csipet sót és habverővel (elektromos) simára keverem. Ezután a kezemmel hozzágyúrom a lisztet és a szódabikarbónát. Kis golyókat formázok belőle, majd ellapítom és tepsibe teszem. Ha vékonyabbra csináljátok akkor ropogósabb-kekszesebb lesz az egész, ha vastagabbra hagyjátok akkor kicsit omlósabb lesz a közepe. Lehet rá mintát nyomkodni, Bálint késsel pofákat csinált rá, nem tudom a képeken ez mennyire látszik. Kb 10-15 perc alatt készre sül, akkor lesz jó ha kicsit megpirul.

Nagyon könnyű süti, megvan kb 40 perc alatt az egész, jó vendégváró. Tejjel a legfinomabb.Panda ilyen áhítattal nézte ahogy csináltam. :DKikérte magának hogy kövér képet tettem ki róla, ez is mai, nem dagi csak hülyén ült. :D

Ti mit sütöttetek mostanában? :)

2011. október 29., szombat

Tortillatekercs fasírttal

Mostanában rákattantam az ilyen feltekertmegtömött wrap-szerűségekre. Tök egyszerű megcsinálni, jól is néz ki, könnyű enni és finom is. Vendégeknek is tökéletes, nem egy nagy tányéros evőeszközös fogás.
Amit nagyon szeretek még benne, hogy igazából bármit bele lehet tenni. Mi most épp fasírtosat csináltunk (tegnap az ebédre készülő hús csúnyább részeit ledaráltam, lett belőle kb 10 szép kicsi fasírt), de csináltam már fűszeres csirkemellcsíkokkal is. Vegák ehetik csak zöldséggel, esetleg sajttal, tojással, tényleg azt rak bele az ember amit akar.

Hozzávalók (4 wraphoz):
  • kb negyed kiló darálthús
  • fél fej vöröshagyma
  • egy gerezd fokhagyma
  • só, bors, majoranna
  • kis morzsa
  • fél jégfejsaláta
  • egy paradicsom
  • fél hagyma (nálunk negyed lett mert hatalmas hagymák vannak itthon)
  • két pepperoni
  • egy pohár natúr joghurt
  • fokhagyma, kapor, fűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
A fasírtot már tegnap letudtuk egy kosszal mikor ebédet főztünk, ma lusta nap volt, csak melegíteni kellett mindent. :) A vörös- és fokhagymát apró darabokra vágtam, összekevertem a darálthússal. Sóval, borssal, majorannával ízesítettem. Nem tettem a fasírtba sem áztatott zsemlét, sem tojást, nem akartam dúsítani (felhízlalni). Hogy kicsit jobban összetapadjon belegyúrtam egy kis morzsát is, majd kis lapos golyszlikat nyomkodtam belőle és morzsába forgattam. Olajban szép pirosra sütöttem.
A salátát, paradicsomot, hagymát kisebb darabokra vágtam, a pepperonit pedig kis karikákra. A natúr joghurtból sóval, borssal, kaporral, fokhagymával salátaöntetet csináltam. A tortillalapokat mikróban megmelegítettem (saját csomagolásában egy percig, de rá van írva hogy kell megcsinálni, ha mást találtok olvasni rajta akkor csináljátok úgy), ebben az üresjáratban letéptem négy csík alufóliát. Leterítettem egy csíkot ebből, rá a tortilla lap, majd rákupacoltam egy kis salátát, hagymát, pepperonit, paradicsomot. A fasírtokat félbevágtam, hogy kisebbek legyenek, ebből is pakoltam rá, majd kapott egy teáskanál öntetet. Először az alját hajtottam fel, majd a két oldalát be, és alul rögzítettem alufóliával ugyanilyen hajtogatási módon. A fólia két okból is jó, egyrészt összetartja és nem hullik darabokra az egész, másrészt meg ha nekiállna folyni a dolog alul akkor ez felfogja és nem csöpög mindenfelé a szósz.
Első alkalommal mikor csináltam még jól meg akartam tömni a wrapokat, de nehéz volt így enni mert hullott szerte-széjjel minden, most inkább kevesebbet teszek először és ha úgy látom mehet még akkor rá tudok könnyebben még pakolni bármit.

Mi (és eddig bárki akit ilyesmivel etettünk) nagyon szeretjük, könnyű kaja, mind elkészítési módban mind pedig emésztési szempontból. :)

Ti szoktatok ilyesmit otthon csinálni? Kipróbáljátok?

2011. október 28., péntek

Hajgöndörítés zoknival!

Nincs 5 perce hogy megnéztem ezt a videót, teljesen lelkes vagyok. :) Még hónapokkal ezelőtt láttam - azt hiszem pont nővérem blogján -, hogy zokniból tekert "fánkkal" szép egyenletes kontyot lehet csinálni. Tetszett az ötlet, de nem vagyok nagy konty-készítő, úgyhogy nem próbáltam ki. Most sem a konty része fogott meg a dolognak, bár így ebben a formában még jobban is tetszik.

Sokszor szídom magam, hogy minek olvasom el a kommenteket videók, cikkek satöbbi alatt, mert csak puffogok rajtuk, de most áldom az eszem hogy megettem. Pixiwoo-s Sam tett fel egy hajgöndörítős videót, és valaki kérdezte tőle kommentben, hogy próbálta-e már a zoknis hajgöndörítést. Na rá is ugrottam, és a legnagyobb nézettségűt meg is néztem (a képre kattintva megnézhetitek ti is).Nagyon tetszik az eredmény, és egyszerűnek tűnik a módszer. Van egy másik videó, ami csak arról szól, hogyan kell megcsinálni ezt a zoknikonyot, ezt itt megnézhetitek. Ki fogom mindenképpen próbálni a trükköt, úgyis van pár menthetetlenül lyukas zoknim, beáldozom egyiküket a göndör haj oltárán. :D Ugyanaz a bajom nekem is egyébként mint a lánynak a videóban, bármilyen módon göndörítem a hajam (kb 1 óra alatt, mert annyi van hogy élmény végigcsinálni...) egy óra alatt kirúgja magát a fenébe, hajlakkal is, minden mással is. Eddig ha nagyjából hullámos hajat akartam akkor még nedvesen összegurtniztam és úgy aludtam, de nem is volt túl kényelmes, és az eredmény sem volt szép loknis. Na majd most, kíváncsi vagyok! :)

Ti hallottatok már erről a zoknis módszerről? Esetleg próbáltátok is? :)

2011. október 26., szerda

Esti arcápolás

Még a múlt héten láttam Ingrid videóját, hogy ő milyen arcápolási lépéseket tesz meg elalvás előtt és miket használ. Túlzok azzal, ha azt mondom hogy sokkot kaptam mikor a végére értem, de azért erősen kikerekedett szemekkel néztem magam elé, hihetetlen mennyi különböző vackot használt. :DNézzétek meg a videót, ha szeretnétek, de azoknak akiket nem érdekel a negyed órás magyarázás leírom, hogy mit és milyen sorrendben csinált:
  1. Smink lemosása
  2. Arctisztítás Clarisonickal és egy arctisztító zselével
  3. Pattanáskezelés valami kütyüvel (nem minden nap csak heti pár alkalommal)
  4. Tonik
  5. Arcmaszk (ez sem minden nap)
  6. Szérum
  7. Zsíros bőrre való krém
  8. Éjszakai krém
  9. Szemkörnyék ápoló
Az első dolog, amit sosem értettem, hogy szerintem az összes guru akiket nézek youtube-on minden nap használja a bőrradírozó-szerű bigyóját. Értem én, hogy jól tisztít meg ilyesmi, de szerintem felesleges napi kétszer (mert reggel is ezzel tisztítják az arcukat) végigvakarni magunkat egy ilyen géppel. Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy legtöbbjük bőrproblémákkal küzd, lehet pont amiatt mert ennyit cseszegetik magukat. Az a pattanáskezelő bigyó nem lehet hülyeség, de gondolom nem is olcsó mulatság. Számomra a legmegdöbbentőbb az volt, hogy 3 különböző krémet ken az arcára minden egyes éjszaka. Huszonhárom éves a csaj, nálam 1 évvel fiatalabb, messze nincs szüksége szerintem szérumra meg kétféle krémre. Kis hazánkban is lehet kapni már olyan éjszakai krémet, ami egyszerre éjszakai és jó a pattanások elleni küzdelemben, nem hinném hogy náluk ilyen nincs és emiatt több terméket kéne használni. Az az én saram, hogy még mindig nem vettem magamnak szemre való krémet, szóval azzal nincs semmi baj, hogy ő pluszban még azt is használ.

Akaratlanul is végigmászott az agyamon, hogy vajon van-e összefüggés aközött, hogy az USÁ-ban már régóta ennyire a külsőre adnak és kenik magukat mindenféle izével, és aközött hogy elég korán kés alá feküdnek, mert nem jó a bőrük. Tudom, hogy a genetika is benne van a dologban, de anya 53 évesen csak a szeme körül ráncos picikét, tök szép bőre van, nem vízhiányos (csak amennyire normális), semmi baja, pedig sosem kent magára egy csomó vackot. Nagymamám sem volt híres arról, hogy drogéria volt a fürdőszobája polcain, mégis gyönyörű bőre volt egészen a haláláig. Másik nagyim szintén szép, pedig az ő kollekciója is visszafogott. Kicsit úgy érzem, hogy túlzásokba esnek az emberek, ha szépségápolásról van szó.

Így a végére leírom, hogy én miket használok esténként:
  1. Sminklemosás (Bioderma Sensibio H2O)
  2. Tusolás közben arclemosás (Balea 3in1, kézzel, hetente kb 2x erősebben dörzsölve)
  3. Tonik (L'oreal triple action zsíros bőrre)
  4. Éjszakai krém (Totes Meer)
És ennyi. Hetente egyszer-kétszer használom a csokis maszkot a hozzá való szappanokkal, ezt többnyire hajmosós napon csinálom. Még mielőtt mennék fürödni használom a kakaós szappant, majd felteszem a maszkot, zuhany, lemosás, kaméliás szappan, és utána a toniktól ugyanaz. Ilyenkor a Balea arclemosót hagyom ki és ahelyett használom a maszkot a barátaival együtt.

Ti miket használtok a mindennapi esti arcápolásotokhoz?

2011. október 18., kedd

Dolce latte nyereményjáték - A NYERTES!

Egész hamar végeztem a jelentkezések összesítésével, azt hittem tovább fog tartani. 74-en jelentkeztetek és összesen 220 esélyt gyűjtöttetek össze. A random.org sorsolt:A nyertes pedig:
Kitty Kye!

Gratulálok, e-mailben fel fogom Veled venni a kapcsolatot!

Mindenkinek köszönöm, hogy játszottatok és hogy olvastok. Legyen szép napotok! :)

Télikabát Pandának

Andi adta a tippet még a múlt héten, hogy olcsón vannak jó téli ruhák kutyáknak az Alphazooban. Ma letudtam a második nehéz zh-mat is, úgyhogy volt időm elmenni (na nem mintha messze lenne, a sulitól 3 perc séta :D).

Korábban írtam, hogy drágállom az ilyesmiket, és hogy anya varr majd a hölgynek kabátot. A project most is tervben van, de olyan baromi hamar jött ez a hideg, hogy bár még csak a vékony pólóit hordja az utcára, simán el tudom képzelni hogy jönnek a fagyok, és akkor már nem árt ha van valami vastagabb is.Szőrös kapucnit mindenképpen szerettünk volna, már csak azért is, mert olyan édes. :D Sikerült találni egy tökéletes ruhát, nagyon boldog vagyok. 3200 Ft volt össze-vissza, ami szerintem tök jó ár. Vastag, meleg, belül puha, és tépőzárral záródik a hasán, ami azért jó mert Panda nem az a tipikus kutyatestalkat, sokkal erősebb a mellkasa és emiatt kellett neki például nagyobb esőkabátot venni. Így tökéletes a méret, a tépőzárat nem teljesen zártam össze hanem kicsit lazábbra hagytam.A kapucni a hátrészre patentolható ha zavarja a tutyát, bár szerintem hóesésben én a fejébe fogom húzni. :D Pont jó méretű egyébként, nem lóg bele a szemébe - mint az esőkabát kapucnija. :(Annyira édi benne szerintem, mint egy kis eszkimó. Volt sok más ruha is, Ed Hardy mintás (felröhögtem a boltban :$), meg olyan is ami mind a négy lábát is védi, de Panda abba tuti belehülyülne. Szerintem ilyen csak aprócska vékonylábú kutyáknak kell, pl. csivavának. Ez konkrétan nem fogason lógott hanem egy kosárba volt beleszórva. Volt még fekete is, azon volt zseb és susogósabb az anyaga, meg ugyanilyen verzió csak rózsaszínben, de azért azt mégsem, na. :D Ez a barna szerintem nagyon szép és illik is Pandához.Ami a legjobban tetszik, hogy nagyon igényesen van megvarrva. Láttam már sok bóvliruhát 5000 Ft fölötti áron, ez így majdnem a feléért szerintem zseniális. A fenekénél nem farokra akasztható kallantyú van, hanem kettő a hátsó lábaihoz, egyelőre ebbe nem akasztgattam bele a kisasszonyt, így sem értette hova öltöztetem délután épp mikor hazaértem. :D Azt hitte játszom és elkezdte rágni meg tépni a kabátot, élmény volt ráadni.Bocsi a forgácsdarabkákért, az íróasztalomon fényképeztem és Picúr körbedekorálta alommal, ideje takarítanom.

Én most először jártam Alphazooban, de örülök hogy benéztem. Kakizacskó is olcsóbb volt, mint a Fressnapfban. Nagyon sokféle játékot is láttam, fogtisztító labdát tele gumitüskékkel, kötél-labda kombókat, ha nem lenne már így is tele a lakás Panda szarjaival akkor tuti vettem volna még ezt-azt. :) Ha kutyarucit vagy bármi mást kerestek szerintem érdemes elnézni a hozzátok közeli üzletükbe.

2011. október 16., vasárnap

Álmodozzunk

Most újra közel másfél milliárdos a főnyeremény az ötöslottón. Nem mondom, hogy gyakran, de azért már többször is elgondolkoztam azon, hogy mit csinálnék ha megnyerném a pénzt. Álmodozok egy kicsit, aztán ha kedvet kaptok írjátok le megjegyzésben, hogy ti mire költenétek a pénzt, vagy akár bejegyzést is írhattok, csak adjatok egy linket, érdekel hogy ki mit kezdene ennyi pénzzel. :)

A legnehezebb nekem az lenne, hogy ne mondjam el senkinek a dolgot. Bálinttal együtt lottózunk, szóval ő egyértelmű hogy tudna a dologról (bele is pusztulnék szerintem, ha nem lenne kivel visítva ugrándozni körbe-körbe), de másnak legalább egy hónapig nem kéne elmondani. Családon kívül semmiképpen. Egy ideig nem is költekeznék feltűnően, csak olyan dolgokra adnék ki pénzt, ami kívülről nem annyira feltűnő. Kifizetném például a családban mindenki kölcsönét, ebből senki nem lát semmit de mégis már egy nagy dolog. Vennénk szuper gépet Bálintnak is, nekem is, ezt se látja a kutya se. Elkezdenék magamnak venni ruhákat, sminkeket, de nem olyan irdatlan mennyiségben hogy bárki is gyanút fogna.
(kép: innen)
Sokszor elméláztam azon, hogy elköltöznék-e innen egy nagyobb lakásba, de nem tudok rá választ adni. Szeretek itt lakni, és ha kb végtelen pénzem lenne újrarendezni akkor simán maradnék. Bár a fene se tudja, lehet elmennénk egy belvárosi újépítésű házba. De nem kéne nagy semmiképpen, legyen benne egy külön szoba hálónak, egy gardrób, egy amerikaikonyhás nappali és egy nagyobb terasz. A lakás már későbbi téma lenne, nem azonnal vennénk meg. Vennék apának egy kocsit amilyet szeretne, hogy anyának is legyen egy sajátja. Bálint szüleinek is intéznénk mindent amire szükségük van. Magunknak is vennénk valamilyen kocsit, szívem szerint Hummert 4 irányból vadráccsal, hogy minden barmon csak át kelljen mennem és ne kerülgessem őket, de ez csak egy olyan álom marad ami úgysem megvalósítható. :D Valami kicsit vennénk, ami jó belvárosi közlekedésre.

Elmennénk valahova nyaralni, meleg helyre ahol punnyadunk egész héten, nem nyaraltunk úgy igazán együtt még sosem, egyszer voltunk egy wellness-hétvégén meg VOLT-on és ennyi. Küldeném tesómékat is, Bálint családját is meg anyuékat is egy nyaralásra, ahova szeretnének. A sulit mindenképpen befejezném, Bálint is, bár tök jól hangzik de hosszútávon nem bírnám a semmittevést, meg amúgy sem árt ha ért valamihez az ember.

Végiggondolva egyáltalán nem menne el sok pénz azokra amiket így leírtam. Mármint nyilván sok pénzről van szó, de a teljes nyeremény bőven nem fogyna el. A maradékot betenném valami külföldi bankba, és kamatozna annyit egy hónapban, hogy abből bőven meg tudunk élni, sőt. Nem jótékonykodnám el az egészet, de azért arra is figyelnék, hogy minden hónapban menjen valahova segítség. Első körben tuti kapna pár milliót a Noé Állatotthon, már csak Panda miatt is. Aztán szépen mennék végig ember-állat alapítványokon.

Egyelőre most örülök annak, hogy kettesünk lett a lottón, visszajött az ára. :D Aztán majd jöhet szépen sorban a többi nyeremény is.

Ti mit kezdenétek a pénzzel, ha megnyernétek a lottó főnyereményt? :) Lottóztok egyáltalán?

2011. október 14., péntek

Szeptemberi kedvencek

Ne haragudjatok, hogy ennyi ideig nem írtam, egyszerűen a fejemre nőtt a suli, jövő héten három zh-m lesz, most nagyon sok dolog jött egyszerre össze. A kedvences bejegyzéseket általában legkésőbb ötödikén szeretem megírni, de most elcsúsztam. :( Azért itt van, hátha még van aki olvas és érdekli. :D
Hiába volt szeptember első két-három hete még szinte teljes nyár, én már elpakoltam a színes körömlakkjaimat. A suliban sem feltétlenül néznek jó szemmel a lakkra, már így is megkaptunk hogy X meg Y gyakorlatra nem lehet sem hosszú köröm sem körömlakk, ráadásul jön a nyakunkra egy dress code is... Na szóval előszeretettel használtam ezt a Rimmel lakkot (465 French lace). Ha fel akartam valamivel dobni akkor a gyűrűs ujjamra tettem vagy az Essence Edwardjából, vagy a Juliából. Ha épp nem volt olyan gyakorlat a láthatáron, ahol beszóltak volna a feltűnőbb lakkért, akkor pedig a Catrice Absolutely chinchillyjét használtam. Néha erre is kentem a fedőlakkokból, de itt is csak a gyűrűsujjamra, a 10 csillámos köröm tényleg sok lenne most már. Majd ha megint jön a nyár... :)Még augusztus végén vettem ezt a L'oreal tonikot és nagyon megszerettem. Teljes áron sosem vettem volna meg, de 50%-os dm kuponnal hazajött velem. Nem szárít, nem csíp, jó illata van. :) A Neutrogena grapefruitos arclemosója és a Nivea arckrém nem újdonság, de szeptemberben is minden nap használtam őket. A Totes Meer arckrémet anyától kaptam, neki nem volt elég hidratáló, elég száraz bőre van. Nyáron még nem volt jó, túl zsíros volt nekem abban a melegben, de most hogy - végre! - itt az ősz, már kell a bőrömnek. Éjszakára használom.A hidegre való tekintettel újra megszerettem a tejproteines hajpakolás illatát, nyáron szó szerint émelyegtem tőle. Fogyóban van, mert anno anyuval feleztük mikor megvettem. Tuti veszek még egyet majd, 800 Ft körül van és elképesztő mennyiség van benne. Konkrétan pakolásként még mindig nem próbáltam ki, de balzsamként tök jól szuperál. Nyáron szintén pihentettem a Dove extra száraz bőrre való testápolóját, egyrészt nem volt olyan száraz a bőröm, hogy kelljen, másrészt meg az illata kicsit nekem téliesebb. Most már "szépen" húzódik a bőröm egy-egy szelesebb nap után, úgyhogy örülök hogy van itthon ilyenem. :)
Nagy kedvencek voltak szeptemberben is a Dolce latte szappanok, most a mákos radírozósat és a rozmaringosat használom. A radírozós nagyon vicces, tiszta mák leszek tőle, de tök jól működik, és egyáltalán nem vakar vagy vág, mint sok testradír.Smink szempontból eléggé minimálban nyomtam, új dolgokat nem nagyon mertem reggelente kipróbálni, mert ha nem jó akkor már nincs időm lemosni és újra kezdeni... A Skinfood Mushroom BB krém majdnem minden nap rajtam volt (most már tényleg lesz teszt ígérem!), imádom az illatát és az egész krémet is. :) A 88-as warm paletta volt a másik adu ász, mindig tudtam valami jót kihozni belőle, és annyi szín van benne, hogy nem lett unalmas. Sokszor nyúltam az Essence bronzosító-pirosító duójáért, nem mondanám erősen pigmentáltnak, de pont emiatt szeretem, mert nehéz elszúrni a végeredményt. :DEzt a cipőt még augusztus elején vettem, de most tudtam csak igazán elkezdeni hordani. Nagyon kényelmes, kopogós, és kicsit nőcisebb. Átmeneti cipőnek már 6 éve Tiszát hordok, most is van persze, meg tervezek is venni egy újabbat, mert a mostaninak már nyaka véres, de jó kicsit átváltani erre is ha épp olyanom van. És mostanában sokszor van olyanom. :)

Röviden képek nélkül, amiket még szerettem szeptemberben: sok szőlő, körte, Panda kisruhában, Panda ruhácska nélkül, tea minden mennyiségben, tanulás Picúrral a tenyeremben.

Nektek mik voltak a kedvenceitek szeptemberben?

Bocsánat a képminőségért, egy-kettő fénykép nagyon béna lett. :((

2011. október 8., szombat

Glamour-napok ősz - beszámoló

Azt hiszem, öregszem. Tavasszal még egész jól bírtam a gyűrődést, de a mostani bevásárlós hétvége nem jött túlságosan be. Írtam, hogy hova szeretnék menni, meg miket venni, hát a felébe se jutottam el. :D Mondjuk ezzel minden Glamour-hétvége előtt így vagyok, itthon akciótervet csinálok, hova szeretnék menni, mit szeretnék venni, kivagdosom a kuponokat, aztán mikor ott vagyok a tumultusban akkor végiggondolom, hogy megéri-e nekem a tülekedés a ruhák és a próbafülke körül, és többnyire arra jutok, hogy nem.

Pénteken suliból hazafelé jövet a Blahán lévő Müllerbe ugrottam be, javarészt tisztítószereket vettem, meg zabpelyhet, müzlit, bulátát, ilyesmiket. Akartam BTGN alap- és fedőlakkot, meg azt a csodaszép kék essence csillámosat is, hát le volt fosztva minden, az utolsó alaplakkot hoztam el, a többi nem is volt. Art Deco szemhéjalapozóból is az utolsót emeltem le a polcról (egyébként müzliből is, bulátából is, duck fresh discből is...), és több dolgot már nem is tudtam venni a háztartási részen. Rengetegen voltak, szó szerint odébblöktek az emberek ha ők is oda akartak menni, ahol épp én álltam, ez már megalapozta a hangulatomat a hétvégére. (Az eső is zavart, de az a legkevésbé, végre hideg van. Ja és eltört az ernyőm, amit akartam ma venni, de elfelejtettem természetesen.)

Képeket nem csináltam a mai zsákmányokról sem, egyrészt mert már sötét van - vásárlás után muszáj volt nekiállnom takarítani - másrészt meg igazából semmi extrát nem vettem. Ma nyitásra az Arénába mentünk, még itthon megbeszéltük Bálinttal hogy a legfőbb prioritás nekem és neki a nadrág, meg nekem melltartók. C&A-ban kezdtünk, diszkrét fél óra alatt végeztünk is a próbálással/válogatással. :D Nekem egy gatyóm lett, neki kettő, meg vettünk egy övet és egy csomag alsógatyót. Következő kör a Tezenis volt, legszívesebben az egész boltot megvettem volna, olyan szép ott minden. :) Szerencsésen távoztam, egy fekete és egy törtfehér melltartót vettem, muszáj volt mindkét árnyalatból, egy hét alatt kettő régebbiben is eltört a merevítő és bökött - de legalább időben észrevettem, nem úgy mint nagyjából 8 éve, mikor csak akkor tűnt fel hogy valami nem stimmel, mikor felvétel közben megtekerve egy jó 25 centis vágást produkáltam vele a bordáimon a hasamtól egészen a hátamig. :D

Tervben volt még pár felső nekem, és kardigán is, de mire kijöttünk a Tezenisből már fél 12 volt, és a pláza úgy nézett ki mintha valamit ingyen osztogattak volna. Azért beugrottam még a Promodba, de egy póló tetszett csak, az is szürke volt, és mivel mindenem szürke azt előre megbeszéltem magammal hogy semmi szürke nem jön velem haza. Még beugrottam a Douglasbe, mert anyának is kellett egy szemhéjalapozó, de a Müllerben nem volt már több, meg Bálintnak vettem egy Sprite-os lip smackert. Végül úgy döntöttünk hogy feladjuk, ebédeltünk, és jött a legjobb része a napnak: felfedeztük hogy nyílt egy Frei Café az emeleten. :) Ott elüldögéltünk egy fél órát, imádom hogy csomó féle kávé van náluk és egyáltalán nem drága. A listájukról ki is néztünk jópár különleges pörkölésű kimérőset, majd ha gazdagok leszünk (ha-ha) és lesz faszántos kávégépünk akkor ilyenekkel pakoljuk körbe magunkat. Hazafelé még eszembe jutott hogy a Bershkában kapható mopszos póló, a tumultus ellenére bemerészkedtem de sajnos nem jártam sikerrel, vagy nem volt, vagy eltűnt a kupacok alatt. Durva egyébként, hogy mekkora kupit képesek csinálni a vásárlók, szinte az összes bolt - főleg amik inkább pultokkal mint akasztós dolgokkal üzemelnek - úgy nézett ki mint egy turkáló, ruhák szétszórva, földre dobálva. Szerintem én vagyok az egyetlen, aki ha megnéz valamit és nem tetszik neki összehajtogatja és a helyére teszi.

Úgy döntöttem, ha már lenyugodtak a kedélyek ellátogatok megint a Blahás H&M-be, tök jó basic pólók vannak 1790 Ft-ért, ilyet vettem a múltkor is, hozok még pár színben, meg ott van alapáron is olcsó kardigán, és akkor én ki vagyok stafírozva télre. Felsőket vennem egyébként azért olyan fontos, mert most tudtam meg hogy, dress code lesz nálunk a karon, nem tudom pontosan még milyen szabályokkal, de az biztos hogy a kicsit kivágottabb felsőimet elfelejthetem ha sulibamenésről van szó.

Ti miket vettetek? Terveztek még holnap tenni egy kört?

2011. október 5., szerda

Könyvélmény VII. - Brunella Gasperini: Egy nő és egyéb állatfajták

Ez a könyv az egyik első olyan könyvem volt, amit én vettem magamnak saját pénzből. Kb 12-13 éves voltam, lehet még fiatalabb is, nagymamámtól kaptam egy kis költőpénzt mikor nála voltunk Debrecenben. Akkoriban Szombathelyen még nem volt se híre se hamva plázáknak, nagyobb boltoknak, úgyhogy minden alkalommal, mikor Debinél voltunk elzarándokoltunk az ottani Alexandrába. Fogalmam sem volt róla még, hogy kicsoda Brunella Gasperini, egyszerűen csak megtetszett a cím, a borító, a szöveg a hátulján.
(kép: innen)
Most olvastam el körülbelül huszadjára, többször vettem a kezembe, mint bármi más olvasnivalót (beleértve a Harry Pottert is, ami nálam - mint az köztudott - nagy szó). És ami a szememben hatalmas pirospont: még mindig képes vagyok rajta hangosan röhögni. Bár több könyvet is írt Brunella, és tesómnak meg is van több is, valahogy sosem keveredtem oda, hogy elolvassam őket, annak ellenére hogy mindig megfogadom, hogy na majd most.

A címből is nagyjából kiderül, hogy a könyvben az állatok vannak a főszerepben. Életrajzi-szerű regényről van szó, de olyan zseniális stílusban van megírva, hogy egyáltalán nem történelem-szerű. Szó van benne macskákról, kutyákról, madarakról, mindenkiről akikkel dolga volt Brunellának élete során. Most, hogy nekem is van kutyám teljesen más élmény volt olvasni az ő hajdani és mostani kutyusairól, nagyon élveztem. Jó látni, hogy van még rajtam kívül is állatbolond ember a világon, ha megöregszem én is körbe akarom pakolni magam szőrösökkel és kevésbé szőrösökkel. Inkább hívjanak minket őrült állatos öreg párnak, mint a morgósoknak akik semminek sem örülnek. :)

Mindenkinek szívből ajánlom a könyvet, akár gyerekeknek is, végülis én is kölyök voltam, mikor először (és másodszor, és harmadszor...) olvastam. Annyi használati utasítást adnék hozzá, hogy tömegközlekedési eszközön vagy más nyilvános helyen óvatosan vele, mert engem is néztek hülyének többször is a múlt héten, mikor hangosan felröhögtem a trolin.

Ti olvastátok már ezt, vagy bármi mást Brunella Gasperinitől?

2011. október 3., hétfő

15% kedvezmény holnap a Fressnapfban

Október negyedike az Állatok Világnapja. Már a hétvégén is voltak programok, mi például kint voltunk a Hősök terén a Noé Állatotthonnal, biztos holnapra is szerveznek ezt-azt az emberek, én most nem emiatt ragadtam billentyűzetet. :)A holnapi nap folyamán az ország összes Fressnapf üzletében minden terméket 15%-kal olcsóbban lehet megvenni, úgyhogy akinek van bármilyen szőrös/tollas/kopasz/mászkáló állata otthon, annak szerintem érdemes ellátogatnia és venni ezt-azt, amire szükség van. Nekünk most ez pont kapóra jött, fogytán van a kisasszony konzervje, betankolunk párat, és kakazacsira is szükség van.

Ti kihasználjátok ezt a kedvezményt?

2011. október 1., szombat

Thanks, Smokey!

Még hetekkel ezelőtt találtam ezt a videót, és most újra ráakadtam. Hozzáfűzni nem nagyon tudok semmit, nézzétek meg. Az elején nagyon furán néztem, de valamennyire vicces is, komoly is, a zenéje meg fülberagadós és halálcuki.
A videót a képre kattintva tudjátok megnézni.